Nou caz de spaga la Universitatea "Ovidius": Prorectorul, cercetat si suspendat din functie

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 20:30
1514 citiri
Nou caz de spaga la Universitatea "Ovidius": Prorectorul, cercetat si suspendat din functie
Foto: Arhiva

Prorectorul Universitatii "Ovidius" Constanta, Gabriela Stanciu, care avea atributii de rector dupa arestarea lui Danut Tiberius Epure, este cercetata pentru coruptie si suspendata din functie dupa ce a luat de la o persoana 1.500 de euro mita pentru a-i da raspunsurile pentru admiterea la Farmacie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala fata de Gabrielei Stanciu, prorector al Universitatii "Ovidius" din Constanta, pentru luare de mita si de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, si Lucica Toader, pentru dare de mita.

Anchetatorii i-au interzis Gabrielei Stanciu sa paraseasca tara pe o perioada de 30 de zile si au luat masura obligarii de a nu exercita functia de prorector, se arata intr-un comunicat de presa de joi al DNA.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, in luna iulie 2012, Gabriela Stanciu, in calitate de prorector al Universitatii "Ovidius" din Constanta, a primit 1.500 de euro de la Lucica Toader, mama unei candidate la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, "pentru a-si incalca atributiile de serviciu si pentru a-i pune la dispozitie subiectele si raspunsurile corecte".

"Concret, in schimbul banilor, invinuita Stanciu Gabriela a pus la dispozitia invinuitei Toader Lucica, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, raspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de intrebari.

In urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor si raspunsurilor de concurs, fiica invinuitei Toader Lucica, a fost admisa pe locuri cu taxa la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta", au aratat procurorii, in documentul citat.

Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta, arestat pentru luare de mita

Rectorul Universitatii "Ovidius" din Constanta, Danut Tiberius Epure, suspendat din functie, a fost arestat preventiv in 31 iulie, pentru luare de mita. In acelasi dosar este cercetat in libertate si Stere Tala, pentru complicitate la luare de mita.

Potrivit procurorilor, Danut Tiberius Epure a primit de la o persoana, in cursul lunii august a anului trecut, 1.000 de euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie, pe un loc destinat cetatenilor straini.

De asemenea, in iulie 2013, Tiberius Epure ar fi pretins, atat direct cat si prin intermediar, de la doua persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispozitia unor candidati la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.

Din banii pretinsi in iulie, Epure a primit 4.000 de euro, dupa care a remis unuia dintre candidati subiectele si rezolvarile acestora la disciplinele biologie si chimie.

Anchetatorii sustin ca la pretinderea si primirea sumei de 4.000 de euro rectorul Universitatii "Ovidius" a fost ajutat de catre Stere Tala, care a intermediat relatia cu persoana care a dat suma de bani.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#mita Ovidius prorector, #mita Ovidius Gabriela Stanciu, #spaga prorector Universitate Ovidius , #coruptie