Spaga pentru certificate de handicap, in Prahova

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 08:12
1768 citiri
Spaga pentru certificate de handicap, in Prahova

Sefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, a fost arestata, miercuri, pentru 30 de zile.

Aceasta este acuzata ca ar fi primit bani si bunuri de peste 97.000 de lei pentru ca 68 de persoane sa fie incadrate ilegal cu diferite grade de handicap.

Potrivit Mediafax, alaturi de Oniga a fost arestata si Georgeta Oprea, acuzata de dare de mita, trafic de influenta si complicitate la inselaciune, toate in forma continuanta.

Procurorii DNA Ploiesti au retinut-o pe Viorica Oniga, presedinta Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, functionar angajat cu contract de munca la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul si fals intelectual, toate in forma continuata.

Procurorii au cerut Tribunalului Prahova arestarea preventiva a Vioricai Oniga si a Georgetei Oprea, instanta admitand aceasta solicitare.

Decizia Tribunalului nu este definitiva.

Potrivit acuzatiilor procurorilor, in perioada 2006-2012, in calitate de presedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga a primit, in mod repetat, de la Georgeta Oprea si de la alti cinci intermediari, printre care Sorin Octavian Gabor si Neacsu Georgeta, ambii arestati preventiv in cauza, sume de bani si bunuri in valoare totala de aproximativ 97.200 de lei pentru a incadra in grad de handicap si elibera certificatele medicale aferente pentru 68 de persoane.

Cele 68 de persoane nu sufereau de bolile mentionate in cuprinsul certificatelor, nu puteau fi incadrate in gradul de handicap stabilit si nu puteau beneficia de facilitatile prevazute de lege.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#spaga certificate handicap Prahova, #sefa comisie handicap arestata , #coruptie