Gheorghe Dinca si-a recunoscut ambele crime UPDATE I s-a facut rau la audieri

Duminica, 28 Iulie 2019, ora 18:56
50691 citiri
Gheorghe Dinca si-a recunoscut ambele crime UPDATE I s-a facut rau la audieri
Foto: Politia Romana

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dinca, si-a recunoscut, duminica, ambele crime, atat in cazul Alexandrei, cat si al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al barbatului.

"Da, este adevarat. A recunoscut ca le-a omorat pe amandoua. Sunt doua fapte de omor. A oferit niste explicatii. Acum sunt din punctul dansului de vedere, au venit aici pentru a intretine relatii sexuale, au fost discutii mai aprinse si in urma acelor discutii le-a lovit si in urma loviturilor s-a intamplat ce s-a intamplat.

Din declaratiile dansului, au venit de buna voie", a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dinca, pentru Mediafax.

Totodata, avocatul a precizat ca suspectul a recunoscut "ceea ce se stia deja".

"Nu pot sa va furnizez informatii despre context, s-au recunoscut faptele (cele doua crime - n.red.) . Este vorba despre datele care se stiau, nu sunt alte informatii. Sunt toate datele care au fost furnizate. (...) Nu exista alte crime. Nu stiu ce l-a facut sa recunoasca faptele. Stiu doar ca a recunoscut", a mai declarat avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dinca, citat de News.ro.

Conform unor surse Ziare.com, Alexandra a fost ucisa joi, imediat dupa ce a sunat la 112.

UPDATE: Gheorghe Dinca a fost scos din sediul DIICOT Craiova, unde era audiat, duminica, pentru ca i s-a facut rau, audierea urmand a fi reluata la ora 20:00.

Barbatul a fost dus in Arestul Politiei, cu o masina a IPJ Dolj, dupa ce i s-a facut rau, scrie News.ro.

Potrivit avocatului sau, lui Dinca i s-a facut rau din cauza remuscarilor.

"A dat declaratii, suntem in cursul declaratiei. Nu pot sa va dau detalii, doar ca si-a recunoscut faptele. Are pareri de rau, probabil de aceea i s-a facut rau. A cedat sub efectul complexului pe care l-a avut cu privire la faptele savarsite. (...) Mi-a spus ca azi-noapte aproape nu a dormit", a declarat avocatul.

Suspectul crimelor din Caracal, Gheorghe Dinca, a fost retinut, sambata dimineata, pentru 24 de ore, fiind acuzat initial de viol si trafic de minori. Barbatul a fost ridicat, vineri noapte, din locuinta in care ar fi fost omorata Alexandra, in care autoritatile au intrat abia dupa 19 ore de la semnalarea faptului ca aceasta se afla in pericol, in ciuda celor trei apeluri la 112 facute de fata.

Alexandra, in varsta de 15 ani, a fost data disparuta miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenta 112, anuntand ca este sechestrata. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu a reusit o locatie exacta, ci o arie de cautare, politistii avand nevoie de 19 ore pentru a intra in imobilul principalului suspect.

De asemenea, politistii din Caracal stiau locatia in care se afla Gheorghe Dinca inca de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, asa cum le permitea legea, ci au preferat sa astepte autorizatie de perchezitie pentru dimineata, ceea ce a dus la o intarziere de 3 ore.

Luiza Mihaela Melencu, din comuna doljeana Diosti, a disparut la mijlocul lunii aprilie dupa ce a spus familiei ca va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat. Aceasta a fost vazuta tot in Caracal ultima data, asteptand "la ocazie".

Vezi si Mama Luizei, fata disparuta in luna aprilie, povesteste ce i-au spus si cum s-au purtat politistii cu ea

Ca urmare a interventiei defectuoase, chestorul Ioan Buda, seful Politiei Romane, a fost demis, iar premierul Viorica Dancila a anuntat ca a mai cerut demiterea prefectului si a sefului Inspectoratului Judetean de Politie Olt.

Mai mult, Dancila spune ca STS a raspuns "in cel mai iresponsabil mod" la toate intrebarile. "Ii solicit personal directorului serviciului lamuriri in acest caz, in cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi raspunsul, este inadmisibil sa nu existe acuratete in localizare in secolul 21", a mai transmis seful Executivului.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va astepta marti, in sedinta CSAT, o evaluare pe cazul de la Caracal.

Iata mai multe detalii pe acest subiect:

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Gheorghe Dinca recunoscut crime, #criminal Caracal recunoscut crime , #crima