Ziare.com

Romania lui Mos Teaca, bit cu bit

de Petrisor Peiu, analist
Duminica, 04 August 2019, ora 12:40

   

Romania lui Mos Teaca, bit cu bit
Petrisor Peiu
Mos Teaca nu mai este personaj de bancuri, nu mai radem de ei ca se strang cate cinci sa insurubeze un bec. Mos Teaca omoara oameni. Cazul Caracal ne-a aratat acest lucru fara putinta de tagada. O armata infiintata pentru a-i pazi pe cetatenii Romaniei s-a transformat intr-o entitate monstruoasa auto-suficienta, care se hraneste zilnic cu unicul scop de a se admira in oglinda. Nimic si nimeni in afara propriei bunastari nu mai conteaza, nici interesul national, nici scopul initial al oricareia dintre institutiile de "forta", nimic.

Citeste toate textele scrise de Petrisor Peiu pentru Ziare.com

Romaniei ii revin 242 de ofiteri de politie la fiecare 100.000 de locuitori, ceva mai putin decat media europeana, care este de 318 ofiteri la 100.000 de locuitori. Avem, adica, aproape 50.000 de ofiteri de politie. E mult, e putin? Ponderile cele mai mari ale ofiterilor politisti se regasesc in Cipru (573 de ofiteri de politie la 100.000 de locuitori), Malta (505), Grecia (492) si Croatia (490 de ofiteri de politie la 100.000 de locuitori), iar ponderile cele mai mici in Finlanda (137), Danemarca (186), Suedia (203), Marea Britanie (212) si Romania (242).Ce constatam din graficul de mai sus: efective impresionante au, in general in Europa, statele cele mai ineficiente si mai corupte: Cipru, Grecia, Croatia, Letonia, Italia, Portugalia, Ungaria, iar prezenta cea mai discreta a politie o gasim in statele sigure si "cuminti" din nordul continentului, precum Finlanda, Danemarca si Suedia. Romania si Polonia printre statele cu politisti putini indica o anormalitate, explicabila probabil prin putinatatea resurselor.

In ianuarie 2019, salariul mediu net al unui ofiter de politie a ajuns la 4.259 de lei, o aflam chiar de la partidul de guvernamant (sursa: AICI), cu aproape 50% peste castigul salarial mediu nominal net din tara, de numai 2.936 lei in luna ianuarie a acestui an. Evident, politistii primesc si o suma de bani pentru "hrana" de vreo 1.000 de lei/luna, spre deosebire de ceilalti romani care se hranesc din salariu, ca toti oamenii normali de pe planeta asta. Mai exista si multe alte sporuri de un comic irezistibil, inclusiv sporul de 40% pentru "interventia de la domiciliu!!!". Toate acestea fac din politie o atractie irezistibila, astfel incat concurenta de la admitere pentru locurile de la Academia de Politie este extrem de ridicata pentru Romania, de 7-8 candidati/loc.

Privind toate acestea - salarii mari, baza de selectie foarte generoasa, am zice ca ar trebui sa avem un nivel de profesionalism ridicat in politie, nicidecum situatia cumplita devoalata de cazul "Caracal". In realitate, nivelul serviciului public furnizat de politie este, in linie cu folclorul de la noi, catastrofal. Nu exista, in toata tara, o universitate cu probleme de credibilitate precum Academia de Politie: 74,3% dintre tezele sustinute in perioada 2011-2016 la Academia de Politie - si trecute deja printr-o prima verificare cu softul de identificare a similitudinilor - sunt suspecte de plagiat, iar 10 dintre tezele identificate cu procente foarte mari de continut posibil plagiat apartin chiar unor cadre didactice din Academie, aflam din Raportul Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne (sursa: AICI).

