Interceptari in dosarul judecatoareler corupte de la TB: Cum imparteau mita intre ele

Vineri, 15 Martie 2013, ora 12:51
7203 citiri
Interceptari in dosarul judecatoareler corupte de la TB: Cum imparteau mita intre ele
Foto: Arhiva

Antonela Costache si Viorica Dinu, cele doua foste judecatoare de la Tribunalul Bucuresti arestate pentru luare de mita si trafic de influenta, au incercat sa intervina pentru eliberarea omului de afaceri Nelu Iordache din arest, se arata in interceptarile procurorilor.

In interceptari, Viorica Dinu explica modul in care fostele magistrate imparteau intre ele spaga de la cei pe care ar fi trebuit sa-i scape de inchisoare, conform Realitatea Tv.

Viorica Dinu: Sa-i mai dau de aici. O sa-i spun. Antoanela, ia de aici cat crezi tu! Da-i Ioanei. Daca ea nu vrea si nu vrea, dupa asta ii spun: Uite, suma ramane aici. Si impartiti-i voi. Ii dau ei mai mult, numai sa vrea si impart eu cu Ioana mai putin. Daca nu s-o putea, vino maine si ti-i dau, si oricum ii iau diferenta si-i spun ei ca sunt total 55.

Dinu: Bai, bai, nu vezi ca nu conteaza ca a venit USL-ul la putere... pentru spaga te leaga.

Daniela Petre: E mai bine asa, ca maine vreau sa bag si cererea pentru Iordache, ca sunt pe el.

Viorica Dinu: La recurs nu stiu, n-ai nicio sansa, pe cuvantul meu. Stii ce se intampla. Sunt foarte speriata pentru ca e un dosar monitorizat din afara. Ce mi-au zis astia de la Curte. Au zis: Nu, nu te baga ca nu, nu se...

[2]

Antonela Costache: Da tu la cine te-ai dus, la Antoaneta pentru asta? (...) Da a fost asa: Vorbim cu Veronica ca sa intre invers. (...) Ca mai multe societati n-au fost citate si dosarul asta, fara completul asta si mai sunt si la alte complete cu care nu poti sa vorbesti, dar poate. (...) Pentru ca acuma, deci cu asta, cu Veronica a ramas ca da banii."

Viorica Dinu: Pai da! Si sa incerce sa le convinga! (...) Pronuntarea. N-a zis asa? Asa ar fi trebuit, ca doar asa ne-am inteles!

Antonela Costache: Cat vrei ma? Ca stii, ca asa vorbisem..

Cele doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, retinute pentru trafic de influenta si luare de mita, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

De asemenea, joi dupa-amiaza, sectia de Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca cele doua sa fie suspendate din magistratura.

Cele doua magistrate sunt suspectate de fapte de coruptie, dupa ce ar fi primit 100.000 de euro de la diversi interlopi pentru a-i favoriza in dosarele pe care acestia le aveau pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Dosare sonore, pe mana celor doua judecatoare

Cele doua magistrate ar fi intervenit in trei dosare, printre care si cel al eliberarii lui Dinel Staicu.

De altfel, numele magistratelor apar intr-o intreaga serie de dosare controversate.

Viorica Dinu are pe rol unul dintre dosarele lui Dan Voiculescu si face parte din completul care trebuie sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase. In plus, Viorica Dinu este judecatoarea care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Antonela Costache, la randul sau, a aparut in urma cu cativa ani in interceptarile din dosarul in care este judecat fostul senator Catalin Voicu. Tot Antonela Costache este cea care a emis mandatul de arestare pentru liderul MISA, Gregorian Bivolaru, conform B1 TV.

Numele celor doua apar si in cazul eliberarii controversate din inchisoare, in luna ianuarie, a interlopului Vasile Balint, zis Sile Camataru.

In acest dosar, sunt judecate 11 persoane, printre care si un grefier, doi avocati si mai multi interlopi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#interceptari dosar judecatoare, #judecatoare TB arestate coruptie , #coruptie