Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CSAT a decis: Cod galben de summit-ul NATO

Marti, 25 Martie 2008, ora 16:30
2349 citiri
CSAT a decis: Cod galben de summit-ul NATO

CSAT s-a reunit marti la Palatul Cotroceni, intr-o sedinta care a durat mai bine de trei ore, pentru a discuta ultimele detalii legate de organizarea Summit-ului NATO, si pentru a lua o decizie cu privire la ridicarea nivelului de alerta terorista.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, la sedinta au participat, in calitate de invitati, directorul Serviciului de Protectie si Paza, general maior Lucian Pahontu, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, general maior Marcel Opris, purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan, secretarii de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Iulian Buga si Victor Micula, secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, general Anghel Andreescu, Primarul General al Capitalei, Adriean Videanu, si Gheorghe Udriste, director in Primaria Capitalei.

CSAT a aprobat, la propunerea Serviciului Roman de Informatii, ridicarea nivelului de alerta terorista de la albastru (precaut), la galben (moderat), nivel care presupune activarea unor masuri speciale de colaborare intre institutiile statului roman.

Membrii CSAT au analizat stadiul in care se afla realizarea masurilor de securitate legate de desfasurarea summitului NATO.

Au fost facute informari de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale, precum si de catre Primarul General al Capitalei.

Totodata, CSAT a aprobat conceptia privind misiunile, organizarea, conducerea, instruirea si intrebuintarea Fortelor pentru operatii speciale din Armata Romaniei.

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a informat membrii CSAT in legatura cu evolutia riscurilor si amenintarilor teroriste in teatrele de operatii in care Armata Romaniei are forte.

De asemenea, in cadrul sedintei, directorul SRI, George Maior, a supus atentiei membrilor Consiliului Raportul referitor la finalizarea procesului de modernizare si transformare structural-functionala a Serviciului Roman de Informatii, fiind aprobata noua structura organizatorica si regulamentul de functionare ale Serviciului, cu scopul de a flexibiliza si intari capacitatile de actiune, concomitent cu reducerea birocratiei, in conformitate cu standardele profesionale ale serviciilor euro-atlantice de informatii.

Nu au fost facute declaratii oficiale de catre participanti, la incheierea sedintei CSAT de marti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#CSAT, #sedinta, #SRI, #alerta, #terorism , #CSAT