Angajarile "neavenitilor" din MAI, discutate in sedinta CSAT

Joi, 29 Martie 2012, ora 19:49
4750 citiri
Angajarile "neavenitilor" din MAI, discutate in sedinta CSAT

Modul in care au ajuns in structurile Ministerului Administratiei si Internelor mai multi "neaveniti", asa cum i-a denumit Traian Basescu pe cei angajati din "sursa externa", a fost analizat, joi, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, intrunit la Cotroceni.

In cadrul sedintei, Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor, a prezentat un raport referitor la modul cum s-a gestionat politica de resurse umane, in perioada 2007-2011, in cadrul institutiei pe care o conduce.

Analiza a fost solicitata, inca din urma cu doua saptamani, de Traian Basescu, imediat dupa atacul sangeros din coaforul din cartierul bucurerstean Dorobanti, unde fostul angajat MAI, Gheorghe Vladan, a ucis doua femei si a ranit mai multe persoane.

"Cu acest prilej, s-a stabilit limitarea recrutarii politistilor si cadrelor militare din sursa externa; identificarea solutiilor optime in vederea incadrarii personalului in functii corespunzatoare specializarilor, calificarilor si competentelor necesare fiecarui post, in concordanta cu misiunile specifice structurilor componente ale MAI; organizarea si functionarea cursurilor de capacitate profesionala ori a altor cursuri de cariera sau programe de formare profesionala continua pentru personalul din structurile de ordine si siguranta publica; asigurarea premiselor necesare pentru incadrarea promotiei 2011; reglementarea unui nou sistem de management al carierei.

Totodata, s-a stabilit ca la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor sa se realizeze o strategie, pe termen mediu si lung (2020), astfel incat iesirile si incadrarile in sistem sa fie coroborate cu cifrele de scolarizare pentru aceasta perioada", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Cu ce mandat se va duce Romania la summitul NATO de la Chicago

In cadrul sedintei CSAT s-a mai stabilit mandatul cu care Romania se va prezenta la Summitul NATO, care are loc la Chicago intre 20 si 21 mai.

Liniile generale ale mandatului se refera la apararea antiracheta; continuarea angajamentului comunitatii internationale in Afganistan; identificarea unor solutii viabile care sa contribuie la consolidarea capacitatilor militare ale Aliantei; politica de parteneriate si procesul de extindere a NATO; reiterarea importantei regiunii extinse a Marii Negre; reiterarea sprijinului pentru asigurarea unui rol sporit al NATO in gestionarea noilor provocari cu impact asupra securitatii Aliantei.

La sedinta au participat Mihai Razvan Ungureanu si ministrii Gabriel Oprea, Gabriel Berca, Cristian Diaconescu, Catalin Predoiu, Lucian Bode, Bogdan Alexandru Dragoi. Totodata, au fost prezenti si George Cristian Maior - directorul Serviciului Roman de Informatii, Teodor Melescanu - directorul Serviciului de Informatii Externe si general-locotenent Stefan Danila - seful Statului Major General.

La sedinta au mai participat, in calitate de invitati: consilierul prezidential Bogdan Manoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale si Politici Europene; procurorul general Laura Codruta Kovesi; directorul Serviciului de Protectie si Paza, general Lucian Silvan Pahontu.

Citeste si:
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Trecutul palpitant al ministrului Agriculturii, cercetat de DNA. De la ofițer „Doi și-un sfert”, la viceprimar al Caracalului, în prezent doctorand
Adrian Chesnoiu, fostul ministru al Agriculturii, acuzat de DNA de abuz în serviciu, a lucrat la „Doi și-un sfert”. Informația nu apare în CV-ul ministrului Agriculturii însă acesta...
Adrian Chesnoiu află marți dacă rămâne fără imunitate. Camera Deputaţilor votează cererea DNA
Adrian Chesnoiu află marți dacă rămâne fără imunitate. Camera Deputaţilor votează cererea DNA
Camera Deputaţilor dezbate şi votează marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii....