4 magistrati au boicotat sedinta CSM, in care urma sa se decida soarta conducerii Inspectiei Judiciare

Miercuri, 30 August 2017, ora 13:57
5915 citiri
4 magistrati au boicotat sedinta CSM, in care urma sa se decida soarta conducerii Inspectiei Judiciare

Mai multi magistrati au lipsit, miercuri, de la sedinta Plenului CSM, astfel ca nu a fost intrunit cvorumul pentru desfasurarea lucrarilor. Patru judecatori ar fi absentat voit, acestia conditionand prezenta de scoaterea punctului privind Inspectia Judiciara de pe ordinea de zi.

"Vreau sa va rog sa luati act de colegii nostri care au astazi cereri de pensionare, catre viitorii nostri poate colegi care au contestatii in ceea ce priveste concursul de admitere. Din nefericire, lipsa colegilor nostri va impiedica analiza contestatiilor si transmiterea catre presedintele Romaniei a cererii de eliberare din functie prin pensionare.

Imi manifest regretul. Eu consider in continuare ca acest consiliu este al magistratilor. Orice propunere a unui membru se debate aici si conditionarile (...) sunt inacceptabile", a spus judecatorul Bogdan Mateescu dupa ce s-a constatat ca nu este cvorum.

Magistratii ar fi conditionat prezenta la sedinta de scoaterea punctului 24 de pe ordinea de zi, adica dezbaterile privind raportul de audit la Inspectia Judiciara, pe baza caruia s-ar fi putut cere revocarea conducerii inspectiei.

Judecatorii care au lipsit de la sedinta CSM sunt Lia Savonea, Simona Camelia Marcu, Evelina Mirela Oprina, Nicoleta Margareta Tint.

De la sedinta CSM a lipsit si presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, membru de drept al CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii ar fi urmat sa analizeze, miercuri, raportul auditului extern al managementului Inspectiei Judiciare, efectuat de o firma specializata. O eventuala revocare a inspectorilor sefi poate fi dispusa exclusiv pe baza acestui raport.

Surse din sistem au declarat pentru Mediafax ca tensiunile din interiorul Consiliului au legatura cu posibilitatea revocarii conducerii Inspectiei Judiciare. Aceleasi surse sustin ca si la nivelul Inspectiei situatia este tensionata, unii inspectori acuzandu-si colegii ca nu ar fi respectat legea in efectuarea controlului la DNA.

Citeste si:
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Sursa: MEDIAFAX