Ultimul CSAT la care participa Traian Basescu

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 19:41
4065 citiri
Ultimul CSAT la care participa Traian Basescu
Foto: Administratia Prezidentiala

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) urmeaza sa se intruneasca marti, la ora 15:00.

Este ultima sedinta la care va participa presedintele Traian Basescu, anunta Digi 24.

Administratia prezidentiala anunta, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca, in cadrul sedintei, vor fi abordate teme precum raportul privind masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni internationale, orientarile strategice ale Romaniei in planul dezvoltarii infrastructurii energetice, in contextul evolutiilor europene in domeniu, analiza activitatilor de implementare a documentelor internationale pe linia controlului armamentelor, cresterea increderii si securitatii.

Ministrii Aurescu si Csilla au depus juramantul. Mesajul lui Basescu pentru Ponta

Se vor discuta, de asemenea, participarea Armatei Romaniei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, in anul 2015, planul de intrebuintare a fortelor armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2015 si propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pe anul 2015.

Un ultim punct pe ordinea de zi il reprezinta discutarea programului de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2015. Comunicatul se incheie cu precizarea ca "pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala".

Premierul Victor Ponta a anuntase inainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale ca la sfarsitul lunii noiembrie va fi convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, pentru a adopta "decizii strategice importante", legate de viitorul tarii.

"Aceste decizii se vor lua de catre noul presedinte legitim al Romaniei, nu puteau fi luate de catre un presedinte care pleaca acasa, pentru ca e vorba de decizii strategice legate de anii care urmeaza, iar Romania poate fi angajata in viitor de catre un presedinte legitim", a argumentat Victor Ponta.

Ponta anunta o sedinta a CSAT imediat dupa alegerile prezidentiale

Presedintele Traian Basescu isi incheie al doilea mandat in fruntea Romaniei pe data de 21 decembrie, lasand locul presedintelui ales, Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#CSAT ultima sedinta Basescu, #CSAT marti Basescu Cotroceni, #CSAT Basescu incheie mandat , #CSAT