Ziare.com

Alexandra putea fi localizata in timp util, daca procurorii stiau ce informatii poate oferi un telefon mobil Interviu cu un expert in telecomunicatii

de Camelia Badea
Sambata, 03 August 2019, ora 19:11

   

Alexandra putea fi localizata in timp util, daca procurorii stiau ce informatii poate oferi un telefon mobil Interviu cu un expert in telecomunicatii
Daca anchetatorii din cazul Caracal ar fi cerut informatiile pe care le poate oferi un telefon mobil, deschis sau chiar inchis, ei ar fi putut restrange aria de cautare si ar fi putut-o localiza pe Alexandra in timp util, afirma expertul in telecomunicatii Radu Miruta, care explica tot ce se putea face, dar nu s-a facut in acest caz.

Intr-o tara in care un sofer de taxi te poate localiza instantaneu cu ajutorul unor aplicatii si poti vedea pe telefon la cate sute de metri distanta se afla prietenul tau, autoritatile romane nu au fost in stare sa foloseasca tehnologia anului 2019 pentru a o localiza pe Alexandra Macesanu, desi ea a sunat de mai multe ori la 112 si a fost sunata inapoi de politisti.

Politistii si procurorii din Caracal au avut la dispozitie nu unul, ci mai multe numere de telefon la care s-a vorbit in acest caz, insa, spre stupoarea tuturor, abia joi, la o saptamana de la disparitia Alexandrei, au inceput perchezitiile si expertizele informatice, conform Mediafax si B1 TV.

Daca dupa primul apel in care Alexandra a anuntat ca este rapita anchetatorul ar fi stiut cum sa foloseasca informatiile pe care le poate oferi un telefon mobil, "existau sanse ca locatia sa fie aflata inainte de presupusa crima, chiar daca intervalul intre apeluri a fost scurt", iar cazul putea fi elucidat, afirma Radu Miruta, doctor in telecomunicatii si unul dintre expertii romani in proiectarea si dezvoltarea de retele IP, cu o vasta experienta in companii precum Cosmote, Orange, Ericsson sau Cisco.

Ce informatii avem in acest moment

In lipsa unor declaratii oficiale din partea autoritatilor, dialogul cu Radu Miruta porneste de la urmatoarele informatii cvasi-oficiale aparute in mass-media si necontestate de nimeni pana in acest moment:

In legatura cu Luiza Mihaela, prima fata rapita, procurorul sef al DIICOT a declarat miercuri ca "S-au primit doua apeluri, pe 15 si 19 aprilie 2019, catre bunicul fetei. Au fost verificate, s-a constatat ca erau de pe cartele prepay, achizitionate de pe teritoriul Romaniei cu foarte putin timp inainte" (sursa: AICI).

***

In legatura cu Alexandra, in raportul MAI prezentat pe Facebook de Alexandru Cumpanasu, unchiul fetei, apar urmatoarele informatii:

Joi, ora 10.30: mama minorei a primit un apel telefonic (de pe numarul 0763931765) de la un barbat care a utilizat apelativul "mama soacra", spunandu-i ca el si minora sunt bine si urmeaza sa plece in Anglia sa faca bani, convorbire ce s-a purtat in prezenta ...... (din cadrul postului de politie Dobrosloveni - jud. Olt) . Dupa finalizarea acesteia, politistul a apelat in mod repetat postul telefonic sus mentionat, in vederea stabilirii unei comunicari cu apelantul, fara niciun rezultat.

Ora 11.05 - la nivelul S.T.S. Olt s-a primit un apel 112, de la numarul de telefon 0759660526 (cartela pre-paid), de la o persoana de sex feminin care s-a recomandat ca fiind Macesanu Alexandra si care sesiza ca a fost rapita si violata, insa pana la redirectionarea apelului catre dispeceratul IPJ Olt, convorbirea s-a intrerupt.

Ora 11.13: in vederea obtinerii de detalii suplimentare legate de locatie, un politist din patrula de ordine publica pedestra a apelat numarul de telefon utilizat de victima, ocazie cu care aceasta a indicat detalii despre locatia unde se afla si a comunicat adresa de pe cartea de vizita care apartinea unui inginer de cadastru, pe nume........

Ora 11.29: seful Biroului Investigatii Criminale a apelat numarul de telefon utilizat de victima, ocazie cu care acesta a incercat sa o calmeze pe fata si sa obtina detalii suplimentare despre locatie.

***

Pe site-ul Ziaristii.com este formulata urmatoarea ipoteza: "Cheia este seful Biroului Investigatii Criminale, care a sunat-o pe Alexandra la 11:29. De ce acest individ nu a luat legatura cu directia DOS, instant? Era cu o ora inainte sa moara. O puteau gasi in 5 minute, cu ajutorul sistemului de identificare rapida a locatiei, detinut de DOS din MAI".

Orice telefon are un IMEI, adica o semnatura unica, mai scriu specialistii pe Internet.

