Vasile Marica, acuzat ca a primit spaga (Video)

Marti, 15 Februarie 2011, ora 11:12
7157 citiri
Vasile Marica, acuzat ca a primit spaga (Video)

Vasile Marica, liderul sindicatului Sed Lex, este acuzat de un fost sef de vama ca a luat spaga.

Marius Ungureanu, fostul sef al vamii Mocanasu, a declarat intr-o conferinta de presa ca, din 1997 pana in 2002, i-a dat spaga liderului Sed Lex, Vasile Marica, cate 2.500 de euro lunar.

"In 1996 l-am cunoscut pe Vasile Marica, la acea vreme cunoscandu-se ca un om cu putere. Din 1997 pana in 2002 ii dadeam bani, cate 2.500 de euro pe luna, impreuna cu Cristoi Robert si Eugenia Ciobanu", a spus Marius Ungureanu, in cadrul unei conferinte de presa organizate de sindcatul Pro Lex.

Acesta a declarat ca niciun om politic nu a fost la vamile din Giurgiu ca sa ceara bani vamesilor, sustinand ca Marica este principalul beneficiar material al acestui sistem.

"Marica a infiintat, a organizat si este principalul beneficiar material al acestui sistem. Oamenii nu vor sa vorbeasca, nu vor sa faca autodenunt ca sa nu suporte consecintele si pe acest lucru se bazeaza si Marica pentru ca lucreaza prin interpusi in sistemul de colectare a mitei.

(...) Oameni politici s-au schimabt, sefii de directii ai vamilor s-au schimbat, el a ramas pururea acolo. A inceput sa isi apropie oamenii oferindu-le protectie pe post, protestie in cadrul restructurarilor", a adaugat Marius Ungureanu.

Seful vamii Constanta dadea si cate 10.000 de dolari pe luna

Fostul sef al vamii Mocanasu adauga ca Vasile Marica primea de la seful vamii Constanta cate 10.000 de euro pe luna.

"Cand duceam banii la Bucuresti, veneau si Alin Pilca si Marius Fainarea. Pilca ii aducea lunar 10.000 de dolari, ulterior a fost promovat sef la vama Constanta, iar Marius Fainarea sef al Directiei Vamale Constanta. In 2002 am incetat sa-i mai dau bani", a declarat Marius Ungureanu.

Acesta sustine ca si actualul prefect al judetului Giurgiu, Robert Cristoi, care a fost lucrator la vama, i-a dat spaga lui Vasile Marica, la fel si Eugenia Ciobanu. Ungureanu il acuza pe Marica si de santaj, spunand ca acesta dadea recomandari pentru numirile facute in randul vamesilor la Autoritatea Nationala a Functionarilor Publici.

"A santajat toti directorii de orice culoare politica a Autoritatii Nationale Vamale. Avand oameni in toate punctele vamale el stia tot ce se intampla in punctele vamale. Ameninta cu actiuni de protest, cu iesiri in presa, el spunea ca dadea bani si catre presa. Deviza lui e 'da in toata lumea ca sa ajungi mare'. Venea cu lista de numiri in vama pentru ca unde nu avea un sef de vama avea cel putin doi sefi de tura", a declarat Ungureanu, fara sa dea numele institutiilor de presa implicate.

Vasile Marica, acuzat de o inspectoare vamala ca a luat spaga 20.000 de euro

Mai mult, Vasile Lincu, seful sindicatului Pro Lex, sustine ca exista o caseta in care liderul Sed Lex Vasile Marica este inregistrat in timp ce solicita anumite functii in vami. Ungureanu acuza si ca Marica facea bani si din alte surse, cum ar fi acte pentru activitatile de duty free, numirile de comisar la vama, Garda Financiara si ca Marica voia "sa puna mana si pe Politia de Frontiera".

Marica: Ungureanu este penal, nu are credibilitate

Liderul sindicatului functionarilor Sed Lex, sustine insa ca Marius Ungureanu nu are credibilitate, fiind un om "care a facut puscarie". Liderul sindical a intrevenit in direct la Antena 3, pentru a raspunde acuzatiilor aduse, si a adaugat ca joi va sustine o conferinta de presa in care sa clarifice problemele.

"Omul asta are ura pe mine si pe Costel Bobic, incearca sa faca niste prostii mai mari decat el, cu autodenunt la televizor. Justitia se face la procuratura si nu la televizor, iar dansul trebuie sa raspunda, sa cheme toti aomenii si sa spuna daca am intervenit eu vreodata, sa chem toti directorii de vami.

Este un domn penal care a facut puscarie pentru ca a incalcat legile in Romania, n-are ncio credibilitate, n-are nicio proba, pot sa spun si eu ca ati dat bani, dar cine crede?", a declarat Vasile Marica, la Antena 3.

Vasile Marica, despre acuzatiile de spaga: Marius Ungureanu are ura pe mine

Liderul Sed Lex adauga ca Ungureanu ar fi venit la el sa il ajute cu diverse probleme, pentru ca Nini Sapunaru l-ar fi deranjat, insa ca acuzatiile acestuia nu pot fi concepute.

"Ei cred ca un autodenunt se face fara probe, dar cine primeste banii astia de dimineata pana seara, oricum?

Cum sa fac eu asa ceva, cand eu am facut plangere penala lui Nini Spunaru si am fost in razboi cu Dinu Vama (n. red Dinu Gheorghe, fost director general al Directiei Generale a Vamilor, numit in 2000 de Adrian Nastase), m-am certat doi ani de zile cu el din cauza fructelor si legumelor? N-am nevoie sa intru cu detectorul de minciuni in combinatie cu ei", a declarat Vasile Marica.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Vasile Marica, #Marica coruptie, #Marica spaga vami , #coruptie
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Vasile Maric, ce scump plangai tu pe umarul necajitilor din Romaniea ...