De altfel, "crema politiei" nu a rezolvat nici cel mai mare mister al ultimilor ani: unde si cum au disparut cele 80 de teze de doctorat sustinute in perioada 2011-2016, care nu se regasesc in format electronic in arhiva Academiei de Politie (alte trei teze nu exista nici macar pe hartie), inclusiv lucrarile stiintifice ale unor decani din Academia de Politie, care conduc cele mai importante doua facultati ale institutiei - si care nu sunt de gasit in format electronic: cel al Facultatii de Politie si cel al Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative. Pai, noi ne miram ca politistii din prafuitul Caracal nu au fost in stare sa gaseasca o fata disparuta intr-un sir de 40 de case, cand cei mai destepti dintre politisti nu-si pot gasi nici macar propriile teze de doctorat? Nu cumva o fi acelasi motiv in ambele cazuri: de fapt nimeni nu o cauta pe Alexandra, asa cum nimeni nu cauta, de fapt, nici tezele de doctorat ale academicienilor-politisti?

Vrem competenta si eficienta din partea politiei? Iata cum arata bugetul institutiei care ne apara viata si avutul (sursa: Politia Romana):


Din 4,13 miliarde de lei, 3,74 miliarde se aloca salariilor (90%), 295 milioane se aloca cheltuielilor curente (intretinerea sistemului, inclusiv benzina) si doar 74 milioane pentru investitii (sub 2%) . Inca o data, sa fie clar: 90% din bugetul politiei merge catre salarii si mai putin de 2% catre investitii!!! Cum ar putea sa functioneze o asemenea masinarie?

Logica degradarii politiei este simpla si fara leac: tot bugetul se duce pe salarii, acestea sunt cu mult peste media Romaniei; ca o consecinta fireasca, la salarii mari se strang ca mustele rude, amante, pile si alti neaveniti. In fruntea Politiei se poate fura orice, incepand cu doctoratul, orice este permis. Deasupra ierarhiei necinstei si incompetentei se afla doar indolenta secretarei devenita ministru sau a mafiotului lui Mazare adus sa inlocuiasca secretare devenita prea blonda chiar si pentru guvernul Dancila.

Dar, oameni buni, Mos Teaca politistul nu a fost singur in tragedia de la Caracal, el s-a insotit cu celalalt Mos Teaca, "specialistul" in comunicatii. STS. Un nume care ar trebui sa comprime competenta, inginerie complicata, dar care se reduce, in realitate, la goana disperata dupa salarii cat mai indecente pentru o tara plina de saracie. Iata si aici cum sta treaba cu impartirea bugetului, oglinda preocuparilor generalilor mult prea numerosi pentru atatea esecuri (sursa: Camera Deputatilor):

Bugetul pe 2018 al STS a fost de 356 milioane de lei, dintre care 248 milioane de lei s-au dus pe "cheltuieli de personal" pentru numai 2.700 de angajati, cam 100.000 lei/angajat (vreo 8.000 lei/luna/angajat), cheltuielile cu bunuri si servicii (adica intretinerea sistemului) au fost de 65 de milioane de lei, iar investitiile nu au depasit 40 milioane de lei. Sa recapitulam: 70% din fonduri au mers catre salarii si numai 12% catre investitii!!! Asta arata cat de clar se poate care sunt prioritatile generalilor-mandria tarii.

Desigur ca intreaga suma de 180 milioane de lei prevazuta a finanta "modernizarea" sistemului 112 administrat de catre STS, suma provenind din fondurile europene, a ramas necheltuita...

Acum, sa ne intelegem bine: tot ce este legat de sistemul 112 (sistemul national unic de apeluri de urgenta, in limbajul generalilor acoperiti de stele si trese) reflecta haosul si nevolnicia administratiei romanesti. Sistemul s-a nascut handicapat inca de la inceput, cu buna stiinta a geniilor care au condus Romania, el neindeplinind decat prima dintre cele trei functiuni esentiale si obligatorii (in UE) ale unui astfel de sistem:

- Conectarea dispeceratului cu dispeceratele proprii ale serviciilor apelate: politie, ambulanta, pompieri, etc.

