Parchetul General da detalii despre cazul din Caracal: Cand a fost emisa autorizatia de perchezitie

Sambata, 27 Iulie 2019, ora 12:56
8893 citiri
Parchetul General da detalii despre cazul din Caracal: Cand a fost emisa autorizatia de perchezitie
Foto: Arhiva Pixabay

Parchetul General aduce noi precizari in cazul fetei disparute in Caracal, mentionand ca autorizatia de perchezitie a fost emisa, in noaptea de joi spre vineri, la ora 02:39 si a fost inmanata procurorului la ora 03:05 si ca la ora 06:00 s-a pus in executare.

Parchetul ICCJ precizeaza, intr-un comunicat, ca in dupa-amiaza zilei de 25.07.2019, in jurul orei 15:30, pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, la sesizarea Postului de Politie Dobrosloveni, s-a constituit un dosar penal in care s-au efectuat cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate, avand ca victima o minora din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, existand indicii ca in dimineata zilei de 24.07.2019, in jurul orei 10:00, a fost luata de pe DN 64, comuna Dobrosloveni, de un autoturism si a disparut.

Prin ordonanta din data de 25.07.2019, organele de cercetare penala din cadrul Politiei Municipiului Caracal - Biroul Ordine Publica, au dispus inceperea urmaririi penale in cauza, pentru savarsirea infractiunii de lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin. 1, 2, 3 lit. b C.p.

Dupa inregistrarea dosarului la Parchet, cercetarile au fost continuate, sub supravegherea procurorului de caz, de catre lucratorii de politie din cadrul Politiei Municipiului Caracal, Postului de Politie Dobrosloveni si Serviciul Investigatii Criminale din cadrul IPJ Olt.

"Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal desemnat cu supravegherea cercetarilor a procedat la efectuarea unor activitati specifice. Totodata, in raport de datele anchetei, procurorul a solicitat incuviintarea perchezitiei la 3 adrese, mandatele fiind puse in executare in seara zilei de 25.07.2019. De asemenea, s-a solicitat Judecatoriei Caracal emiterea mandatului de perchezitie domiciliara pentru a patra adresa, autorizatia fiind emisa la ora 02:39 si inmanata procurorului la ora 03:05. In dimineata zilei de 26.07.2019, ora 06:00, s-a pus in executare mandatul de catre Politia Municipiului Caracal, impreuna cu Serviciul Investigatii Criminale din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal", se arata in comunicat.

Intrucat pe parcursul desfasurarii perchezitiei au rezultat indicii privind savarsirea infractiunii de omor, prin ordonanta emisa in dimineata zilei de 26.07.2019, Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal si-a declinat competenta in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, pentru efectuarea de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de omor.

Ca urmare a declinarii competentei, cauza a fost inregistrata pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, iar prin ordonanta s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 189 alin. 1 lit. a, h C.p. In continuare, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt desemnat cu instrumentarea cauzei a procedat la cercetarea la fata locului, impreuna cu echipele de politie din cadrul IPJ Olt - Serviciul Investigatii Criminale, Politiei Municipiului Caracal, IGPR - DIC si criminalisti din cadrul Serviciului Criminalistic IPJ Olt si INC.

"In cursul cercetarii la fata locului s-au prelevat mai multe categorii de urme criminalistice, care urmeaza a fi procesate in perioada imediat urmatoare pentru clarificarea tuturor imprejurarilor cauzei. In virtutea rolului de coordonare, Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a acordat spijin in derularea activitatii mentionate anterior, mai precizeaza sursa citata.

Pe parcursul efectuarii urmaririi penale de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, in baza art. 63 C.p.p. rap. la art. 43 - 45 C.p.p., cu aplic. art. 50 C.p.p. si art. 11 alin. 1 pct. 5 din OUG 78/2006, DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova a solicitat declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea acelei structuri, in vederea reunirii la o cauza penala ce are ca obiect infractiunea de trafic de persoane, prev. de art. 210 alin. 1 lit. a C.p. Intrucat din datele transmise de acea structura de parchet, a rezultat ca exista o legatura de conexitate, respectiv savarsirea mai multor infractiuni de aceeasi persoana (cazul de conexitate prev. de art. 43 alin. 2 Cod procedura penala), prin ordonanta Parchetului de pe langa Tribunalul Olt din data de 27.07.2019, s-a dispus declinarea competentei materiale si teritoriale de efectuare a urmaririi penale in favoarea DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.

Prin ordonanta din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T. Craiova s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului D. G., sub aspectul savarsirii in concurs, a infractiunilor de trafic de minori si viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 si 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. si art. 218 alin. 1 si 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal", se mai arata in comunicat.

Inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Cauza este instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova cu sprijinul Directiei de Investigatii Criminale, Institutului National de Criminalistica, IPJ Olt si IPJ Dolj.

Parchetul face precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#detalii crima caracal parchetul general, #detalii crima caracal , #crima