Nevasta sirianului gasit mort in portbagaj a vrut initial sa insceneze sinuciderea sotului sau

Joi, 20 August 2015, ora 19:16
4409 citiri
Nevasta sirianului gasit mort in portbagaj a vrut initial sa insceneze sinuciderea sotului sau
Foto: Politia Romana

Nevasta sirianului gasit mort, la inceputul lunii aprilie, in portbagajul masinii sale a povestit procurorilor ca, initial, s-a gandit sa insceneze sinuciderea barbatului, cu somnifere, insa pentru ca acesta nu a murit, a fost nevoita sa-l asfixieze, ajutata de amantul ei.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, sotia sirianul Haj Saleh Moustafa (foto), descoperit la data de 8 aprilie, in Capitala, in portbagajul unei masini parcate vizavi de Sectie 9 Politie, planuise, impreuna cu amantul ei, sa insceneze sinuciderea barbatului.

Conform documentului citat, Maria Andreea Patrascu si amantul ei Alfons Gabriel Arhire au planuit crima cu aproximativ o saptamana inainte.

"Cu aproximativ o saptamana inaintea comiterii faptei, am avut o discutie cu inculpata Patrascu Maria Andreea, in care aceasta s-a plans ca sotul sau o teroriza cu ideea de a pleca in Marea Britanie, incercand sa ii induca ideea de a-i duce copilul acolo, iar dupa aceea mai vad ei ce fac. In acest context, in care Andreea se temea pentru viata ei si de perspectiva pierderii copilului, am stabilit de comun acord sa il omoram pe sotul sau", a declarat Arhire in fata procurorilor.

Cadavrul unui sirian gasit in portbagaj: Sotia si amantul au fost arestati

Potrivit rechizitoriului, acesta a recunoscut ca au existat "diverse scenarii", insa pana la urma au decis sa-i dea lui Haj Saleh Moustafa somnifere.

Cei doi au pregatit din timp si modul in care aveau sa scape de cadavru, motiv pentru care au cumparat de la un hipermarket din cartierul Pantelimon bride din plastic si saci mari de gunoi pentru ambalarea sirianului. In plus, femeia a pregatiti si o pereche de catuse din metal, pentru eventualitatea in care Haj Saleh Moustafa trebuia imobilizat.

Pentru ca somniferele nu puteau fi cumparate fara reteta de la medic, Maria Andreaa Patrascu a luat o cutie de Diazepam de la mama sa, dupa ce i-a povestit femeii ca are probleme cu somnul.

Cadavrul unui sirian gasit in portbagaj - motivarea arestarii sotiei si amantului

In seara zilei de 13 aprilie, Maria Andreea Patrascu i-a pus sotului ei 12 pastile de Diazepam in ceai, dupa care s-a dus la culcare. "Inculpata a declarat ca i-a lasat victimei cana cu ceai mentionata anterior, dupa care a mers la culcare. In jurul orei 2:00, inculpata a revenit in sufragerie, constatand ca sotul sau dormea profund si sforaia", se mai arata in rechizitoriu.

Potrivit rechizitoriului, femeia a declarat era convinsa de faptul ca cele 12 pastile de somnifer ii vor ucide sotul iar, dupa ce acesta "va fi gasit mort, totul va parea o sinucidere", deoarece simtea ca Haj Saleh Moustafa "avea probleme cu serviciul si de ordin financiar".

Pentru ca acesta nu a murit, Maria Andreaa Patrascu si-a dus fiica de acasa dupa care si-a sunat amantul.

"Imediat Gabriel a intrat in casa s-a dus in dormitor, l-a intors pe sotul meu pe burta si i-a pus catusele la maini, cu mainile la spate. Sotul meu nu a opus niciun fel de rezistenta in acest moment. In acest timp eu am ramas in usa dormitorului. Imediat Gabriel i-a apasat fata sotului meu in perna, incercand sa-l sufoce, stand cu genunchii pe spatele sotului meu. In acest moment eu am plecat din dormitor deoarece nu puteam sa vad. In acest timp am auzit niste zgomote si icnete ca si cum sotul meu se opunea", a povestit in fata procurorilor Maria Andreaa Patrasu.

La randul sau, Alfons Gabriel Arhire a declarat ca, dupa ce sirianul nu a mai respirat, "Andreea a venit cu propunerea sa bagam cadavrul in saci mari de plastic si apoi intr-un troler mare pe care il avea in locuinta. Andreea a mers in holul locuintei si a adus din debara un sul de aproximativ 50 cm cu saci din plastic de culoare neagra si un tambur de aproximativ 50 cm lungime cu folie subtire, transparenta, pentru ambalat".

Apoi, dupa ce cadavrul a fost inghesuit in troler urcat in portbagajul masinii victimei, Arhire s-a urcat la volan si a abandonat autoturismul pe Soseaua Pantelimon. In declaratia data procurorilor, cei doi au mentionat si faptul ca, initial, si-au propus sa incendieze masina cu cadavrul in ea, cu ajutorul unor sticle cu diluant, insa, in cele din urma au renuntat.

Ei au procedat in mod similar si cu actele si telefoanele mobile ale barbatului, pe care le-au aruncat la canal.

Cadavrul sirianului gasit intr-un portbagaj acum mai bine de 3 luni e tot la morga

Gasit in portbagaj la patru luni de la disparitie

Maria Andreea Patrascu si Alfons Gabriel Arhire au fost trimisi in judecata la data de 7 august, acestia aflandu-se in arestul Politiei Capitalei.

Sotia sirianului Haj Saleh era consilier la Inspectia Muncii.

Arhire, fost director al unei firme de consultanta, specializat in securitate si sanatate in munca, este absolvent al Facultatii de Drept si al Seminarului Teologic Liceal Bucuresti.

Cadavrul sirianului Haj Saleh Moustafa a fost gasit in 8 aprilie, intr-o geanta aflata in portbagajul unei masini cu numar de Constanta, inscrisa pe numele societatii Perla Majestic, care era parcata pe Soseaua Pantelimon, vizavi de Sectia 9 de Politie.

Politistii au deschis portbagajul in care a fost gasit cadavrul sau dupa ce au fost anuntati de niste muncitori care lucrau in zona si care trebuiau sa mute masina ca au simtit un miros puternic.

Barbatul fusese dat disparut, de amanta lui, in ianuarie, desi nu se mai stia nimic despre el din 14 decembrie 2014.

Haj Saleh Moustafa, in varsta de 52 de ani, locuia in Bucuresti, intr-un bloc situat intr-un complex rezidential, insa avea resedinta in localitatea constanteana Navodari, el detinand doua societati comerciale.

Potrivit reprezentantilor societatii Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului.

Absolvent al Universitatii Politehnica din Bucuresti, el locuia in Romania de aproximativ 20 de ani, era casatorit si avea un copil de noua ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sirian mort masina, #sotie amant omorat sirian, #sirian gasit mort portbagaj , #crima