- Identificarea numarului apelant;

- Localizarea apelantului.

Trebuie sa recunoastem ca iti trebuie multa imaginatie sa bagi zeci de milioane intr-un sistem care sa trateze urgentele si sa nu stii cine suna si de unde suna. In plus, trebuie sa recunoastem ca iti trebuie doze letale de nesimtire sa pastrezi sistemul in starea asta timp de 15 ani!!! Nu un an, nu doi, nu trei, ci 15 ani. Toti conducatorii Romaniei in ultimii 15 ani stiau ca sistemul este incomplet si greu functional, toti ministrii de finante, toti directorii STS, toti ministrii de interne sau de sanatate. Si nimeni nu a miscat un deget pentru a face ceva....

Ba mai mult, UE a fost mintita cu nesimtire acum cativa ani ca problema localizarii va fi rezolvata prin reducerea ariei de localizare de catre operatorii de telefonie. Dar, ce sa vezi, minune mare, aceiasi operatori care ar fi trebuit sa reduca aria de localizare au fost primii participanti la licitatia in valoare de 178 milioane de lei destinata exact aceluiasi scop. Pai de ce sa investesti din proprii bani pentru localizare cand poti sa faci asta pe banii europeni ai statului?

Nu in ultimul rand, trebuie remarcata si contributia procedurilor legale, care fac imposibila inceperea unui contract de executie mai devreme de cativa ani de la licitatie: daca STS a avut alocare de fonduri europene pentru modernizarea sistemului inca din ianuarie 2018, ei au lansat licitatia respectiva abia pe 11 august; evident ca dupa licitatie (castigata de Orange) a urmat contestatia depusa de prea-cinstitul Gabriel Marin-Omnilogic, contestatie rezolvata abia in iulie 2019 si urmata de o "neprevazuta" actiune in instanta a asocierii dintre cea mai nemteasca firma posibila, Deutsche Telekom si cea mai balcanica firma posibila, Teamnet, din orbita prea-coruptului Sebastian Ghita. Si-uite asa, din contestatie in proces, a ajuns sarmana Romanie sa nu aiba nicio sansa sa localizeze apelurile de urgenta. Pai de ce om mai numi apelurile astea urgente, daca nici macar nu vrem sa stim cine suna?

Din conlucrarea criminala dintre incompetentii cu doctorate false din politie si rapacii generali cu umerii grei de trese si decoratii a rezultat oribila tragediei a cel putin doua adolescente din Caracal. Desi lista rateurilor sistemului de tratare a urgentelor este mult mai lunga si mai frustranta, celelalte cazuri nu au beneficiat de notorietatea domnului Cumpanasu. Va dati seama cate doctorate "copy-paste" s-or fi dat la Academia de Politie cu tema legata de apelurile de urgenta, cate grade si prime s-or fi dat pe la STS pentru optimizari si modernizari ale unui sistem incomplet functional? O natiune intreaga sufera si va mai suferi mult timp de pe urma suficientei si prostiei unei gasti de mafioti cocotati in varful puterii institutiilor "de forta". O natiune intreaga sufera din cauza nesimtirii unor politicieni inconstienti care risipesc toti banii publici pe salarii si pe plata nepotilor si amantelor. O natiune intreaga sufera din cauza suprimarii investitiilor de catre Orlando pesedistul de discoteca.

Bomboana pe coliva sistemului 112 a fost pusa de catre proaspat incoronatul ministru Mihai Fifor. Dupa ce s-a remarcat prin intarzierea tuturor investitiilor din armata si prin mintirea tuturor in calitate de ministru al 2% din PIB, neterminatul de Fifor vrea sa preia administrarea sistemului de apeluri de urgenta de la STS la propriul minister, invocand nici mai mult nici mai putin decat exemplul Republicii Moldova. Adica Fifor ne propune mutarea investitiei de 178 milioane de lei de la institutia care da 70% pe salarii la institutia care da 90% pe salarii! Partea cu exemplul moldovenesc este, sa recunoastem, departe de grandoarea prostiilor emise de ministrul "0 investitii in aparare", de la el ne-am fi asteptat la exemplul tadjic sau uzbec. Dar ce, exemplul nord-coreean n-o fi demn de morga neputinciosului Fifor? Macar acolo cei vinovati de coruptie si lene sunt executati cu tunul....

