CSAT: Mai multi militari in Afganistan - Cate trupe trimitem in afara tarii

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 18:27
3880 citiri
CSAT: Mai multi militari in Afganistan - Cate trupe trimitem in afara tarii
Foto: MApN

CSAT a aprobat, in sedinta de marti, suplimentarea fortelor si mijloacelor armatei Romaniei, in anul 2015, cu pana la 450 de militari, stabilindu-se pentru misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, din anul 2015, un plafon maxim de 650 de militari.

Astfel, membrii Consiliului au analizat solicitarile NATO referitoare la suplimentarea fortelor si mijloacelor romanesti destinate sa participe in acest teatru de operatii, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

CSAT: Basescu si Ponta nu s-au inteles pe bugete - L-au avizat doar pe cel pentru primul an de razboi

Referitor la fortele armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman CSAT a aprobat pentru 2015 ca armata Romaniei sa disloce 895 de militari. Comparativ cu anul 2014, numarul acestor forte este diminuat cu 416 de militari.

In ceea ce priveste Ministerul Afacerilor Interne, fortele care vor participa la misiuni sub egida NATO, UE, OSCE si ONU vor fi de 1.183 de militari si politisti. Fata de anul 2014, numarul acestora este mai mare cu 392 de persoane.

De asemenea, in comunicatul Administratiei Prezidentiale se arata ca efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forte si mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu mentinerea participarii la operatiile NATO, KFOR si UE ALTHEA din teatrul de operatii din Balcani.

Sedinta CSAT: Printre teme, bugetul de stat pentru primul an de razboi

La sedinta CSAT care a inceput la ora 15.00 si a fost condusa de presedintele Traian Basescu au participat si premierul Victor Ponta, ministrul de Interne Gabriel Oprea, ministrul Apararii Mircea Dusa, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc, ministrul Economiei Constantin Nita, ministrul Finantelor Ioana Petrescu sau directorul SRI, George Maior.

Ultimul CSAT la care participa Traian Basescu

Aceasta a fost ultima sedinta CSAT la care a participat presedintele Traian Basescu, care isi incheie al doilea mandat in fruntea Romaniei pe data de 21 decembrie, lasand locul presedintelui ales, Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#CSAT militari romani Afganistan, #CSAT militari misiuni externe , #CSAT