Psiholog criminalist despre interventia de la Onesti: "S-a pierdut foarte mult timp. Cand ai de aface cu un astfel de individ nu ai ce negocia"

Marti, 02 Martie 2021, ora 10:01
3236 citiri
Psiholog criminalist despre interventia de la Onesti: "S-a pierdut foarte mult timp. Cand ai de aface cu un astfel de individ nu ai ce negocia"

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu spune ca s-a pierdut foarte mult timp in interventia de la Onesti, unde un barbat a tinut ostatici si a ranit grav doi munctori care ulterior au murit.

Fostul politist spune ca s-a actionat tarziu si ca, asa cum s-a procedat si in cazul Caracal, s-a asteptat inutil pana sa se dea ordin sa se intervina.

"S-a pierdut foarte mult timp.

Cand ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave nu ai ce negocia. Negociatorul isi da seama daca e monolog sau dialog. Daca el vede ca agresorul cere luna de pe cer, trebuie sa dea voie fortelor de ordine sa intervina rapid. Nu stai cinci ore sa auzi un monolog.

Asta a inrautatit situatia, el nu raspundea la nicio solicitare a fortelor de ordine.

Cu oameni de genul acesta trebuie sa intervii in forta, sa iti dai seama ca e un individ cu probleme psihice. Intri pe geam, spargi usa.

Continua ancheta in cazul tragediei de la Onesti, unde doi muncitori au fost tinuti ostatici apoi ucisi de cel care-i sechestrase

Poate politia nu s-a mai confruntat cu astfel de situatii, dar un astfel de caz trebuie sa traga un semnal de alarma.

S-au asteptat aprobari si s-a pierdut timp.

Se asteapta in maniera retro sa dea ordin. Ca la Caracal. Stau la poarta sa vina ordinul.

Trebuie sa lasi politistii sa actioneze dupa instinct, dupa experienta", a declarat Liviu Chesnoiu, la Digi 24.

Ancheta interna pentru interventia de la Onesti

Conducerea Politiei Romane a dispus ca o echipa de specialisti, condusa de adjunctul inspectorului general al Politiei Romane, chestor de politie Florentin Bracea, sa se deplaseze de urgenta in judetul Bacau, pentru a verifica modul de interventie la eveniment.

"Din echipa de verificare fac parte chestor de politie Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. si comisar-sef de politie Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R.

La finalizarea verificarilor, in functie de rezultatul acestora, se vor dispune masurile legale care se impun", au transmis autoritatile.

Luni, 1 martie, doi muncitori au fost tinuti ostatici ore in sir intr-un apartament din Onesti. Intr-un final au fost injunghiati mortal de cel care ii sechestrase, dupa patru ore de negocieri cu politia.

Agresorul era fostul proprietar al locuintei care o pierdusa, insa, in instanta, iar acum o voia inapoi. Cei doi ostatici erau muncitori angajati de actualii porprietari sa renoveze locuinta.

Barbatul de 60 de ani care a sechestrat doi muncitori a fost impuscat in picior de politisti. Ambii ostatici au murit dupa ce au fost injunghiati

Cand au vazut ca barbatul nu cedeaza, politistii au intervenit in forta si l-au impuscat pe agresor, insa prea tarziu.

Citeste si:
Ciucă l-a rugat pe premierul Greciei să susțină România pentru a fi admisă cât mai repede în Schengen
Ciucă l-a rugat pe premierul Greciei să susțină România pentru a fi admisă cât mai repede în Schengen
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 7 iulie, la Atena, că l-a rugat pe prim-ministrul grec şi echipa sa să sprijine demersul României de a fi cât mai curând admişi în spaţiul...
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...