Petrisor Gabriel Peiu este doctor al Universitatii Politehnica din Bucuresti (1996), a fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) si al premierului Adrian Nastase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) si vicepresedinte al Agentiei pentru Investitii Straine (2003-2004). Este coordonator al Departamentului de Analize Economice al Fundatiei Universitare a Marii Negre (FUMN).

Despre ce vrei sa scriem?
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 23093 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Chiar este de neinteles...

Cum se face ca in urma publicarii unor asemenea articole dezastrul ramine tot de neoprit?
Chiar nu exista nimeni, persoana, institutie, cineva/ceva, in tara asta sa aiba grija de tara asta!!!

 

Nu-mi vine sa cred.....dar e adevarat.

Tara pacanelelor, a caselor de pariuri, a tunurilor de miliarde, a prostitutiei, a drogurilor si coruptiei totale.

Tara lui Veorica. Tara lui Dragnea. Tara PSD-eului.

O tara condusa de nesimtiti pentru nesimtiti.

Cine sa mai aiba grija de Romania?

Statul roman este corupt de sus pina jos. De fapt situatia investitiilor din politie si STS este oglindita de situatia mai generala a investitiilor din Romania. Toti banii se duc pe salariii si pensii, si in felul acesta o mare parte a populatiei este captiva si partasa la dezastrul national.

Pui o intrebare grea

Presupunand ca in Romania ar aparea un moment favorabil in care puterea sa fie castigata de o grupare cu cele mai bune si mai cinstite intentii, de oameni foarte destepti, eu nu stiu daca ar avea forta sa curete acest namol urias in care suntem scufundati.
Daca exista suficient de multi oameni cinstiti si destepti incat sa acopere toate punctele cheie si sa intoarca tara din drumul in care ne-au impins acesti criminali.
Ma tem, Pribeagule, ca o degradare ireversibila s-a produs in noi..

"Nu va fie ..teama..! Nu-i nicio..conspiratie,,"

Cazul de la Caracal a demonstrat pana acum un singur lucru: in Romania, un escroc pshiopat si semianalfabet poate duce cu presul cum vrea el pe "espertii" statului (politisti, psihologi, medici IML-isti, procurori, etc)..!
Nu va fie ..teama..! Nu-i nicio..conspiratie menita a ascunde ceea ce stie toata lumea : politistii, procurorii si politicienii pesedisti si penelisti sunt si ei tot un fel de interlopi si mafioti, numai ca pe ei ii imbraca, ii incalță si-i plateste statul..!
E vorba doar de prostie si bulibașeala tampa, tipica celor care ocupa prin impostura functii bugetare, si asta incepand cu Dorelul ajuns usier la cea mai prapadita institutie de stat si pana la Dorelul de la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis (un caz de arivism si impostura cum nu s-a mai intalnict nicicand la un asemenea nivel de putere si reprezentare..!)

"Dottore" Viorel Ponta ramane precursorul "diplomagiilor" asezati

pe fotolii de piele, cu drept de viata si moarte in Republica Socialista Romania.

Citez presa bine informata din Romania, "Indrazneste SA CRAPI in Romania": https://www.timesnewroman.ro/politic/foto-psd-ia-social-media-cu-asalt-si-a-adaptat-sloganul-la-ultimele-trenduri-de-pe-facebook

 

SUNTEM IN ULTIMA FAZA,

cand Statul de drept devine dictatura Crimei Organizate. Acest Stat dictatorial legiferează legal pentru Crima Organizată.

