Vamesii, da, deputatul Pasat, ba (Opinii)

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 13:43
7056 citiri
Vamesii, da, deputatul Pasat, ba (Opinii)
Foto: Antena 3

Cam saraci cu duhul vamesii nostri. Nu au stiut sa isi plaseze banii pe care ii storc de la camionagii de douazeci de ani. Si-au cumparat vile si masini de lux, fara grija ca vine o zi cand trebuie sa dea socoteala pentru ele.

Daca i-ar fi preocupat putin si libertatea, atunci vamesii si-ar fi cumparat un loc de parlamentar. Partidul care i-a bagat in Parlament i-ar fi protejat acum si pe ei de procurori si judecatori. Asa cum face PD-L cu al lor deputat acuzat de santaj si amenintari cu violenta. Sau cu mult mai celebra Ridzi, al carei calculator a devenit un fel de "animal sfant".

Cu o zecime din banii pe care i-au facut pe frontiera, nefericitii plimbati marti cu elicopterul ar fi reusit sa-si plateasca armura anti-justitie. Ar fi stat acum comod in bancile de la Palatul Poporului, nu in arest cu catuse la maini. Oamenii li s-ar fi adresat cu "domnul deputat" sau "domnul senator", nu cu "Gicu de la vama", urmat de un clipit complice.

Ar fi ramas si cu vilele si cu masinile. Familia si amantele ar fi fost mandri de ei. Acum, s-a ales praful de toata "munca" de o viata. I-au ajuns blestemele soferilor de tir si contrabandistilor care isi plateau cotizatia cu scrasnete.

Dar oare sa fi fost ei asa de imprudenti si sa nu se fi gandit ca intr-o dimineata geroasa de februarie vor fi ridicati la cer si apoi coborati direct in curtea DNA?

Eu cred ca s-au gandit. Dar se simteau protejati de intregul sistem care ducea pana "sus". Fiecare a chibzuit adanc ca, de se va intampla nenorocirea, pe principiul pieselor de domino, vor cadea si cei de "sus" rand pe rand. Si cu cat sunt mai sus cei de "sus", cu atat le va fi mai greu sa cada.

Asadar, au stat ani de zile atarnati de cei mari pe care ii vedeau la televizor. Si cata vreme ii vedeau la televizor insemna ca sunt in libertate. Si daca ei erau liberi, atunci si cei mici puteau rasufla usurati.

Numai ca "nenorocirea" s-a petrecut si nu e sigur daca "ai mari" vor cadea dupa ei. Pentru ca "ai mari" sunt ministri sau fosti ministri, ei insisi parlamentari, precum Pasat si Ridzi.

Poate doar liderii lor de sindicat, cureaua de transmisie intre "amaratii" de pe frontiera si politicieni, vor fi ridicati. Nu de alta, dar unii din ei chiar au intrecut masura ipocriziei in anul 2010, cand scoteau functionarii in strada sa isi ceara "dreptu'".

Nu o sa uit celebrul miting finalizat in dansul pinguinului unde erau prezenti si vamesi si politisti de frontiera. Nu o sa credeti ce pancarda purtau ei: "Am ajuns la limita suportabilitatii!". Caci in criza pana si zeciuiala de la poduri si granite se injumatateste. Nici nu e clar cine protesta prin gura lor. Sefii de sindicat insisi sau politicienii care isi luau spaga.

Mai interesant este cum va functiona de maine incolo roata colectei din vamile noastre. Caci vamesul e un personaj celebru si hulit inca din vremurile biblice. Daca pe unii i-a putut converti Iisus, pe ceilalti nu stiu daca va reusi DNA.

Cat despre politicieni, ma intreb oare care dintre fruntasii USL de azi, odata ce vor veni la putere in 2012, se vor bate la negocieri sa obtina Finantele si Internele. Cred ca vor fi mai atractive Agricultura si Educatia.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Dan Pasat vot Parlament, #vamesi arestati trafic tigari, #lideri sindicali trafic tigari , #coruptie
Comentarii
Poza jelu
jelu
rank 4
Nu toti au curajul sa renunte la imunitate pentru a-si dovedi nevinovatia...asa cum a facut-o presedintele Basescu in dosarul Flota.