Ziare.com

Sedinta CSAT: Printre teme, bugetul de stat pentru primul an de razboi

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 10:50

   

Sedinta CSAT: Printre teme, bugetul de stat pentru primul an de razboi
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se reuneste marti, incepand cu ora 15:00, pe ordinea de zi figurand subiecte precum criza din Ucraina sau participarea Romaniei la misiunea NATO din Afganistan.

Este ultima sedinta CSAT condusa de presedintele Traian Basescu, care isi incheie cel de-al doilea mandat pe 21 decembrie.

Conform comunicatului remis presei de Administratia Prezidentiala, pe ordinea de zi a sedintei CSAT sunt incluse mai multe tematici, printre care raportul privind masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni internationale, orientarile strategice ale Romaniei in planul dezvoltarii infrastructurii energetice, analiza activitatilor de implementare a documentelor internationale pe linia controlului armamentelor precum si participarea Armatei Romaniei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, in anul 2015.

De asemenea, CSAT va discuta si participarea militarilor roamani la alte misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2015.

Criza din Ucraina va constitui una dintre temele principale, pe agenda CSAT figurand subiecte referitoare la:

  • analiza interinstitutionala privind evaluarea consecintelor crizei din Ucraina si ale anexarii Crimeei de catre Rusia asupra securitatii Romaniei, Republicii Moldova si a regiunii, si actualizarea Planului de mobilizare a economiei nationale pentru aparare, valabil in perioada 2014 - 2016;
  • programul cu obiectivele de pregatire operativa a teritoriului pentru aparare, valabil in perioada 2013 - 2016, actualizat;
  • nomenclatorul si nivelurile cantitative maxime si intangibile de constituire a rezervelor proprii ale Ministerului Afacerilor Interne, precum si structura acestora pe produse; avizarea proiectului Hotararii de Guvern pentru aprobarea Nomenclatorului si nivelurilor cantitative maxime si intangibile de constituire a rezervelor proprii ale Ministerului Afacerilor Interne, precum si structura acestora pe produse;
  • proiectul bugetului de stat pentru primul an de razboi, valabil in perioada 2014 - 2016;


Pe de alta parte, CSAT va discuta si propunerile de buget pe anul 2015 pentru Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, SRI, SIE, STS si SPP.

De asemenea, va fi prezentat "modul de indeplinire a prevederilor Protocolului general de organizare si functionare a Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului - 2014".

Un alt subiect inscris pe ordinea de zi este "constatari si concluzii rezultate din activitatea desfasurata pentru protectia informatiilor clasificate".

Membrii CSAT vor mai dezbate planul National de Prioritati Informative pentru anul 2015, raportul privind stadiul actual al regimului de control al armamentelor conventionale in spatiul euroatlantic si programul de activitate al CSAT pentru anul 2015, precum si "alte subiecte de interes pentru securitatea nationala".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4444 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

???

"•proiectul bugetului de stat pentru primul an de razboi, valabil in perioada 2014 - 2016;"

Ne aflam cumva in 2013?

 

E groasă rău?

Se discută in CSAT "...proiectul bugetului de stat pentru primul an de razboi, valabil in perioada 2014 - 2016" : deci se epuizează instrumentele politice pe timp de pace și ajungem la ultima fază, războiul? Adică țara arde și baba se piaptănă, in legătură cu politicienii noștri infantili, corupți, incompetenți și mai presus de toate, slujind alte interese, străine națiunii...Doamne apără-ne că am dat de dracu!

 

Primii luptatori vor fi

toti membrii CSAT,copiii parlamentarilor,ginerii presedintelui cei care l-au propagat la comentarii si voluntar care vor sa repare Abhazia,Georgia,Ucraina,Afganistanul si sa puie la punct statul islamic.Nimic nu se face fara consultarea poporului.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor