Antonia, copilul de 4 ani ucis de tatăl vitreg fiindcă a vrut să se joace. Cum a încercat criminalul ore în șir să ascundă adevărul

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 15:10
11150 citiri
Antonia, copilul de 4 ani ucis de tatăl vitreg fiindcă a vrut să se joace. Cum a încercat criminalul ore în șir să ascundă adevărul
Antonia, fetița de doar patru ani, a murit după ce tatăl vitreg a lovit-o cu capul de perete FOTO Facebook

Florin Beniamin Crișan, în vârstă de 23 de ani, este principalul suspect al crimei de la Arad care a oripilat o țară în treagă.

Bărbatul și-a recunoscut faptele, dar după o serie de declarații contradictorii care nu se potriveau cu probele strânse de echipa de criminaliști care s-a ocupat de caz.

După insistențele anchetatorilor, Crișan a mărturisit spre dimineața zilei de marți, 2 noiembrie, că el a omorât-o pe Antonia, fetița de patru ani și jumătate a iubitei sale, într-o criză de furie.

Inițial, Crișan le-a explicat polițiștilor că moartea copilei a fost un accident casnic, petrecut în baie. Potrivit unor surse, bărbatul a mințit într-o primă fază că Antonia ar fi căzut în baie, iar el a găsit-o fără puls lângă cadă.

Ar fi încercat să o resusciteze, dar s-a speriat când și-a dat seama că fetița nu mai respiră. Atunci, a mai susținut el, a luat decizia să scape de corpul copilului, l-a ascuns într-un geamantan și a plecat cu un taxi într-o zonă de periferie a municipiului Arad. A negat că ar fi incendiat cadavrul.

”Iniţial, cu ocazia audierii, inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptelor. A declarat doar că, la un moment dat, în cursul zilei de sâmbătă (n.r. - 30 octombrie) a auzit un zgomot în baie, observând că victima era căzută pe gresie, în exteriorul vanei. Apropiindu-se de copil, a constatat că fetiţa nu are puls, aşa încât s-a speriat şi s-a gândit să scape de cadavru, pe care l-a înghesuit într-un geamantan, a apelat o firmă de taximetrie şi, deplasându-se cu un taxi în cartierul Bujac, din municipiul Arad, unde, după ce a ajuns în zona cimitirului, a lăsat cadavrul într-o zonă cu vegetaţie mai stufoasă, plecând apoi de la faţa locului”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Criminaliștii nu au crezut prima variantă. Aveau probe evidențiate de medicul legist care îi anunțase că fetița avea mai multe răni în zona capului, nu doar una singură, cel mai probabil în urma unor lovituri repetate de un corp dur și plat.

Crișan a realizat după mai multe ore de audieri că nu poate ascunde fapta la nesfârșit și a cedat, mărturisind în detaliu tot ceea ce se întâmplase în ziua crimei.

Nenorocirea s-a petrecut sâmbătă, 30 octombrie, în apartamentul cuplului din cartierul Aurel Vlaicu din Arad.

Crișan era acasă împreună cu Antonia, fetița de 4 ani și jumătate, și cu fratele acesteia, un băiețel de 3 ani. Mama copiilor și concubina bărbatului era internată la maternitatea din oraș, unde abia născuse cel de-al treilea copil, conceput împreună cu Florin Crișan.

Spre seară, fetița a devenit agitată și i-a cerut tatălui vitreg să se joace împreună. Bărbatul a cedat nervos la insistențele copilului și a bruscat-o, lovind-o cu capul de perete.

Loviturile la cap se pare că i-au fost fatale copilului. Bărbatul a declarat la anchetă că a încercat să îi acorde primul ajutor, chiar a dus-o în baie să o spele cu apă rece, doar că manevrele sale nu au dat rezultat. Atunci a decis să scape de cadavru. Varianta geamantanului în care a ascuns corpul Antoniei este reală, susțin anchetatorii, doar că la reaudiere Crișan a mărturisit și episodul incendierii cadavrului.

Criminalul, alături de partenera de viață, mama fetiței ucise

A premeditat totul de acasă. A luat cu el două flacoane de acetonă, apoi, cu copilul cel mic în brațe, a chemat un taxi care l-a transportat până pe câmpul din cartierul Bujac. Cunoștea bine zona, știind că are toate șansele să-și ducă planul până la capăt fără să fie observat de martori nedoriți. A stropit geamantanul cu acetona, a dat foc și a plecat. Nu a rămas la fața locului până la stingerea flăcărilor.

Cadavrul fetei a fost descoperit tot sâmbătă, spre seară, de către un trecător care își plimba câinele pe câmpul din apropierea cimitirului din cartierul Bujac. Bărbatul a mărturisit presei locale că pur și simplu câinele său a început să adulmece agitat, pentru ca ulterior să țâșnească direct într-o zonă cu vegetație abundentă.

S-a întors la stăpânul său cu o porțiune de picior. Bărbatul a explicat că, într-o primă fază, nu a realizat că este vorba despre un picior de om, de copil, fiind convins că este o parte componentă de la o păpușă. După câteva zeci de minute a realizat că s-ar putea afla în fața unei tragedii și a alertat autoritățile.

Procurorii arădeni au explicat într-un comunicat de presă parcursul anchetei care a demarat încă din seara zilei de sâmbătă. Cercetările la fața locului au fost abandonate atunci, din cauza întunericului, și reluate a doua zi de dimineață, când la Arad au venit și specialiști criminaliști de la București.

 Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost sesizat la data de 30.10.2021 despre faptul că, în municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M.Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu.

 După ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul I.P.J.Arad – S.I.C.

 Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri.

 Lucrătorilor de poliţie, primii sesizaţi la locul faptei, li s-a comunicat să marcheze locul faptei şi să efectueze doar acte de urmărire penală urgente, în sensul strângerii datelor şi informaţiilor cu privire la existenţa infracţiunii şi identificarea persoanelor, care au legătură cu fapta, referitoare la administrarea probelor şi principiul loialităţii administrării acestora.

 De asemenea s-a transmis lucrătorilor de poliţie judiciară să efectueze investigaţii specifice pentru identificarea tuturor camerelor de supraveghere amplasate pe spaţii private sau publice, în vederea eventualei valorificări ale imaginilor stocate.

 În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor,, profanarea de cadavre sau morminte, privind concursul real de infracţiuni. Prin ordonanţa din data de 01.11.2021 s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie, şi profanare de cadavre sau morminte.

 S-a întocmit procesul-verbal de cercetare la faţa locului, cu precizarea că datorită întunericului aceasta a fost întreruptă şi continuată în data de 31.10.2021.

 De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv: depozit subunghial de la ambele mâini cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului.

 Urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice.

 Prin ordonanţa din data de 30.10.2021 s-a dispus efectuarea unei autopsii a cadavrului neidentificat la nivelul SJML Arad.

 În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului.

 Organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Arad efectuează investigaţii pentru identificarea şi vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere atât private cât şi publice din vecinătatea zonei în care a fost găsit cadavrul victimei.

 De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul D.G.A.S.P.C., minorii instituţionalizaţi cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

 Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

 De asemenea s-a reuşit în urma toaletării cadavrului, obţinerea unei fotografii în care sunt vizibile toate semnalmentele victimei, atât din faţă cât şi din profil. Procurorul de caz a autorizat publicarea de către mass media a fotografiilor victimei în vederea identificării acesteia.

Publicarea fotografiei, chiar dacă imaginile erau de-a dreptul șocante, a dus la identificare în câteva ore a fetiței, iar ulterior la prinderea principalului suspect. O femeie, o rudă a familiei, a recunoscut fetița cuplului Crișan din fotografiile publicate de procurori și a mers luni seară la poliție să spună tot ce știe despre cei doi. Tot femeia le-a explicat polițiștilor că bărbatul este consumator de alcool, dar și de droguri.

”În seara zilei de 01.11.2021, ora 20,30, o persoană s-a prezentat la sediul I.P.J.Arad şi a comunicat că a recunoscut în fotografiile publicate în mass media, faptul că respectivul cadavru ar aparține numitei Antonia în vârstă de 4 ani, care este fiica unei persoane care locuiește cu concubinul ei C. F. B. în vârstă de 23 ani, care lucrează ocazional şi este cunoscut ca şi consumator de droguri. Ca urmare a acestora, organele de poliţie au efectuat verificări la adresa mai sus menţionată, iar cele sesizate s-au confirmat”, se arată în comunicatul procurorilor arădeni.

Bărbatul dormea când anchetatorii s-au dus în forță peste el, în apartamentul unde o omorâse pe Antonia.

În cursul nopţii au fost audiate mai multe persoane, inclusiv concubinul mamei victimei, acesta fiind reţinut de către organele de urmărire penală, marți dimineață în jurul orelor 6.

Mama copiilor și concubina suspectului este exonerată de orice vină.

"Mama nu ştia. Născuse de şase zile şi a venit acasă în cursul zilei de luni. A întrebat unde este minora şi concubinul i-a răspuns că se află la vecini", a declarat, la un post de televiziune, Ruxandra Tarcea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

În prezent, tânăra și cei doi copii (bebelușul și băiețelul de trei ani) au fost preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Crișan Florin Beniamin a fost dus în cursul zilei de marți pe câmpul unde a fost găsit cadavarul Antoniei pentru reconstituirea faptelor. Tot marți va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#crima arad, #antonia fetita ucisa, #criminal arad, #florin beniamin crisan, #filmul crimei arad , #crima