***

In mod ciudat, pana joi nu a fost furnizata opiniei publice nicio informatie despre telefonul mobil personal al Alexandrei, el fiind gasit abia vineri, gratie marturisirilor rapitorului.

"Am efectuat o conducere in teren cu inculpatul care ne-a condus spre locul in care a fost aruncat telefonul, care a si fost gasit", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al DIICOT. (Vezi si alte detalii din raportul MAI prezentat in CSAT si publicat de Digi24.ro).

Radu Miruta: "Se putea identifica rapitorul. Nu au scuza!"

Spuneti-ne mai intai, daca ati fi facut parte din echipa de ancheta, ce informatii ati fi incercat sa obtineti folosind acele numere de telefon care erau cunoscute si apar in raportul MAI?Atunci cand se apeleaza 112, STS primeste in mod automat un set de informatii primare. Aceste informatii localizeaza destul de grosolan locatia. Dar, pe langa parametrii trimisi de catre operatorul de telefonie mobila catre STS (stabiliti printr-o ordonanta depasita de vremuri), terminalul mobil schimba cu reteaua o serie de alte informatii.

Intr-un astfel de caz, exista posibilitatea ca operatorul sa colecteze informatii mult mai amanuntite despre locatie fata de cele transmise initial catre STS, prin proceduri tehnice specifice care presupun activarea manuala a cartelei SIM intr-un sistem de trasare.

Nu stiu cine genereaza interactiunea cu operatorul de telefonie mobila, insa in mod cert DOS/SRI pot face acest lucru, nu trebuie chemat neaparat inginerul de acasa, ca s-o faca.

Puteti sa ne dati mai multe detalii, pentru cei care nu sunt familiarizati cu telecomunicatiile?Este vorba despre acele "trase" - colectarea de informatii suplimentare ale mobilului. Pe scurt, sistemele tehnice din retea trimit diverse interogari terminalului mobil pentru a obtine informatii aditionale, adica masoara acel timp de raspuns (timing advance) care in mod normal nu se contorizeaza, forteaza telefonul sa faca unele operatii pentru a obtine rezultate aditionale.

Asadar, daca dupa primul apel in care fata a anuntat ca este rapita se demara aceasta interactiune, existau sanse ca locatia sa fie aflata inainte de presupusa crima, chiar daca intervalul intre apeluri a fost scurt.

Multa lume nu pricepe diferenta foarte subtila intre primul nivel de localizare, pe care il poate obtine STS, si al doilea nivel de localizare, obtinut in urma unor operatiuni specifice.

Acel timing advance nu se transmite automat, ci doar prin procedura despre care va spuneam si, in cel mai rau caz, are aproximatie de 550 m. Insa acea coroana de cerc de 550 m este doar in cazuri extrem de rare, cand apelul se efectueaza din zone izolate, "unde abia exista o liniuta de semnal". A fost cazul din Apuseni, zona muntoasa.

In aproape orice zona urbana, terminalul mobil este in contact cu mai mult de o "antena" a operatorului de telefonie mobila. Asadar, daca existau cel putin 2-3 antene in zona, coroana de cerc cu lungime de 550 m se restrangea semnificativ.

Eu sunt de acord ca nu toti trebuie sa stim toate astea, fiindca nu suntem toti nici medici sau ingineri, dar in pozitii cheie trebuie sa stii asa ceva, probabil nu la orice nivel al sefului de post.

Seful de la criminalistica, seful IPJ, prim-procurorul trebuie sa stie si ei macar ca exista aceste posibilitati.

Eu nu inteleg de ce in spatiul public sau la comisia din Parlament nu s-a raspuns inca la aceasta intrebare: De ce nu s-au generat acele trase, acele colectari suplimentare de informatii de la telefon? Mie asta mi se pare intrebarea cheie.

Raspunsul simplist e ca era telefonul inchis. Dar telefonul de la care a vorbit fata nu a fost inchis imediat! La telefonul respectiv s-a vorbit de mai multe ori, a fost deschis un interval de timp suficient.

Ati spus mai devreme ca aria de cautare se putea restrange. Cum?Stim cu totii ca atunci cand nu e acoperire intr-o anumita tehonlogie (4G/3G/2G), telefonul se ataseaza automat in alta retea disponibila, a aceluiasi operator, bineinteles: nu e retea pentru 4G, telefonul trece in 3G. Retelele 2G, 3G, 4G pot fi vazute ca retele separate, independente una de cealalta, sunt paralele din punct de vedere radio.

Practic, operatorul are mai multe drumuri din punctul A in punctul B: prin 2G, prin 3G sau prin 4G. Reteaua 4G fiind cea mai performanta, este preferata automat de telefonul mobil, iar telefonul schimba tot timpul informatii cu o singura retea, la un moment de timp, nu schimba cu toate.

