Ziare.com

Remes si Muresan contesta veridicitatea inregistrarilor in dosarul "Caltabosul"

Luni, 03 Mai 2010, ora 20:07

   

Remes si Muresan contesta veridicitatea inregistrarilor in dosarul "Caltabosul"
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis luni sa admita o cerere a avocatilor lui Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, cu privire la efectuarea unei expertize tehnico-stiintifice a tuturor inregistrarilor din dosarul Caltabosul, raportul urmand sa fie intocmit de un expert al INEC.

Inregistrarile respective sunt interceptarile depuse la dosarul cauzei de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In cererea inaintata instantei, avocatii au solicitat ICCJ sa ceara de la DNA suporturile originale ale inregistrarilor audio-video facute in cauza, pe baza carora sa se faca expertiza tehnico-stiintifica. Avocatii vor ca interpcetarile sa fie expertizate pentru a se constata veridicitatea convorbirilor si pentru a fi analizate vocile.

De asemenea, avocatii au cerut ca instanta sa admita ca partile sa poata aduce in cauza un expert parte, solicitare admisa de instanta. Totodata, judecatorii au pus in vedere procurorului de sedinta ca si DNA poate desemna un specialist, care sa discute obiectivele expertizei.

Dupa admiterea efectuarii expertizei, Inalta Curte a dispus emiterea unei adrese la Institutul National pentru Expertize Criminalistice (INEC), pentru a fi desemnat un expert in acest dosar.

ICCJ a decis ca procesul se va relua pe 1 iunie, desi Decebal Traian Remes le-a spus judecatorilor ca la acea data va fi plecat din Bucuresti, in vizita la mama sa, care implineste 80 de ani.

Ioan Avram Muresan nu a fost prezent in sala la termenul de luni. Avocatul sau a motivat absenta clientului prin faptul ca acesta este internat la Spitalul Nicolae Paulescu.

De asemenea, desi pentru termenul de luni era programata audierea casetelor cu interceptarile din dosar, avocatii au sustinut ca renunta la aceasta solicitare.

Anchetatorii au constatat ca in zilele de 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, functie detinuta la acea data, ar fi acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 RON si suma de 15.000 euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan.

Sursa: rNews

Articol citit de 944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

or s-o tot taraganeze....

pina cind se va prescrie!Asta este justitia romana!

 

In sfarsit la ICCJ se va face dreptate..

Remes si Muresan sunt nevinovati.Procurorii DNA au cumparat carnati,caltabosi , palinca si au facut inregistrari false. Oricum, faptele jnculpatilor nu prezinta pericol social. Daca 200.000 Euroi ai domnului Florin Costiniu nu prezinta pericol social , ce pericol poate veni de la niste amarati de carnati ?! Asa ca , valea inapoi la DNA cu dosare cu tot.

 

caltabosii si palinca sa fie returnate pagubasilor

iar gigi becali sa-si primeasca valiza inapoi...
ai naibii procurori,scotocesc prin intimitatile culinare ale marilor barbati de stat,curat...neconstitutional.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor