DIICOT confirma: Anchetatorii au gasit telefonul Alexandrei si noi fragmente osoase

Vineri, 02 August 2019, ora 18:04
27694 citiri
DIICOT confirma: Anchetatorii au gasit telefonul Alexandrei si noi fragmente osoase
Foto: Arhiva Ziare.com

Anchetatorii au gasit, vineri, telefonul Alexandrei Macesanu, una dintre victimele de la Caracal.

Mihaela Porime, purtatorul de cuvant al DIICOT, a confirmat, vineri, intr-o scurta declaratie de presa, ca a fost gasit dispozitivul. Informatia aparuse initial pe surse.

"In urma perchezitiilor, au fost identificate fragmente osoase, ce urmeaza a fi analizate din punct de vedere antropologic. Au fost gasite si probe biologice, care vor fi supuse testelor de laborator. Am efectuat o conducere in teren cu inculpatul care ne-a condus spre locul in care a fost aruncat telefonul, care a si fost gasit", a declarat Mihaela Porime, vineri.

Conform unor surse judiciare citate de Agepres, la locuinta lui Dinca au fost gasite si pete de sange.

Potrivit unor surse citate de Digi24, telefonul si cartela SIM au fost gasite int-un parc din Caracal, la aproximativ 3 kilometri de locuinta principalului suspect in acest caz, Gheorghe Dinca.

Telefonul si cartela au fost separate si aruncate in locuri diferite.

Mihaela Porime a mai precizat ca cercetarile vor fi sistate astazi, insa acestea vor fi reluate sambata.

Intrebata daca au fost ridicate toate imaginile de pe camerele de supraveghere din zona, purtatorul de cuvant a replicat: "Din cate si eu, au fost ridicate cele mai multe imagini".

Intrebata daca Gheroghe Dinca a avut un complice in cazul crimelor, Porime a precizat ca nu poate raspunde la intrebarea astea.

Totodata, reprezentantul DIICOT a mai spus ca probele vor fi analizate, iar institutia va reveni cu detalii.

Amintim ca, miercurea trecuta, Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut dupa ce a plecat spre Caracal cu o masina "la ocazie".

Minora a sunat, joi, de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla.

Victima a precizat ca suna de pe un telefon gasit in casa in care era sechestrata, pentru ca barbatul care o sechestrase ii luase telefonul.

Sursa citata mai noteaza ca, pana acum, au fost gasite doua telefoane ce ii apartin lui Gheorghe Dinca, inclusiv cel de pe care a sunat tanara la 112.

Precizam ca anchetatorii au reluat, vineri, cercetarile la casa lui Gheorghe Dinca din Caracal, in prezenta suspectului de crima. Anchetatorii cauta inclusiv in gropile betonate, dupa ce Dinca a oferit noi indicii la audierile de azi-noapte de la DIICOT Bucuresti.

Amintim ca duminica Gheorghe Dinca a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra, dar si pe Luiza, o fata de 18 ani disparuta in urma cu 3 luni.

Vezi si Crimele de la Caracal: INML dezvaluie ca e vorba de oase care apartin unei fete de 12-17 ani

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#telefon Alexandra caz Caracal , #crima