Si daca acolo ar fi fost o singura celula, ceea ce inseamna o eroare mai mare, de 550 m, operatorul de telefonie mobila putea forta telefonul sa se autentifice si in reteaua 3G, de unde mai obtinea o informatie, dupa care il puteau obliga sa se autentifice si in reteaua de 2G. Deci, practic, puteau restrange foarte mult aria aceasta initiala, care in cel mai rau caz era un sector de cerc cu raza de 550 m.

Cine ar fi putut face toate aceste operatiuni?Operatorul si probabil si SRI. Procurorul putea sa ceara: "Domnule, spune-mi localizarea telefonului!" Baietii aia, cand se uitau, spuneau: "Aici e o singura retea/mai multe, o singura antena sau mai multe, aproximatia e 550 m. Dar eu vad ca telefonul asta e acum conectat in 4G, ia sa-l fortez sa se conecteze in 3G".

Si mai obtineau o informatie, cu care, din cei 550 de metri initiali, mai scadea eroarea. Iar daca erau mai multe antene, deja vorbim de cativa metri.

Nu au scuza!

Ar trebui sa existe si niste proceduri clare in acest sens.Da, bineinteles. Mai ales ca, in astfel de cazuri, informatia cea mai concreta care poate duce la elucidarea misterelor este cea de pe telefoanele mobile, pentru ca astfel de oameni mai trimit un mesaj, mai intra pe Internet, mai suna, mai fac ceva din greseala, fiindca nu toti rapitorii sunt genii.

Cineva ne-a sunat la redactie si ne-a sugerat sa intrebam autoritatile de ce nu s-au cerut si desfasuratoarele pentru cele doua numere de telefon mentionate in raportul MAI. Ce informatii suplimentare se puteau obtine?Da, puteau lua registrul apelurilor celor doua telefoane mentionate. Vedeau cu cine s-a vorbit si ii sunau: "Buna ziua, cu cine ati vorbit acum 5 minute, acum 10 minute?" Se puteau corobora informatii aditionale din moment ce se cunosteau 2-3 numere de telefon de pe care se initiasera apeluri pe acest subiect. Plus ca se putea obtine localizarea acelor telefoane care nu erau inchise.

Analizarea raportului de apeluri emise/receptionate pe aceste numere de telefon si stabilirea exacta a locatiei acestora (prin procedura specifica de mai sus) banuiesc ca generau indicii palpabile.

Desigur, conversatiile nu sunt stocate (decat daca sunt puse sub monitorizare), insa registrul tuturor conversatiilor si chiar informatii suplimentare se pastreaza. Coroborand aceste informatii, existau multe excluderi. Oricum, punandu-se in sistemul de trasare acele numere de telefon, se identifica locatia acestora in timp real cu o precizie extrem de mare si sigur utila.

Se mai putea afla si numarul de telefon al inginerului de la cadastru (care aparea pe cartea de vizita despre care a vorbit Alexandra - n.red) si prin aceeasi procedura de mai sus se putea concluziona ca acea persoana nu se afla in locatia din care sunase persoana de sex feminin.

Timp de 9 zile nu s-a stiut nimic despre telefonul personal al Alexandrei (nu cele folosite de rapitor) . Acel telefon ar fi putut fi localizat, chiar daca fusese inchis fortat de Gheorghe Dinca?Daca ne referim la ziua de joi, cand parintii informasera Politia despre disparitie, stiindu-i numarul de telefon al fetei, aceeasi procedura se putea face de joi seara, dar trebuia ca telefonul sa fi fost deschis.

Insa putea fi localizat si locul in care telefonul ar fi fost inchis. Dar nu atat de amanuntit, pentru ca nu se mai poate interactiona cu el. Insa, atunci cand telefonul se inchide, cand se ia curentul de tot din el, el transmite retelei un fel de mesaj de "Good Bye!" in care apar niste informatii despre situatia lui: unde e, in ce conditii era acolo din punct de vedere al conexiunii la retea.

Acele informatii sunt tot unele primare, se spune in ce celula era: in Caracalul de Sud sau de Nord etc., dar nu spune "era la 5 metri de...". Totusi, si asta e o informatie!

Credeti ca daca anchetatorii ar fi stiut tot ce ne-ati explicat dvs, Alexandra ar fi fost localizata mai repede?Da, asa cum va spuneam inainte, coroborand registrul de apeluri al fiecarui telefon si locatia destul de exacta a fiecarui terminal mobil, se putea indentifica rapitorul.

Adaugand si informatiile pe care oricum le mai are Politia despre diverse persoane sau bagajul cu detalii al sectoristilor acelor zone, cazul putea fi elucidat.

De ce credeti ca nu s-a intamplat asa? A fost lipsa de profesionalism sau rea intentie, pentru ca se tot vorbeste despre existenta unei retele de trafic de minore?Se poate sa fie si o retea de felul celor despre care vorbiti, dar eu cred ca e si lipsa de profesionalism. Unii, de la nivelul de jos, nu inteleg asa ceva, nu percep cum tehnologia actuala, atat de palpabila, poate fi utilizata si se tot ascund in spatele unui paravan birocratic, al transferarii responsabilitatii dintr-un birou intr-altul.

