CSAT: Mai multi militari in Afganistan - Cate trupe trimitem in afara tarii

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 18:27
3602 citiri
CSAT: Mai multi militari in Afganistan - Cate trupe trimitem in afara tarii

CSAT a aprobat, in sedinta de marti, suplimentarea fortelor si mijloacelor armatei Romaniei, in anul 2015, cu pana la 450 de militari, stabilindu-se pentru misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, din anul 2015, un plafon maxim de 650 de militari.

Astfel, membrii Consiliului au analizat solicitarile NATO referitoare la suplimentarea fortelor si mijloacelor romanesti destinate sa participe in acest teatru de operatii, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

CSAT: Basescu si Ponta nu s-au inteles pe bugete - L-au avizat doar pe cel pentru primul an de razboi

Referitor la fortele armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman CSAT a aprobat pentru 2015 ca armata Romaniei sa disloce 895 de militari. Comparativ cu anul 2014, numarul acestor forte este diminuat cu 416 de militari.

In ceea ce priveste Ministerul Afacerilor Interne, fortele care vor participa la misiuni sub egida NATO, UE, OSCE si ONU vor fi de 1.183 de militari si politisti. Fata de anul 2014, numarul acestora este mai mare cu 392 de persoane.

De asemenea, in comunicatul Administratiei Prezidentiale se arata ca efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forte si mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu mentinerea participarii la operatiile NATO, KFOR si UE ALTHEA din teatrul de operatii din Balcani.

Sedinta CSAT: Printre teme, bugetul de stat pentru primul an de razboi

La sedinta CSAT care a inceput la ora 15.00 si a fost condusa de presedintele Traian Basescu au participat si premierul Victor Ponta, ministrul de Interne Gabriel Oprea, ministrul Apararii Mircea Dusa, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc, ministrul Economiei Constantin Nita, ministrul Finantelor Ioana Petrescu sau directorul SRI, George Maior.

Ultimul CSAT la care participa Traian Basescu

Aceasta a fost ultima sedinta CSAT la care a participat presedintele Traian Basescu, care isi incheie al doilea mandat in fruntea Romaniei pe data de 21 decembrie, lasand locul presedintelui ales, Klaus Iohannis.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...