Premiera neplacuta pentru o sedinta cruciala la CSAT: Vicepresedinte urmarit penal

Marti, 09 Iunie 2015, ora 06:39
6403 citiri
Premiera neplacuta pentru o sedinta cruciala la CSAT: Vicepresedinte urmarit penal
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis va conduce, marti dupa-amiaza, de la ora 15:00, o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, pe ordinea de zi este inclusa, printre altele, tematica referitoare la Strategia Nationala de Aparare a Tarii.

De asemenea, un alt subiect important este legat de defrisarile ilegale ale fondului forestier national si de masurile ferme de stopare a acestui fenomen, precum si de managementul deseurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda, mai transmite Administratia Prezidentiala.

Evolutiile din Ucraina si integrarea europeana a Republicii Moldova, precum si demersurile pentru realizarea interconectarii retelelor electrice si de gaze naturale din Romania si Republica Moldova se vor afla de asemenea pe ordinea de zi.

Nu in ultimul rand, pe ordinea de zi a CSAT se mai numara si evaluarea fortelor armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in 2016, precum si stadiul programului de inzestrare a Fortelor Aeriene cu avion multirol, se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, luni seara, incepand cu ora 18.00, presedintele a avut programate discutii referitoare la Strategia Nationala de Aparare a Tarii, atat cu formatiunile aflate la putere, cat si cu cele de opozitie.

Situatia este una delicata avand in vedere ca premierul, care de vineri este urmarit penal intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA, este vicepresedintele CSAT. Intr-un comunicat de presa al Guvernului, se arata ca Victor Ponta participa marti, la ora 15:00, la sedinta CSAT.

Pe lista de teme abordate azi in Consiliu nu se regaseste niciunul legat de o cerere de demisie.

Iohannis l-a chemat pe Ponta la Cotroceni si i-a cerut demisia (Video)

Iohannis a avut vineri, dupa anuntul procurorilor DNA, o intalnire de aproximativ jumatate de ora cu Ponta, discutie in care i-a cerut sa demisioneze din functia de premier pentru a nu aduce prejudicii Romaniei.

Urmaritul penal Ponta tine cu dintii de fotoliul de la Palatul Victoria - Vezi principalele declaratii si momente ale zilei

In mai multe iesiri publice, Ponta a respins categoric aceasta ipoteza. Mai mult, Ponta a anuntat ca va contesta ordonanta procurorului, la procurorul ierarhic superior si la judecator, si isi va pleda nevinovatia in dosarul Sova, apreciind si ca procurorii au reactionat la evenimente politice, ordonanta fiind emisa "intempestiv" impotriva sa.

Cazul Ponta, pe repede inainte in Parlament: Premierul, salvat de Comisia Juridica - ce amenintari a lansat

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ, luni, solicitarii DNA de ridicare a imunitatii lui Victor Ponta pentru a putea fi urmarit penal pentru conflict de interese. Sedinta de plen a Camerei Deputatilor privind solicitarea de incepere a urmaririi penale a lui Victor Ponta va avea loc marti, la ora 10.00.

F.N.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ponta CSAT Iohannis, #Ponta CSAT urmarit penal , #CSAT