1. Crima Organizata se dezvolta numai prin existenta in aparatul de stat a oamenilor coruptibili lipsiti de moralitate. Structurile crimei organizate, traiesc numai prin infiltrarea in structurile pietelor legale din lumea finantelor, clasei politice, justitie, si politie.

2. Structurile Crimei Organizate, fiind in permanent conflict cu legea penala, introducerea propriilor membrii in aparatul represiv, care sa le procure atat informatii, cat si sa-i sprijine in caz de necesitate, prin stergerea urmelor faptelor comise, falsificarea si distrugerea probelor, ajungand chiar la santajarea si amenintarea magistratilor, politistilor, martorilor, sau expertilor este operatiunea cea mai importanta.

3. INFILTRAREA se face prin CORUPEREA functionarilor publici sau a autoritatilor. De aceea la nivelul de dezvoltare al Crimei Organizate, prin structura politică USL, acum PSD-ALDE, Parlamentul a incercat cu inverșunare, să-și scoată membrii din categoria funcționarilor publici, incercand redefinirea termenului de funcționar public.

4. Rămași cu statutul de functionari publici, ajunși chiar in funcțiile de conducere de la cel mai inalt nivel al unui Stat de Drept, cum ar fi Președinte al Senatului, Președinte al Camerei Deputaților, Prim Ministru, aceștia nu mai au pe cine corupe. Aflandu-se față in față, in luptă directă cu LEGILE care-i condamnă, pentru că numai acestea le mai stau in cale, incep să CORUPĂ legile justiției, făcandu-le praf. Programul lor politic este unul singur, faptele lor trecute, prezente și viitoare, să nu mai fie incriminate de Codul penal.

5. Dezincriminarea faptelor de corupție, CORUPE insăși Legile Justiției de la obiectivul apărării dreptății, la apărarea fărădelegilor, situație nefastă in care Statul de drept devine dictatura Crimei Organizate. Acest Stat dictatorial legiferează legal pentru Crima Organizată.

P.S.
Statul dictatorial legifereaza legal pentru Crima Organizata, si nu are nici o legatura cu Mos Teaca!

 

Esente Bolnave

7-8 candidati/loc ar fi fost oarecum in regula daca ei proveneau din licee militare, si ar fi fost foarte in regula daca erau 70-80 candidati/loc, toti! proveniti din licee militare. concurenta asta ar fi trebuit sa existe si la armata.

armata si politia ar trebui sa creasca tineri pe masura visurilor pe care natia asta le are, practic liceele militare ar trebui sa fie...mai multe si sa devina scoli de elita!

o parte a invatamantului ar trebui sa se desfasoare in scoli militare, ca macar in armata si in politie sa existe preocupare pentru caracterele absolventilor de liceu, unde mai pui ca nu doar mintea trebuie antrenata in armata si politie, ci si inima, prin urmare institutiile astea ar trebui sa si gradinareasca viitorul inca de cind elevii intra la liceu.

cei mai buni elevi pleaca, adesea, sa si continue studiile in strainatate si nu se mai intorc. care e motivul pentru care conducatorii armatei si politiei nu si doresc ca scolile lor sa devina scoli de elita, neintrecute! in tara asta, iar ei sa i pastreze pe cei mai buni absolventi, habar n am !

importanti devin nu doar cei care isi continua studiile in academii, ci toti! absolventii de liceu militar!, ca toti! au mintea si inima antrenate sanatos!

armata si politia ar trebui sa participe la gradinarirea caracterelor unei parti insemnate a absolventilor de liceu!, oricum altfel scoala romaneasca isi va urma trendul, pentru ca e incapabila sa struneasca dinamica bolnava a metamorfozei bunului-simt.

ca fiecare,... creca mai visam la o renastere nationala, dar m-ati oprit, domnule Peiu, ca din cite ziceti armata si politia par...putin bolnave rau!

