Trista poveste a femeii care a fost omorâtă sâmbătă, la Sinaia. Filmul cursei nebunești făcute de suspect cu polițiștii după el VIDEO

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 19:35
62879 citiri
Trista poveste a femeii care a fost omorâtă sâmbătă, la Sinaia. Filmul cursei nebunești făcute de suspect cu polițiștii după el VIDEO
Femeia în vârstă de 47 de ani a murit imediat după ce a fost lovită de către noul său prieten, cunoscut pe Facebook FOTO ziare.com

Medicii legiști din Ploiești au finalizat, luni 20 septembrie, necropsia în cazul femeii care a murit sămbătă, la Sinaia, după o ceartă cu inginerul pe care îl cunoscuse pe Facebook.

Verdictul legiștilor nu-l incriminează la acest moment pe Dan Stănescu, ploieșteanul de 51 de ani, suspectat într-o primă fază de lovituri cauzatoare de moarte. Femeia de 47 de ani era grav bolnavă fiind cunoscută cu afecțiuni neurologice, iar în trecut suferise o intervenție chirurgicală la cap.

Necropsia a relevat faptul că femeia a murit în urma ”asfixiei mecanice cu regurgitat gastric”, au explicat medicii din cadrul Serviciului de Medicină Legală din Ploiești. Victima avea alimente nedigerate în stomac, iar o parte din mâncare a ajuns în plămân, au arătat sursele citate.

Totul s-a întâmplat ”pe fondul unor afecțiuni neurologice independente de loviturile primite”, au mai precizat sursele medicale. Astfel că, la acest moment, procurorul de caz nu are probe în baza cărora să-l acuze pe inginerul ploieștean că i-a provocat moartea prietenei sale.

Procurorul de caz a solicitat însă o examen mai amănunțit al cadavrului (analiza histopatologică) prin care medicul legist ar putea proba dacă există totuși o legătură directă între asfixia mecanică și loviturile primite de către femeie.

Dan și Maria s-au cunoscut cu câteva săptămâni înainte, dar au avut o relație exclusiv virtuală. Au purtat discuții pe Facebook, iar sâmbătă s-au întâlnit pentru prima dată în viața reală. Au mers la Sinaia, au mâncat la restaurantul Casa Noastră și ar fi trebuit să rămână la munte și peste noapte. Cei doi au fost văzuți de martori certându-se în fața pensiunii din centrul stațiunii Sinaia, iar tot scandalul a fost surprins de camerele de supraveghere, analizate ulterior de procurorul de caz.

Surse judiciare au precizat că în timpul discuțiilor aprinse bărbatul s-a urcat la volanul mașinii și a vrut să plece fără să o ia cu el și pe prietena lui. Gestul a deranjat-o pe femeie, care ar fi încercat să urce cu forța în mașină, cel puțin așa pot fi interpretate mișcările ei agitate, înregistrate de camerele de supraveghere.

Pare că ar fi vrut să deschidă portiera și să urce, dar nu este lăsată, apoi scoate telefonul pe care îl îndreaptă către geamul din stânga față și probabil face fotografii șoferului. Dan Stănescu oprește mașina, iese afară și are o discuție aprinsă cu femeia. O lovește peste față cu palma, apoi îi pune mâna în cap și pare că o trage de păr. În încăierare bărbatul se dezechilibrează și cade lângă mașină, iar femeia dispare din cadru. Probabil atunci este momentul în care și ea se prăbușește la pământ.

La necropsie, medicii nu au identificat urme vizibile de violență pe corpul femeii, semn că bărbatul nu a lovit-o cu pumnul, așa cum s-a discutat în spațiul public, și nici nu a avut gâtul frânt, cum s-a presupus inițial.

Femeia nu a murit pe loc, a supraviețuit căzăturii câteva minute bune, poate chiar zece, susțin legiștii, ulterior a murit, sufocată cu mâncare. Echipajul de la Ambulanță, sosit la fața locului, au găsit-o fără suflare, căzută pe spate, cu capul ușor înclinat spre stânga.

După scandalul avut cu prietena sa, Dan Stănescu s-a urcat din nou la volan și a fugit, conducând nebunește, cu viteză excesivă pe serpentinele de la Posada. Șoferii aflați în trafic au filmat toată cursa sunând disperați la Poliție, să le ceară ajutor, pentru că bărbatul intra în depășiri riscante, și făcea pur și simplu slalom printre mașini, pe un drum cu multe curbe periculoase. Acesta a fost prins într-un final la intrare în Comarnic, unde a fost încătușat și dus la Poliție.

În urma testării cu alcooltestul a reieșit că Dan Stănescu băuse zdravăn, având o alcoolemie de 1.40 la mie, potrivit unui comunicat al Poliției Prahova. Aceeași sursă a precizat că bărbatul nici măcar nu avea dreptul să conducă, având permisul suspendat.

Procurorul care se ocupă de complicatul caz de la Sinaia urmează să deschidă dosar penal pe numele bărbatului pentru conducere fără permis. Urmează să fie incriminat și pentru conducere sub influența alcoolului, dar sunt așteptate rezultatele analizelor la sânge, relevante într-o anchetă penală.

Dan Stănescu a fost chemat luni dimineață din nou la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova și cel mai probabil se va emite ordonanță de reținere pe numele său doar pentru infracțiunea de conducere fără permis, până la venirea rezultatelor pentru restul probelor. Acesta nu a putut fi audiat sâmbătă, după tragedia din fața restaurantului Casa Noastră, pentru că era în stare de șoc.

Cadavrul femeii a fost ridicat de la morgă, luni 20 septembrie, la orele prânzului, de către o echipă a unei firme de pompe funebre. Înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, marți, 21 septembrie, la Ploiești.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...