Proba care o disculpă în totalitate pe mama fetiței din Arad ucisă de tatăl vitreg. Femeia a aprins o lumânare în baie

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 21:14
14766 citiri
Proba care o disculpă în totalitate pe mama fetiței din Arad ucisă de tatăl vitreg. Femeia a aprins o lumânare în baie
Lumânarea aprinsă în baie, proba care dovedește nevinovăția mamei Antoniei FOTO Facebook

Procurorul Pavel Palcu, magistratul care a coordonat ancheta în cazul odiosului criminal din Arad care a curmat viața fiicei sale vitrege, o fetiță de doar trei ani, a finalizat ancheta și urmează să-l trimita în judecată pe Beniamin Crișan în cursul săptămânii viitoare.

Mama copilei, într-o primă fază și ea suspectă că ar fi fost complicele iubitului, a fost disculpată de procuror în baza unei probe care dovedește fără îndoială că femeia nu a știut nimic.

În timpul percheziției care a avut loc în apartamentul unde a fost ucisă Antonia, polițiștii au descoperit o lumânare aprinsă în baie, spațiul indicat de către Crișan drept locul crimei. Așa le-a spus și procurorilor, că Antonia a alunecat în baie, s-a lovit la cap și a murit în urma unui accident casnic. Aceeași minciună i-a spus-o și iubitei lui, atunci când femeia a revenit acasă de la maternitate.

”La noi în zonă se obișnuiește ca în locul unde a murit un om să se aprindă o lumânare. Decisiv a fost pentru mine că, noi, când am intrat peste Crișan în locuință, ea avea aprinsă în baie lumânarea, ori fapta s-a comis în hol. Daca ea știa, dacă ar fi cunoscut unde a fost omorâtă, ar fi aprins lumânarea în hol”, a precizat procurorul Pavel Palcu.

Acest detaliu le-a indicat anchetatorilor că mama fetei a fost mințită, iar femeia a crezut absolut tot ce i-a povestit partenerul ei.

Crișan și-a recunoscut în cele din urmă fapta, le-a mărturisit polițiștilor că se afla sub influența drogurilor (două tipuri de droguri, de risc și mare risc) atunci când a împins-o pe fetiță și a dat-o cu capul de perete. Lovitura a fost extrem de puternică, un hematom care i-a provocat decesul foarte repede. Bărbatul nu a mințit când a spus că a încercat să o resusciteze pe Antonia, pentru că la necropsie medicul legist a identificat urme de apăsare pe piept.

La reconstituire, Crișan a indicat locul exact unde a avut loc crima, în holul apartamentului, nu în baie așa cum a mințit într-o primă fază a audierilor. A mărturisit și că a avut bani de droguri pentru că primise alocația fetiței, o mie de lei. Antonia era un copil cu nevoi speciale, și primea o indemnizație lunară de la stat.

Bărbatul a fost arestat preventiv pe 2 noiembrie 2021, iar pe 24 noiembrie măsura preventivă a fost prelungită cu încă 30 de zile, culmea la cererea criminalului, care și-a exprimat dorința clar în fața instanței, o raritate în rândul infractorilor români.

Crișan a solicitat însă procurorilor să fie acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, o faptă pentru care pedeapsa este cu mult mai mică față de acuzația de omor, așa cum va fi reținut în rechizitoriu. Probele sunt clare în acest sens, moartea fetiței nu a fost accidentală, ci a fost provocată de lovituri violente și intenționate.

Crima a avut loc marți, 26 octombrie, nu sâmbătă așa cum s-a vehiculat și cum Crișan a susținut inițial.

Partenera sa se internase la maternitate luni, 25 octombrie, lăsându-l singur cu doi copii mici, dintre care unul era Antonia, cu probleme serioase de sănătate. Fetița fusese diagnosticată cu autism și avea un comportament specific afecțiunii medicale.

Devenea uneori agitată și necesita atenție sporită din partea unui adult. Crișan, impulsiv și needucat în sensul îngrijirii unui copil cu cerințe speciale, nu a fost capabil să răspundă nevoilor fetiței. Depășit de situație, pe fondul unei slabe dezvoltări emoționale, probabil și într-o stare de sevraj, tânărul a bruscat-o pe Antonia.

Gestul fatal descris de către anchetatori este cel al unor ”îmbrânceli repetate și violente”. Rănile de pe craniul fetei anulează varianta unei singure lovituri intenționate sau nu.

Crișan a ascuns corpul fetiței într-un geamantan, a mers cu un taxi până într-o zonă de periferie a orașului Arad și acolo i-a dat foc.

Cadavrul a fost descoperit întâmplător de un cetățean care-și plimba câinele pe câmp.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#crima arad, #fetita ucisa arad, #criminal arad, #procuror , #crima Arad