 

Dle Peiu

De ce sustineti o minciuna lansata si manipulata in masmedi romaneasca???
Operatorii de telefonie de peste tot globul sunt funizorii catre politie si servicii a "metadatelor" ce le proceseaza!
Atit politia, cit si serviciile intrebuinteaza "metadatele" in cazurile de criminalistica pe care le cerceteaza. Operatorii de telefonie sunt obligati prin lege ca timp de 5 ani sa depoziteze totul in data lor de baze si sa puna la dispozita lor aceste informatii.
De ce nu spuneti direct ca politicienii si in special Dragnea si ai lui, au facut tot posibilul sa scoata serviciile din activitate, deoarece sunt singurile institutii ce cunosc adevarul depre mafia politica romaneasca, iar politia si jandarmeria erau deja sub controlul lor, astfel punind tara in pericol.
De ce nu cereti ca fostul ministru de interne si actual rector al Universitatii din Iasi sa fie destituit din functie??

 

Incercarea de resuscitare a țării prin inlăturarea lui Năstase

A eșuat lamentabil la inceputul acestui mileniu prin faptul că la putere au venit bișnițarii comuniști iar in prezent bișnițarii, securiștii și politrucii comuniști (tov Năstase & Co. regăsindu-se in aceste categorii) sunt mană-n mană, adică nu mai există in prezent speranță in vreun stat de drept real.

 

Nu il insultati pe mos Teaca! E un ingeras pe langa acesti indivizi

Romania este raiul hotilor si patria nesim.tirii Asa trebuia sa fie titlul acestui articol exceptional.
Singura obiectie pe care o am este ca ca mos Teaca este un ingeras pe langa escrocii care se dau drept aparatorii nostri, dar sunt cumetri cu interlopii si ne ucid copiii in loc sa-i salveze.
Si cum sa fie altfel, daca academia de Politie, unde ar trebui sa invete sa fie impecabili, este o scoala de furat?

 

psd a marit salariile ca sa atraga voturi

un politai care cistiga cit 3 profesori va da cu pulanul
si in propria familie daca e spre binele partidului.

la fel jandarmii,alti asasini platiti sa lichideze
in special contestatarii psd si nu banditii organizati
in clanuri care terorizeaza romania colaborind excelent
in acest sens cu autoritatile statului.

cu analfabeta criminala dan carmen la conducere mi
urmata de papagalul latrau fifor,ce pretentii sa ai ?

cauza tot ce s-a intimplat in ultimii ani a fost
disperarea unui bandit,dragnea liviu,ca intra la
inchisoare.
teama lui nu provenea neaparat de la afacerea referendum
2012 respectiv angajarile fictive,era ingrozit de
perspectiva infioratoare ca nu cumva vreun procuror
sa cerceteze atent ce se intimpla pe belina...

cazul de la caracal a devoalat,indirect,preocuparile
banditului dl,modul in care obtinea sprijinul altor
banditi cu putere in romania,prin petreceri dezmatate
la care erau aduse fete tinere spre a fi batjocorite
spre placerea interlopilor cu sau fara functii in stat.

 

Ca sa supravietuim, cazul Caracal trebuie dus pana la capat!

Aceasta intamplare tragica demonstreaza cat de grava este prabusirea acestui stat.
Se pare ca la Caracal nu doar se calca in strachini din prostia si incompetenta unor sefi incapabili, scoliti la academia de plagiatori si numiti de politicienii corupti. E ceva mai mult: INTENTIA de a zadarnici aflarea adevarului! A merge pana la capat este o problema de viata si de moarte a acestui stat.
Trebuie demascati anchetatorii corupti.
Trebuie demascati politicienii cumparati cu bani sau cu serviciile unor sclave sexuale oferite de bandele de traficanti, care ii sprijina.
Trebuie devoalata implicarea nesincera in aceasta lupta, a celor ce vor doar sa pescuiasca in aceste ape tulburi

Articol..

