Harris: Aveti oameni de fier in procuratura care lupta cu coruptia cu o determinare impresionanta

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 12:41
3916 citiri
Harris: Aveti oameni de fier in procuratura care lupta cu coruptia cu o determinare impresionanta
Foto: Arhiva

Ambasadorul Martin Harris a declarat ca a vazut "oameni de fier in procuratura", a caror determinare in lupta impotriva coruptiei este impresionanta si ca institutiile de justitie au stabilit un principiu important, "ca nimeni nu este deasupra legii".

Ambasadorul Marii Britanii a fost intrebat daca in Romania se poate vorbi de dosare politice realizate de procuratura, asa cum de multe ori acuza politicieni.

"Nu, eu cred ca am vazut o justitie din ce in ce mai independenta si aveti aici in Romania oameni de curaj, oameni de fier in procuratura, in Inalta Curte de Justitie. Dupa parerea mea, contributia lor la lupta cu coruptia este mult mai semnificativa decat contributia ambasadelor, fiindca sunt oameni aici in Romania care au luptat impotriva coruptiei cu o determinare impresionanta", a raspuns Harris in emisiunea "Dupa 20 de ani", de la Pro TV.

Ambasadorul a mentionat ca in ultimii patru ani ceea ce au realizat institutiile din justitie "este foarte important si foarte impresionant".

"Daca nu gresesc, in 2011, 298 de oameni au fost condamnati in cazuri de coruptie datorita DNA, in 2012 - 743 si in 2013 - 1.051, oameni condamnati pentru coruptie. Pentru mine e greu de a spune tara in care a fost o lupta cu coruptia atat de importanta dupa caderea comunismului, deci eu cred ca este o dezvoltare foarte importanta pentru Romania, fiindca institutiile de justitie au stabilit un principiu foarte important, ca nimeni nu este deasupra legii", a afirmat Harris.

El a mai declarat ca problema coruptiei se regaseste in toate tarile, insa ceea ce este important este cum se raspunde la coruptie la nivelul societatii.

"Eu cred ca DNA si ANI si Inalta Curte de Justitie au reactionat in mod ferm la fenomenul de coruptie din Romania si ambasada britanica a sprijinit acest efort, fiindca este foarte important pentru noi, pentru a avea un climat de business care este potrivit pentru firmele britanice (...), dar este si foarte important pentru a avea in Romania un aliant puternic si cu perspectiva de prosperitate", a precizat Harris.

De asemenea, el a mentionat ca in cei patru ani a lucrat cu mai multe guverne de la Bucuresti, de diferite culori politice si a insistat pe cele doua teme foarte importante in privinta combaterii coruptiei si a parteneriatului cu FMI.

Harris a mentionat ca in aceasta perioada a observat o politica constanta, inclusiv din partea Guvernului, in privinta combaterii coruptiei.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Si totusi eu, "Doresc disparitia PSD" !
Poza ORD
ORD
rank 5