Rectorul Academiei de Politie s-ar putea alege cu dosar penal

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 07:21
5051 citiri
Rectorul Academiei de Politie s-ar putea alege cu dosar penal
Foto: Romania Libera

Un nume-surpriza a aparut in dosarul fostului prim-procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, Dinu Gilca: chestorul Luca Iamandi, rectorul Academiei de Politie "Al.I. Cuza" din Bucuresti, institutie unde Gilca se inscrisese la doctorat.

Dinu Gilca, fostul prim procuror al Galatiului, este trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Iamandi este banuit ca se ducea la chefurile organizate de Gilca pentru a-i asigura promovarea examenului de doctorat, scrie Romania Libera.

Interceptarile procurorilor dovedesc cel putin tatonarile pe care Gilca incepuse sa le faca pentru a se apropia de Iamandi. Prin intermediul unui fost angajat al Academiei, Gheorghe Dragomiroiu, l-a invitat de mai multe ori pe chestorul Luca Iamandi la chefuri organizate in special la celebrul Popas Dumbravita, din Vrancea, canon al Directiei Silvice Focsani.

Din interceptarile facute in dosarul lui Gilca rezulta ca rectorul Academiei de Politie ar fi participat la respectivele petreceri. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA suspecteaza ca Dinu Gilca ar fi incercat sa ii ofere diferite avantaje lui Iamandi pentru a-si asigura linistea in privinta doctoratului la care se inscrisese la Academia "Al.I. Cuza".

Contactat de jurnalistii de la cotidianul citat, Iamandi a negat orice implicare in sprijinirea lui Gilca: "Nu mi-a oferit nimic procurorul Dinu Gilca si nici nu am participat la vreo petrecere".

Potrivit datelor din primul dosar al lui Gilca, in "afacerea" cu Academia de Politie ar fi implicati si alti procurori din Vrancea suspectati ca, alaturi de Gheorghe Dragomiroiu, i-ar fi intermediat fostului prim-procuror "accesul" la Luca Iamandi.

Pe de alta parte, monitorizarea informativa la care a fost supus procurorul Dinu Gilca a scos la iveala si modalitatea in care acesta incerca sa rezolve un accident rutier de la Focsani in care a fost implicata fiica sa, Andreea Gilca: Gilca-tatal a sunat-o pe procurorul sef de la Parchetul Focsani, Luminita Dogaru.

Stenograma discutiei purtata in martie 2009 arata ca Dinu Gilca i-a spus Luminitei Dogaru:. "Fetita mea este la biroul notarial al Rodicai Tanase (...) Si a scos masina din parcare cu spatele si cica l-a atins pe unul, dar usor... si ala face scandal acolo". Procurorul sef de la Parchetul Focsani a raspuns: "Stati ca anunt io la... vorbesc io la circulatie cu sefu...".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Luca Iamandi, #Dinu Gilaca, #scandal Academia Politie , #coruptie
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
O prezentare a unui brat al CATRACATITEI politie-justitie...