Probabil ca si unii procurori, la nivel de drept, ei stiu ca daca cer niste informatii operatorul le mai poate da ceva, dar nu traduc in mintea lor cum si in ce conditii si ce se poate obtine, de fapt.

Daca asa stau lucrurile, ce credeti ca s-ar intampla daca, sa presupunem, cineva ar suna acum de pe o cartela prepay la 112 si ar anunta ca a pus o bomba la Parlament? Ce pot face autoritatile pentru identificarea celui care a sunat si cat timp dureaza?Identificarea exacta se poate face doar daca telefonul (numarul de telefon) este supus procedurii tehnice specifice detaliata mai sus.

STS nu stie aceste lucruri in momentul apelului, ci stie o arie mai mare sau mai mica de unde se initiaza apelul. Practic, trecerea la urmatorul nivel de localizare se face prin acea activare manuala a numarului de telefon intr-un sistem de trasare pe care operatorii de telefonie mobila il au.

Fiindca nu exista un protocol prea clar, dureaza luarea acestei decizii, insa tehnic nu dureaza. La cazul din Apuseni, dupa cateva ore, operatorului i-a fost solicitat acest lucru, insa intre timp pasagerii din avion au fost gasiti de localnici, fiindca i s-a solicitat tarziu.

Credeti ca ar fi necesare anumite schimbari legislative, ca efect al cazului Caracal?Da, in mod cert, sub doua aspecte:

1. Crearea unei metode functionale prin care autoritatile romane sa utilizeze in caz de apel la 112 mai mult decat informatiile de localizare primara transmise de catre un terminal mobil. Ele exista, exista si acces la ele, doar ca intreaga procedura actualmente se dovedeste nefunctionala.

2. Legislatia poate impune STS integrarea unui sistem de tip AML (Advanced Mobile Location) . Practic, orice telefon mobil care are GPS (cele mai multe au), in momentul in care apeleaza 112, transmite locatia in mod exact sistemului unic de urgenta. Nu e vorba de legi de tip Big Brother, iti asumi singur ca sunand la 112 accepti acest lucru.

Google a lansat in iulie 2016 acest serviciu gratuit (la ei se numeste EML - Emergency Mobile Localization), iar integrarea lui cu sistemul unic 112 presupune mici modificari tehnice, care sunt infime in comparatie cu beneficiul rezultat.

Operatorii din Romania pot face o situatie exacta a procentului celor care nu folosesc smartphone-uri, iar pentru mica diferenta ramasa, singura procedura posibila este cea descrisa in prima parte - aceea cu activarea manuala in reteaua radio a operatorului cu trase pentru numarul de telefon specific.

O alta varianta nu exista. Aceea cu instalarea unor aplicatii specifice pe telefon nu produce rezultate la nivel mare, fiindca putini sunt cei care se gandesc la astfel de situatii si care mai sunt in stare ca in conditii de urgenta/emotie sa porneasca aplicatia si sa transmita operatorului coordonatele.

Ramane intrebarea critica: De ce nu au fost puse la operatorul de telefonie trase pentru numarul de telefon de pe care sunase persoana de sex feminin care anuntase rapirea? Se obtinea locatia cu precizie utila.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 39701 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu procurorii trebuie sa cunoasca aceste detalii tehnice ci organele

de ancheta: politia. Cu siguranta si STS cunoaste toata aceasta tehnologie, ca sa nu mai vorbim de SRI care trebuia sa furnizeze detalii de localizare direct procurorilor. Acestia ar fi putut atunci sa foloseasca informatiile SRI si sa le transmita politiei, sau sa nu le folosesca fiindca "nu exista proticol de colaborare" cu SRI !

Nu mai acuzati procurorii de toate relele, ei nu fac decat ceea ce legile strambe ale sobolanilor rosii le mai permit. La absolut toate nivelele de investigare, totul a mers pe dos sau a fost balacarit de o mana de incapabili. Asta este administratia si seciritatea pe care guvernul sobolanilor rosii o poate oferi populatiei. Aveti ce ati votat!

 

"Alexandra putea fi localizata in timp util, daca procurorii stiau

ce informatii poate oferi un telefon mobil Interviu cu un expert in telecomunicatii"

- gata! de luni terminati cu perdeaua asta de fum creeata pentru a da psdeului timp sa construiasca alte manarii ! :o(((

 

Veorica stie mai bine decit Domnul Miruta ce-i cu tehnologia asta.

Toate persoanele sus-puse care au si care nu au de a face cu acest caz trebuie date afara. Doar Veorica e basma curata de virgina prezidentiabila. Seful PSD zice asta, baaa. Adica Veorica.

Si mai bagati-va mintile-n cap ca Veo e sefa suprema si are nervii zdruncinati. Mai are un pic si arunca cu scaune. Ocoliti-o pentru vreo 12 luni. Miauuu.