Foarte bun articol, dar, da, Pribeagul de mai sus are dreptate: de 30 de ani exista presa in care se publica articole de asgest gen, dar treaba a mers din ce in ce mai prost. Si impresia mea este ca motivul acestei involutii este securismo-sereismul, cel care aplica impostura (pentru ca asta ii este functia, sa minta) la toate nivelurile si domeniile.

 

Să nu uitam de Poliția Locală!

Sau aia nu are nicio vină, e la dispoziția primarului, ca la Iași parcă.

 

Esti tare, maestre

Vedea-te-as ministru

 

Se pare ca in general romanii au salariile prea mari in raport

cu munca prestata zilnic la locul de munca. Salariatii mai ales vara sint preocupati de vacante, excursii in stainatate, zile libere cit mai multe. In loc ca serviciul sa fie prima prioritate pentru toti el se afla tot timpul pe plan secundar. Nu exista suficient respect pentru munca si nici disciplina. Mai rau decit atit se pare ca nu au nici conducatori capabili (managers,supervisors). Inainte de '89 se spunea "ei se fac ca ne platesc...noi ne facem ca muncim" iar rezultatele tot erau mai bune decit acum in 2019. Libertatea absoluta aduce cu ea lipsa de educatie si disciplina

 

Specialistii...

In toate intreprinderii erau mai multi specialiasti. Acestia au fost marginalizati si in locul lor au fost pusi niste incompetenti dar cu membri de partid.

Radacina. Atemporala Radacina.

tradarea din noi,
tradarea din noi, neamul,
noi insine am gradinarit-o
si tot noi i-am construit cuib zdravan in care sa se ( tot ) nasca.

Renasterea natiei se gradinareste in Realitate, dar ea e Proiectata in Viitor.
iar acest Viitorul e cu atit mai apropiat de Realitate cu cit Dorinta de Renastere e mai intensa.

ceea ce este Fundamental este ca in acest Viitor si-au proiectat toate generatiile Dorinte, nu numai cele care alcatuiesc astazi Realitatea Natiei.
Prin urmare ceea ce se cere pentru Renastere este Armonizarea Dorintelor cu Miscarea Radacinii, ca cele mai departate Dorinte, adica cele mai departate Proiectii ale Neamului nostru tind sa se suprapuna peste Radacina, tot asa cum Omega este si Alfa.

Exista impresia, poate, ca sintem singuri, generatiile care compun neamul, astazi, sint singurele care Construiesc Viitorul, incepind cu cel care va deveni realitate chiar astazi.
Caracteristica fundamentala a natiei noastre este ca, atunci cind Batrinii Neamului si-au Proiectat Dorinte in Viitor, pentru ca ele au purtat Intelepciunea, s-au suprapus peste Radacina, si facind asta au iesit din lanturile Timpului. Asa se intimpla cind suprapui Efectul peste Cauza, Dorinta peste Radacina, Omega peste Alfa.

Aceste Dorinte Fundamentale despre care vorbesc si care Intotdeauna au fost Disponibile Inteleptilor Neamului sint Atemporale! Ne putem Armoniza cu ele, deci cu Radacina, in orice clipa a existentei Natiei!
Degradarea Ireversibila nu exista in Neamul nostru, pentru ca Nadejdea pe care Batrinii Neamului,...DE CIND E NEAMUL PE PAMANT, au Proiectat-o acopera Orice! manifestare sub Timp! Asa se misca Intelepciunea, Atemporal.

Indrazniti sa va Armonizati cu Radacina! Ea nu e doar Nadejdea care nu Pica Niciodata!, ci si cel mai indepartat Viitor Posibil, al Natiei.

 

Cred ca incep sa patinez un pic :((( Recunosc ca nu am inteles NIMIC

din titlul acestui articol "Romania lui Mos Teaca, bit cu bit".
Dar asta nu m-a impiedicat sa recitesc textul lui Anton Bacalbasa, Mos Teaca:
https://ro.wikisource.org/wiki/Mo%C8%99_Teac%C4%83/Cine_e_Mo%C8%99_Teac%C4%83%3F

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor