The New York Times face apel la cetatenii romani: Ati avut de-a face cu coruptia in Romania? Povestiti-ne!

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 20:31
19860 citiri
The New York Times face apel la cetatenii romani: Ati avut de-a face cu coruptia in Romania? Povestiti-ne!
Foto: Ziare.com

Adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale si a proiectului ordonantei de urgenta privind gratierea continua sa faca valuri in presa externa, iar una dintre cele mai cunoscute institutii de presa ale lumii a avut o initiativa inedita.

The New York Times le transmite un mesaj, in limba romana si in engleza, celor care au avut de-a face cu coruptia in tara noastra.

"Ai experimentat coruptia in Romania? Spune-ne povestea ta", titreaza publicatia.

"Noul guvern al Romaniei se confrunta cu intensificarea unei miscari de protest impotriva unor masuri considerate permisive fata de coruptie. The New York Times vrea sa colecteze marturii din partea romanilor care au simtit efectele coruptiei.

In ce fel coruptia va afecteaza viata? Ati fost victima sau martor la fapte de coruptie la servici sau in timpul liber, la medic, in educatie sau in alte domenii? Este posibil sa va folosim marturiile intr-un articol viitor", este detaliat demersul lor, mai jos.

Pe langa informatii precum nume si prenume, varsta, profilurile de retele sociale, celor care vor sa raspunda li se cere sa raspunda in cel mult 500 de cuvinte unei intrebari: "Ati fost victima sau martor la fapte de coruptie? Povestiti-ne experienta personala".

Presa externa despre modificarea Codurilor Penale: O lovitura pentru lupta de ani de zile impotriva coruptiei din Romania

Cum ne vad strainii? In Romania exista, de azi, un tip acceptabil de coruptie - Washington Post

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Vezi sesizarea depusa de CSM la Curtea Constitutionala prin care ordonata ar putea fi blocata.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#The New York Times coruptie Romania, #ordonante justitie coruptie Romania, #ordonanta gratiere Romania , #coruptie