Milionarul ajuns sef al CJ Caras-Severin, despre functionarul care ar fi inchis ochii la un furt de 2,5 milioane de lei: "In China sau in Singapore ar fi fost executat pe loc"

Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 09:51
20499 citiri
Milionarul ajuns sef al CJ Caras-Severin, despre functionarul care ar fi inchis ochii la un furt de 2,5 milioane de lei: "In China sau in Singapore ar fi fost executat pe loc"
FOTO Facebook/Romeo Dunca

Noul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, milionarul Romeo Dunca, a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe documente din care reiese ca fosta conducere a CJ Caras-Severin a "uitat" sa recupereze un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, actionand pentru recuperarea banilor doar dupa ce faptele au fost prescrise.

Presedintele CJ Timis a prezentat documente din care reiese ca fosta conducere a Consiliului Judetean Caras-Severin, care ar fi trebuit sa recupereze 2,5 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro) de la fosti angajati ai Caminului pentru Persoane Varstince, condamnati pentru coruptie, au actionat pentru recupararea banilor abia dupa prescrierea faptelor.

Dunca i-a atacat extrem de dur pe fostul presedinte al CJ Caras-Severin, Silviu Hurduzeu, si pe vicepresedintele responsabil de Centrul pentru Persoane Varstnice, Ionut Popovici.

"Acesti doi nenorociti,incompetenti si protectori fata de cei vinovati nu au facut nimic din ce ar fi trebuit. Au asteptat sa se prescrie faptele astfel incat infractorii sa poata ridica sechestru de pe imobil si de pe sumele gasite in cont. Bataia de joc fata de bugetul unui judet vandalizat a mers pana acolo incat caminul in care erau adapostiti batranii carora li s-au furat pensiile, a trebuit sa plateasca si cheltuieli de judecata. Aceste doua hiene protectoare de infractori sunt Popovici Ionut si Hurduzeu Silviu", a scris Romeo Dunca, pe Facebook.

Presedintele CJ Caras-Severin nu s-a limitat, insa, la aceste acuze. "Un furt de 2.500.000 ron, adica 550.000 eur (sau 25 miliarde in lei vechi pt a intelege si pensionarii ce sunt pregatiti sa voteze in 6 decembrie pe acesti nemernici) din bugetul judetean acoperit prin lipsa de actiune a lui Ionut Popovici in calitate sa de sef direct la DGASPC a ramas nerecuperat. Si nesimtitul mai are tupeu sa vorbeasca de faptul ca statul nu aloca decat 16 lei pe zi pentru masa zilnica. In China sau in Singapore ar fi fost executat pe loc. In Romania va merge in parlament si va obtine imunitate dupa care va da sfaturi. Analizand chiar si activitatea mea", a mai scris Dunca.

Romeo Dunca i-a cerut lui Marcel Vela sa infiinteze un post permanent al Politiei Economice in Consiliul Judetean Caras-Severin.

"Cer public dlui Ministru Marcel Vela sa detaseze 2 persoane din politia economica (de preferinta din alte judete decat cele aflate in subordinea pe linie fiscala a dlui Dragomir Ion) la sediul CJ pentru a putea analiza volumul mare de teme suspecte din mai multe departamente si directii. De asemenea rog persoane, specializate in cercetarea de infractiuni economice, iesite la pensie, dar cu drag de popor sa ma ajute in calitate de voluntari. Bugetul judetului este praf, nu exista resurse salariale pentru anumite directii pt luna decembrie. Din acest motiv nu pot asigura retribuirea unor astfel de activitati. Asigur cazare si masa celor interesati. Adica mai pe romaneste e nevoie urgenta sa infiintam un punct de lucru al politiei economice la CJ Caras-Severin", a mai aratat, Romeo Dunca, pe Facebook.

Cum raspund acuzatiilor Hurduzeu si Popovici

Fostul presedinte al CJ Caras-Severin Silviu Hurduzeu a declarat ca "din document se vede ca e o prostie". "E o decizie din 2013. Pana in 2016, aveau tot timpul din lume sa recupereze. In al doilea rand, Centrul pentru Persoane Varstnice avea si director si responsabil sa urmareasca prejudiciul. Nu era de competenta Consiliului Judetean. Totusi, din 2013 pana in 2016 aveau tot timpul din lume sa recupereze banii. Era de datoria Centrului pentru Persoane Varstnice. Probabil, la un moment dat a fost informat Consiliul Judetean. Din 2013, la conducerea CJ Caras-Severin au fost reprezentantii PNL. Sa vii sa spui ca in 2016 nu s-a facut ceva dupa ce timp de trei ani nu s-a facut ceea ce trebuia sa se faca, mi se pare o prostie. Ulterior, am schimbat directorul de la Centrul pentru Persoane Varstnice pentru mai multe cauze. Nu raspunde presedintele sau vicepresedintele care au venit in 2016 pentru niste chestiuni din 2013", a declarat Silviu Hurduzeu. La randul sau, fostul vicepresedinte al CJ Caras-Severin Ionut Popovici a calificat afirmatiile lui Dunca drept "calomnie si dezinformare".

"Aceasta chestiune pe care o invoca domnul Dunca s-a intamplat in cursul anilor 2007-2010. In 2016, dupa ce am primit sarcina de a coordona DAGSPC am inceput, cu o echipa de control din cadrul CJ, sa facem un control la DGASPC Caras-Severin. Asta insemna septembrie 2016. In urma acestui control s-au gasit foarte multe nereguli. A fost destituit directorul DGASPC care era pe functie de 20 si ceva de ani, dupa care au urmat si mai multe plangeri. Directorul DGASPC a fost schimbat. Aceasta chestiune, din 2007-2010, a avut si o incarcatura penala. Nu a fost luata in calcul in acel raport pentru ca existau niste hotarari, decizii ale instantei, de condamnare a celor doi", a declarat Ionut Popovici, potrivit caruia Centrul pentru Persoane Varstince care ar fi trebuit sa recupereze prejudiciul are personalitate juridica.

"Are un sef de centru, un jurist, doi sau trei angajati, care asta fac. Trebuie sa apere interesul institutiei, nu Consiliul Judetean sau directia juridica a CJ. Mai mult, acest centru este direct subordonat directorului DGASPC, care la fel ca si centrul are personalitate juridica, are un aparat propriu care vegheaza la legalitatea actiunilor sau inactiunilor institutiilor din subordine. Pana la vicepresedintele CJ sunt doua filtre", a declarat Ionut Popovici, potrivit caruia seful Centrului pentru Persoane Varstnice a fost schimbat tocmai din cauza neregulilor descoperite in institutie.

Seful CJ Caras-Severin, Romeo Dunca, taie in carne vie. Mai multe posturi vor fi desfiintate si se vor economisi 1,2 milioane de euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un cunoscut jurnalist de investigație, asasinat într-un magazin din Columbia. Imagini surprinse din momentul atacului FOTO/VIDEO
Un cunoscut jurnalist de investigație, asasinat într-un magazin din Columbia. Imagini surprinse din momentul atacului FOTO/VIDEO
Un cunoscut jurnalist de investigație din Columbia a fost asasinat într-un magazin. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazin se poate observa cum Jaime Vasquez, în...
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Tribunalul Vaslui a decis luni, 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui....
#romeo dunca, #coruptie, #marcel vela, #prejudiciu , #coruptie