 

in caz de necesitate tu stii sa folosesti un mobil sugace?

sau stii doar sa cauti gagici pe fb

SFAT "in caz de necesitate..."

De-i arde casa lui vecinu’
Ce face zilnic tărăboi,
Să-i prelungiți mai tare chinu’
Sunați la 112!

Cand soacra este rău bolnavă
Si nu mai vreți să stea la voi,
Să-i fie soarta și mai gravă,
Sunați la 112!

Iar cand vedeți bătrani pe stradă
Furați ca-n ultimul război,
Să scape hoții de corvoadă,
Sunați la 112!

Dar, grijă mare cand sunați,
Căci după niste minți c r e t i n e,
Puteți fi lesne amendați,
Că nu ați dat adresa bine.

Stelică ROMANIUC
29,07.2019, Ploiești

In caz de necesitate, contacta furnizorul!!!

Daca scotea ordinul judecatoresc, furnizorul putea sa-i dea toate detaliile. Nu este necsar ca un politai sau un procuror oarecare sa cunoasca toate aceste lucruri. Exista servicii tehnice calificate la furnizorii de servicii de telecomunicatii care iti pot gasi imediat informatia. Important este sa ai un mandat.

...

Procurorii au nevoie de salarii mai mari, nu pot să se concentreze la serviciu, acesta este motivul!
P.S. Nu uitați de lupta impotriva corupției, nu plecați după fenta ciumei RED!

De ce nu spuneti lucrurilor pe nume

sparlamentarii prin legile proinfractorului tudorel au castrat stsul,sa hu gaseasca pe nimeni,sa nu.i vada pe ei cu cine vorbesc cind sparlesc.
Furaciunile de miliarde euro cu achizitiile aparaturii lui ghita,care vad ca e bine merci,este alta problema.Deci gaborii sint frati cu infractorii iar 112 este bun sa scoalcu sirenele mirlanesti ale salvarii si pompierilor lumea la 2 noaptea.
Cum sa nu gasesti ba o adresa?
Cum sa astepti toata noaptea ca nenorocitul ala sa arda fetite?

Legile nu s-au MODIFICAT. A trebuit sa moara o co

copila ca vedem a nu stiu cita oare un procuror #, este ticalos, prost pregatit, arogant si culmea premiat de aia a neamului 6,41. Ptr cei care inca mai spun ca legile codului de procedura si codului penal au fost modificate. Sunt alea a lui Pruna, ticalosilor. Unde este aruncatorul de palton sa mai spuna ca a trebuit sa moara....Imi este SCIRBĂ

Ghitza, intoarce-te acasa ! Patriotule !

Patria are nevoie de tigaile tale.

CAND PRESA AJUNGE LA ..locul faptei, institutiile

statului sunt facute groggy , Doamne ajuta ca pina acuma n-au stiut mai nimic , de cind este angajata in lupta electorala cu lingai si popindai, tin trena cite unui fericit ales al poporului , care de multe ori a fost dovedit , azi idol , maine infractor !

Dzeu stie ce-i mana , cu o atita nebbunie la Caracal , de parca a venit sfarsitul lumii , incat se calca pe picioare , nu mai au loc nici pe ecran si nici la locul faptei , trezind fantomele care de veacuri au avut un somn imperial , ca in filmele lui Dickens , pentru ca in Romania a mai fost gasit un castel al morrtilor !

Alooo...Coruptia inseamna oameni neprofesionisti angajati

pe pile si relatii in posturi cheie...Iar pricipalii vinovati sunt politicienii...Partidele politice si Parlamentul sunt initiatorii si beneficiarii acestei Coruptii Generalizate din Romania...Prin actiuni , supterfugii , inchiderea ochilor la Coruptie...ei , Politicienii se imbogatesc si isi realizeaza planurile politice machiavelice...Vezi actiunile lui Tudorel si Iordache , asupra Justitiei...Fara Rusine...Cu Nepasare pentru Tara ...pentru viata oamenilor...Pestele se impute de la cap...Mereu...

Caprar Dorel (PSD), actual sef al Comisiei de

Aparare din CSAT si viitor ministru al MAPN, dupa Les, a cumparat software-ul STS de fecale de la Teamsoft (adica evazionistul Ghitza Sebastian).
(Ghitza Sebastian le-a dat peste bot alora de la Orange care aveau un software STS mai bun.)
Ce i-a mai ramas de la bugetul de 323 milioane, adica 85 %, i-a dat pe salarii si pensii speciale.

daca se jucau pokemon cu siguranta o gaseau

sau li se ofereau servicii de linie fierbinte

 

daca politistul care a raspuns la telefon...

...ar fi citit macar un roman politist, i-ar fi venit ideea banala de a cere semnalmentele rapitorului; ar fi putut contacta farmaciile si putea trimite echipaje la farmaciile din zona Bold. astfel il prindea pe faptas in 10 minute.

