Cine este Vasile Oprisan, seful Politiei din judetul Bacau, unde s-a produs o dubla crima. Scandalul de amploare nationala in care a fost implicat

Marti, 02 Martie 2021, ora 16:16
13222 citiri
Cine este Vasile Oprisan, seful Politiei din judetul Bacau, unde s-a produs o dubla crima. Scandalul de amploare nationala in care a fost implicat
Vasile Oprisan este seful Politiei Bacau FOTO captura Digi 24

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane a trimis marti, 2 martie, investigatori de la centru in judetul Bacau care sa cerceteze daca oamenii legii au intervenit corect in cazul rapirii urmate de o dubla crima in orasul Onesti.

In spatiul public au aparut informatii conform carora interventia autoritatilor locale a venit prea tarziu pentru a salva vietile muncitorilor sechestrati in apartamentul pe care-l renovau.

A inceput o ancheta interna, iar echipa din Capitala transmite ca cei vinovati vor plati.

Marti, 2 martie, au fost date primele date rezultate in urma analizei interventiei de luni.

"Suntem determinati sa clarificam toate aspectele. La finalizarea verificarilor vom intocmi un raport, cei vinovati de acesta tragedie vor raspunde legal", a transmis adjunctul Politiei Romane.

Cine este seful IPJ Bacau

Inspectoratul de Politie Bacau este, din 2009, sub comanda inspectorului Vasile Oprisan. Inainte de a fi seful institutiei, acesta a fost adjunctul inspectorului general (2003-2009), timp in care s-a ocupat de coordonarea activitatilor institutiei pe domeniile ordine publica, rutier, analiza si prevenirea criminalitatii, interventii rapide.

Oprisan lucreaza in inspectoratul din Bacau de zeci de ani.

In perioada 1998-2003 a fost sef Servicu Arme din cadrul institutiei, dupa ce, timp de cateva luni, a fost ofiter de executie.

Care sunt atributiile lui Vasile Oprisan, conform fisei postului

La rubrica "Sarcini si indatoriri" de pe siteul IPJ Bacau, aflam ca seful inspectoratului raspunde de intreaga activitate a inspectoratului de politie judetean, de incadrarea acesteia in prevederile legale si dispozitiile esaloanelor superioare si are drept de control al activitatii si a modului de indeplinire a atributiilor functionale pentru intreg personalul din cadrul inspectoratului de politie judetean.

De asemenea, coordoneaza activitatea pentru elaborarea/reactualizarea Planului unic de ordine si siguranta publica pe care il sustine in vederea aprobarii la Institutia Prefectului.

Sase apeluri de urgenta au fost inregistrate in cazul tragediei de la Onesti. STS: Primul apel a fost inregistrat la 11.47

Mai organizeaza si coordoneaza activitatile de cooperare interinstitutionala pentru asigurarea, mentinerea si restabilirea ordinii publice pe raza judetului.

De asemenea, aproba planul de cooperare incheiat la nivel judetean intre politie si jandarmerie pentru misiuni de mentinere a ordinii publice.

Ce avere are seful Politiei Bacau

Din declaratia de avere postata pe site-ul institutiei pe care o conduce, aflam ca Vasile Oprisan detine doua terenuri in localitatea Saucesti, un autoturism Toyota din 2009 si un apartament de aproape 52 de metri patrati.

Despre salariul sau nu aflam prea multe, fiind publicat doar cel al sotiei, economist la E-On Gaz din Bacau.

Femeile abuzate ar trebui sa apeleze politia abia dimineata

In anul 2009, Vasile Oprisan, seful IPJ, a spus ca femeile batute de sotii lor nu ar trebui sa apeleze la politisti in miez de noapte si ca ar trebui sa astepte pana dimineata cu reclamatiile, potrivit Digi 24.

Ioan Buda, seful IGPR de atunci, a trimis corpul de control la Bacau, insa ancheta a ramas fara rezultate.

Ulterior, Oprisan si-a cerut scuze public pentru afirmatiile facute.

Crima de la Onesti

Orasul Onesti a fost zguduit luni, 1 martie de un eveniment cumplit. Un barbat care pierduse in instanta un apartament, in urma cu 10 ani, a mers la aceasta locuinta si i-a sechestrat pe muncitorii care venisera sa faca renovari.

Primele concluzii in cazul crimei de la Bacau. Adjunctul politiei Onesti a inceput primele discutii cu agresorul pe care il cunostea din vedere. Alexandru Scurtu, seful SIAS: "Fiecare incident are un timp specific de desfasurare"

A sunat apoi la 112 si a spus ca vrea casa inapoi, altfel o sa-i ucida pe oameni.

Au fost mobilizate forte de politie, inclusiv mascati de la Serviciul de Actiuni Speciale si a fost chemat si un negiator, insa vietile celor doi ostatici nu au putut fi salvate.

In prezent se fac cercetari in rem pentru omor, insa autorul nu a putut fi audiat, acesta fiind ranit in timpul interventiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#crima Bacau, #vasile oprisan, #seful politiei bacau , #crima