Rasturnare de situatie cazul invatatoarei spagare: Parintii nu vor sa fie pedepsita - ce urmaresc, de fapt

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 20:18
7444 citiri
Rasturnare de situatie cazul invatatoarei spagare: Parintii nu vor sa fie pedepsita - ce urmaresc, de fapt
Foto: Digi24

Parintii elevilor de la Scoala Generala nr. 10 din Capitala nu vor ca invatatoarea spagara sa fie pedepsita, ceea ce urmaresc ei fiind ca aceasta sa nu mai predea la clasa in care sunt inscrisi copiii lor, a dezvaluit avocatul familiilor, Cristian Minareanu.

Reprezentantul legal al parintilor a explicat, la Digi24, ca pe acestia nu i-a deranjat neaparat faptul ca Dana Blandu le cerea bani pentru cadouri, ci mai degraba modul in care facea acest lucru, ajungand chiar sa ii jigneasca.

"Parintii nu vor decat ca invatatoare sa nu mai predea la clasa la care sunt inscrisi copiii lor, nu vor sa faca mai mult decat atat. Cel mai tare i-a deranjat modul in care li s-au cerut cadourile, ca (invatatoarea - n.red.) nu mai avea nicio limita.

Faptul ca li s-au cerut bani nu i-a deranjat neaparat, desi acei bani au fost ceruti intr-un mod care nu a fost tocmai corect, ci faptul ca invatatoarea cerea din ce in ce mai mult, le spunea ca nu ii plac cadourile, le daduse ultimatum pana de Paste sa aduca alte cadouri... Cererile acestea sunt total aberante (...) e o chestie exagerata", a explicat avocatul.

Scandalul spagii de la Scoala 10: Directoarea si-a dat demisia, invatatoarea nu

Intrebat daca pe parinti nu i-ar deranja, totusi, ca dascalul sa ajunga sa predea la alta clasa, Minareanu a raspuns: "Va dati seama daca trece la alta clasa...o accepta cineva?".

Dupa ce un profesor de la Scoala Maria Rosetti a acuzat ca parintii ar fi trebuit sa isi retraga copiii din acea clasa daca nu erau multumiti de invatatoare, avocatul a mentionat ca totul s-a intamplat prea repede pentru ca familiile sa poata lua astfel de decizii.

"Sincer, i-am auzit vorbind despre asta, dar lucrurile s-au precipitat foarte repede, copiii erau in clasa 0, din septembrie pana in decembrie i-a exasperat (pe parinti - n.red.). Probabil daca dura mai mult i-ar fi retras", a spus Minareanu.

Noua inregistrare cu invatatoarea spagara: Parintii sunt saraci sau nesimtiti

Acesta a subliniat faptul ca parintii nu vor face plangere penala, dar o ancheta penala "pare inevitabila la cum stau lucrurile acum", explicand care sunt motivele pentru care invatatoarea ar putea fi pusa, in final, in fata unui proces penal.

"Nu isi doreste nimeni o ancheta penala, dar pare inevitabil la cum stau lucrurile acum. E clar, faptele pe care le-a savarsit constituie infractiuni, infractiunea cea mai probabila este luare de mita.

Chiar daca doar a pretins cadouri, era suficient sa pretinda, e suficient ca a solicitat niste avantaje materiale care nu i se cuveneau. Numai daca (parintii - n.red.) ii dau cadourile, atunci se va ocupa de copiii lor", a spus reprezentantul legal.

Intrebat daca invatatoarea chiar a spus acest lucru, avocatul a raspuns negativ, sustinand ca "asta se intelege, desi anumite discutii nu au fost atat de directe, toti parintii au avut aceasta impresie".

Comisia de ancheta, formata din colegii invatatoarei

Intre timp, la scoala din Capitala au loc doua anchete, una derulata de Inspectoratul Scolar, iar alta de Consiliul de administratie al unitatii de invatamant. Verificarile Inspectoratului se refera la situatia generala a scolii, vizand fiecare clasa, in timp ce ancheta interna va investiga strict cazul Danei Bladu.

Incepe ancheta in cazul invatatoarei spagare de la Maria Rosetti (Video)

Inspectoratul a decis, astfel, sa astepte masurile propuse de Consiliul de administratie, din acesta facand parte cinci profesori, toti colegi de-ai Danei Blandu.

Scandalul a izbucnit in urma cu cateva zile, dupa ce in presa a aparut o inregistrare in care invatatoare le cerea parintilor bani de cadouri pentru personalul scolii si ii jignea pe acestia. Parintii au depus apoi plangere impotriva dascalului, care este, in prezent, anchetat.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#parinti invatatoare spagara, #invatatoare spagara penal, #ancheta invatatoare spagara , #coruptie