 

Cam complicat...

Tot ce s-a spus in articol este destul de corect, totusi, as face urmatoarele precizari: datele obtinute de la telefon (TA-timming advance) trebuie corelate cu pozitia site-lor, deci iti trebuie o harta actualizata, iar apoi sa stii ca TA=0 inseamna o distanta pana in 550m, Ta=1 o distanta intre 550m si 1km etc. Deci va trebui sa faci tu un arc de cerc pe o harta pornind de la pozitia site-lui. Daca obtii mai multi TA de la mai multe site-ri poti realiza pe o harta mai multe arcuri de cerc astfel incat sa obtii o arie prin intersectarea lor in care sa aproximezi ca se afla mobilul. De fapt ceea ce vreau sa spun este ca nu vad un simplu operator 112 (sa nu vorbesc de politistul ala de la Olt) ca poate face asa ceva. Iar daca nu exista o procedura cu operatorii de telefonie mobila, un inginer nu se va baga sa faca asta. Oricum daca faci manual toata treaba, hmmm....nu ai un rezultat pe loc.....Dar sigur, nu iti ia 19 ore.

 

Apare repetat in articole sintagma" daca procurorul ar fi facut..."

Toate itele duc la procuror. Iar procurorul este si el un om (nu un supraom) cu toate ca, in acceptiunea generala, are avantaje materiale si raspunderi enorme. Tocmai pentru ca un procuror e om, si procurorul de la Caracal, care, ca toti procurorii, a vazut multe nevazute, a zis ca deciziile pot sa astepte pana dimineata. Daca stia mai multe, sigur lua deciziile bune pe loc. Asta inseamna pentru mine, unu: ca acum sunt prea multe lucruri care le fac procurorii (si nu le mai pot face indiferent ce motivatii le-ai da), si doi: lipsa de informare omoara (daca un om cu putere de decizia stia ce sa faca, multi acum traiau). Vieti si bani irositi datorrita incompetentei si prostiei in viata pe care o traim in iubita noastra tara, printre tupeisti(incompetenti) si smecheri(prosti). Nu stiu cum unii oameni normali la cap ii mai suporta si nu reactioneaza. De asta suntem aici. Pentru ca ei pot, iar noi le dam voie.

 

Procurorul a avut grija

sa aiba timp je.ul ala sa hacuiasca fata si sa o arda.Daca ar fifreun Dzeu,ar trebui sa.i dea acelasi lucru procurorului aluia,lui tudorel,ciordache,tuturor pesedistilor care au jurat cu kina pe Biblue "asa sa ne ajute Dzeu".
Auzi dracilo alfabeti,asa sa va ajute!!!

procurorul a respectat legile lui ciordache

indiferent ce-ar fi facut,tot pica de fazan.

cea mai buna aparare e atacul

Dementii nu se tem de ce pedepse vor primi ei.Dar au familii, au copii.Daca pedeapsa ar lovi acolo unde-i doare,sigur ar reflecta.Legile trebuiesc date pentru infractori adevarati,si pedepsele sa fie rafinate din sentimentele si realitatea lor.Altfel cand sunt prinsi sunt trimisi in tabara la "Navodari",ca pionierii de aldata.

Se creaza artificial o confuzie.

Chiar si expertul in comunicatii nu stie. Ori i-a scapat. Tot grav e. Daca omul cu carte nu stie cu ce se ocupa un procuror, omul simplu da cu pietre in el, fara sa stea pe ganduri, ca asa au zis la Antena 3.
Procurorul procura probe dupa ce s-a produs infractiunea sau sau in timpul flagrantului, dar sarcina salvarii unui om in primejdie sau dejucarii unui jaf sau unei talharii revine politistului, nu procurorului. Nu vine procurorul sa te salveze de la moarte, ci politistul. Politistul e cel care trage, se lupta, urmareste criminalul, nu procurorul. Procurorul nu e antrenat sa se bata, sa traga cu arma, sa faca urmariri si toate cele in caz de crime, talharii, violuri, sau alte violente. Colaborarea politist-procuror e doar pe partea de perchezitii, cand sunt niste banuileli, care pot sau nu pot fi confirmate. Atunci politistul are nevoie de mandat de la procuror, dar pesedelele hoate au modificat codurile penale si au dat program ca la ghiseu, intre orele 6-22, de parca infractorii au zile libere si concedii. "Multumiri" lui Ciordache si bandei lui de hoti.
Si acum vine partea hazlie: dau vina unii pe altii, politistul ca n-a avut mandat de la procuror, procurorul ca de ce n-a intervenit politistul, fiind caz de crima, si era atributia lui. Se vede clar unde ne-a dus brambureala legislativa, care s-a facut doar pentru scaparea politicienilor corupti. Si loveste in populatie. Asta e pretul pe care trebuie sa-l platim pentru linistea infractorilor din parlament.
Iar faptul ca avem numai habarnisti atat in politie, cat si in procuratura, e alt "cadou" facut de pesedeaua hoata, romanilor cinstiti.

