Protest la IPJ Neamt: 78 de sefi de post ameninta cu demisia, solidari cu Soric (Video)

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 12:52
6164 citiri
Protest la IPJ Neamt: 78 de sefi de post ameninta cu demisia, solidari cu Soric (Video)
Foto: Antena3

Toti sefii de post din judetul Neamt s-au strans, marti, la sediul IPJ, in semn de solidaritate cu seful institututiei Aurelian Soric. Acestia i-au dat un ultimatum chestorului sef Dan Fatuloiu pana marti la orele 16.00, amenintand ca daca nu va reveni asupra deciziei de a-l demite pe Soric isi vor da cu totii demisia.

"Sa fie sanatos domnul Fatuloiu! Dar daca nu revine asupra deciziei pana astazi la ora 16:00 sa stie domnul Fatuloiu ca toti cei 78 de sefi de post din judetul Neamt isi vor da demisia! Si de maine sa numeasca alti 78 de sefi de post!", a declarat unul dintre acestia la Antena 3, in ropotele de aplauze ale colegilor sai.

Plin de revolta, acesta a mai spus ca sustinerea pe care i-o arata lui Aurelian Soric "vine din inima", si ca ei, in judetul Neamt, nu au mai avut "asa sef de politie in ultimii douazeci de ani".

"Nu stim ce vina are el ca interlopul si-a cumparat teren langa locuinta lui. Seful politiei nu putea sa isi darame casa din cauza interlopului!", a mai spus seful de post.

Acesta a recunoscut ca nu cunoaste familia Mararu si nici daca aceasta se ocupa cu activitati ilegale. "Dar asta se poate intampla oriunde, Piatra Neamt e un oras frumos si linistit, nu cum s-a spus ca nu poti merge prin el", a mai sustinut el.

Protestul sefilor de post i-a determinat pe alti politisti din judet sa se adune spontan in fata sediului IPJ Neamt, in semn de solidaritate cu Aurelian Soric.

Conform Realitatea TV, in jurul orei 12.30 se adunasera circa 300 de politisti nemultumiti de o posibila demitere din functie a sefului IJP Neamt. Unul dintre acestia a declarat, pentru sursa citata, ca nu e corect ca inspectorul sef sa fie demis "pentru un omor care s-a intamplat la Piatra Neamt", chiar daca este vorba despre "doua familii de mafioti care au incercat sa se razbune unul fata de celalalt".

De asemenea, un alt politist protestatar a spus ca se solidarizeaza cu seful IJP Neamt pentru ca demiterea acestuia inseamna "pierderea credibilitatii dansului, care este si pierderea credibilitatii noastre".

Protestatarii au declarat la unison ca nu cunosc daca familia Mararu se ocupa cu activitati ilegale de camata sau cu intimidari, asa cum se scrie in presa, dar de acest aspect trebuie sa se ocupe institutiile abilitate ale statului.

Seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Fatuloiu, a mers luni la Piatra Neamt pentru a urmari personal mersul anchetei in cazul asasinarii lui Gheorghe Mararu, si in urma vizitei a declarat public ca i-a propus ministrului de Interne schimbarea din functie a sefului IPJ Neamt, Aurelian Soric, pentru management defectuos.

In replica, Soric a declarat, marti, ca el si-a facut datoria, ca este un om de onoare si ca nu va contesta o eventuala decizie de demitere a sa.

Seful IPJ Neamt, cu ochii in lacrimi: De ce era atat de interlop Mararu, ca dadea bani cu camata?

#demisie politisti Neamt, #Aurelian Soric demis, #protest sefi post Neamt , #crima