In Franta 4 minute Romania 19 ore!

Urmarind evenimentele care au zguduit Rmania cu stupoare am constatat ca in Franta un Roman in cazul in care suna la 112 in 4 minute primeste ajutor de specialitate iar in Romania sunt necesar minimum 19 ore pentru a sterge toate urmele care duc spre infractionalitatea coordonat la cel mai inalt nivel din actuala coalitie corupta PSD care domina parlamentul prin reprezentantul infractorilor din Caracal Florin Ciordache si guvernul actual de *** prosti numit politic pe criterii de slugarnacie PSD ALDE condus de analfabeta Viorica Dancila.

 

...mai greu le-a fost la Bataclan, la Fontaine-au-Roi,

si la Charonne in conditile in care urmareau subiectii

de 4 luni. Nu scuz ratatii de la 112 dar nu e chiar asa

cum crezi prin alte parti.

...

Violatorul criminal pedofil nu avea intentia sa o omoare pe eroina Alexandra, dovada este faptul ca a mers sa cumpere de la farmacie crema pentru ranile de la maini legate cu sarma.
Planul violatorului crimaninal pedofil a fost dat peste cap din clipa cand eroina Alexandra a sunat la 112.
Cand eroina Alexandra suna la 112, unde se afla violatorul criminal pedofil?
Violatorul criminal pedofil se afla in drum dinspre Craiova spre Caracal, cu un taxiu sau cu alt mijloc de transport. Aici nu sunt dovezi clare.
Inca nu se stie cu ce mijloc de transport s-a intors violatorul criminal pedofil dinspre Craiova spre Caracal.
Dar un lucru este clar. Violatorul criminal pedofil a fost informat in direct ca eroina Alexandra suna la 112.
Violatorul criminal pedofil dupa ce a fost informat ca Alexandra suna disperata la 112, el nu s-a mai intors la masina parcata in centrul Caracului.
Violatorul criminal pedofil s-a intors de urgenta, direct acasa si a deposedat-o pe Alexandra de telefon.
Nu exista dovezi ca violatorul criminal pedofil a omorat-o pe Alexandra exact atunci, pentru ca astepta consultanta de la complicii care l-au informat. Calm si linistit a iesit din casa, a mers la un vecin si a mers cu masina lui in centrul Caraculului, dupa care s-a intors cu masina lui personala care a fost parcata pe o strada din centru Caraculului, inainte de a pleca spre Craiova.
Violatorul crimimal pedofil avea mult calm si liniste pentru ca era protejat si acoperit, si stia ca politistii, procurorii si judecatorii sadici si inumani din Statul de Drept nu vor ajunge in casa lui pana cand toate probele vor fi distruse. Violatorul criminal pedofil era informat si ca operatiunea de urgenta a fost anulata intentionat ca sa poata avea timp din belsug sa ascunda toate probele.
In acel timp, politistii, procurorii si judecatorii sadici si inumani din Statul de Drept au intrat in panica si i-au transmis violatorului criminal pedofil sa o omoare pe Alexandra, carnea sa o dezoseze, iar oasele sa le sfarame, dupa care sa le arda oriunde si cu orice. Carnea si organele si fost aruncate la cainiii fiorosi din curte.
Planul lor era ca sa distruga orice urma a ADN-lui.
Totul a functionat perfect cu o exceptie. Cand politistii si procurorii sadici si inumani au intrat la perchezitie dupa acele 19 ore acordate violatorului criminal pedofil, au descoperit ca oasele Alexandrei nu au ars prea bine. Ba mai mult, s-au gasit si bitureriile Alexandrei. Violatorul criminal a avut timp din belsug sa ascunda toate probele dar nu a reusit. Deci ADN-ul putea fi identificat.
Din acea clipa s-a trecut la planul B, adica violatorul criminal pedofil trebuia sa ia totul asupra lui si sa nu ciripeasca nici un cuvant despre complicii infiltrati in Statul de Drept.
Din acea clipa protectia si acoperirea criminalului pedofil a fost anulata de catre complicii lui infiltrati in Statul de Drept.

 

...

Violatorul criminal pedofil nu avea intentia sa o omoare pe eroina Alexandra, dovada este faptul ca a mers sa cumpere de la farmacie crema pentru ranile de la maini legate cu sarma.
Planul violatorului criminal pedofil a fost dat peste cap din clipa cand eroina Alexandra a sunat la 112.
Cand eroina Alexandra suna la 112, unde se afla violatorul criminal pedofil?
Violatorul criminal pedofil se afla in drum dinspre Craiova spre Caracal, cu un taxiu sau cu alt mijloc de transport. Aici nu sunt dovezi clare.
Inca nu se stie cu ce mijloc de transport s-a intors violatorul criminal pedofil dinspre Craiova spre Caracal.
Dar un lucru este clar. Violatorul criminal pedofil a fost informat in direct ca eroina Alexandra suna la 112.
Violatorul criminal pedofil dupa ce a fost informat ca Alexandra suna disperata la 112, el nu s-a mai intors la masina parcata in centrul Caracului.
Violatorul criminal pedofil s-a intors de urgenta, direct acasa si a deposedat-o pe Alexandra de telefon.
Nu exista dovezi ca violatorul criminal pedofil a omorat-o pe Alexandra exact atunci, pentru ca astepta consultanta de la complicii care l-au informat. Calm si linistit a iesit din casa, a mers la un vecin si a mers cu masina lui in centrul Caraculului, dupa care s-a intors cu masina lui personala care a fost parcata pe o strada din centru Caraculului, inainte de a pleca spre Craiova.
Violatorul crimimal pedofil avea mult calm si liniste pentru ca era protejat si acoperit, si stia ca politistii, procurorii si judecatorii sadici si inumani din Statul de Drept nu vor ajunge in casa lui pana cand toate probele vor fi distruse. Violatorul criminal pedofil era informat si ca operatiunea de urgenta a fost anulata intentionat ca sa poata avea timp din belsug sa ascunda toate probele.
In acel timp, politistii, procurorii si judecatorii sadici si inumani din Statul de Drept au intrat in panica si i-au transmis violatorului criminal pedofil sa o omoare pe Alexandra, carnea sa o dezoseze, iar oasele sa le sfarame, dupa care sa le arda oriunde si cu orice. Carnea si organele au fost aruncate la cainii fiorosi din curte.
Planul lor era ca sa distruga orice urma a ADN-lui.
Totul a functionat perfect cu o exceptie. Cand politistii si procurorii sadici si inumani au intrat la perchezitie dupa acele 19 ore acordate violatorului criminal pedofil, au descoperit ca oasele Alexandrei nu au ars prea bine. Ba mai mult, s-au gasit si bitureriile Alexandrei. Violatorul criminal a avut timp din belsug sa ascunda toate probele dar nu a reusit. Deci ADN-ul putea fi identificat.
Din acea clipa s-a trecut la planul B, adica violatorul criminal pedofil trebuia sa ia totul asupra lui si sa nu ciripeasca nici un cuvant despre complicii infiltrati in Statul de Drept.
Din acea clipa protectia si acoperirea criminalului pedofil a fost anulata de catre complicii lui infiltrati in Statul de Drept.

 

Este doar teorie.

Pt așa ceva iți trebuie multe legi , resurse (la operatorul de telefonie mobilă, să aibă pe cine pune acolo să facă toate operațiile alea). E drept că soarta unui om merită așa ceva, dar Europa merge doar spre AML. Și ceea ce individul inginer nu specifică, sistemul ce abia a inceput a se introduce in UE, este dependent de prezența semnalului GPS. Nu e greu de imaginat, de victime dosite prin beciuri sau răniți prin prin cine știe locuri, chiar in casă, nema semnal GPS. căzuți prin rape unde canci semnal

 

Sunteti oameni seriosi?

Ce doriti să transmiteti cu o astfel de titrare? »"Alexandra putea fi localizata in timp util, daca procurorii stiau ce informatii poate oferi un telefon mobil" Interviu cu un expert in telecomunicatii« Chiar atat de FIŢOSI sunt procurorii TFL-isti betonati cu tot felul de gadget-uri it, stmart-phone si tablete? "Domniile Lor" sunt atat de habarniste incat să nu-si cunoască propria lor "jucărie"? Si vreti să vă si cred stiată Claudia?

 

@MirceaSCALAT 10:35

- o cheama Camelia Badea , iar matale esti scalat , scanat sau scarlat ? :o)))

"Alexandra putea fi localizata in timp util, daca procurorii stiau ce informatii poate oferi un telefon mobil Interviu cu un expert in telecomunicatii"

@MirceaSCALAT 10:35

- o cheama Camelia Badea ! si matale esti scarlat , scanat sau scalat !? :o)))

"Alexandra putea fi localizata in timp util, daca procurorii stiau ce informatii poate oferi un telefon mobil Interviu cu un expert in telecomunicatii"

 

niculaeda Rank user: x5 05.08.2019, 05:29

- e nevoie de 8 minute ca sa apara o postare ? :o(((

 

Asa patzesti cand ajungi fosila danciloave.

Nu mai starnesti compasiiunea nimanui, nici macar a fostilor camarazi! Cu alte cuvinte ai ajuns un fel de zama de ploaie.
Da nu te lasi! Tre sa aratzi noilor venitzi cine e shefu aici nu?

@MasoriCoceanu' 08.33

- cin'te-a bagat in seama securistule , nici familia n'are nevoie de compasiunea ta ! atentionarea era pentru cei care administreaza site-u' ! :o(((

"Alexandra putea fi localizata in timp util, daca procurorii stiau ce informatii poate oferi un telefon mobil Interviu cu un expert in telecomunicatii"


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor