Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri cu scandal la CSM: Asociatia Magistratilor contesta rezultatul

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 21:36
4616 citiri
Alegeri cu scandal la CSM: Asociatia Magistratilor contesta rezultatul
Foto: Arhiva

Asociatia Magistratilor din Romania a anuntat, sambata, ca nu este de acord cu alegerea Oanei Schmidt-Haineala in functia de presedinte al CSM.

"Asociatia Magistratilor din Romania considera un lucru nefiresc si nelalocul lui alegerea in functia de presedinte al organismului care garanteaza independenta justitiei a unui procuror a carui activitate este supusa controlului ierarhic si care functioneaza sub autoritatea ministrului justitiei.

Controlulul ierarhic exercitabil conform Constitutiei asupra unei persoane care conduce o institutie reprezinta o forma de control asupra institutiei insesi", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Haineala, noua sefa a CSM - Consiliul, condus in premiera de un procuror (Video)

Reprezentantii asociatiei reitereaza ideea ca CSM poate fi condus doar de un presedinte judecator.

"Independenta judecatorului nu este asigurata si garantata nicaieri in lume de o persoana care printre altele nu face parte din randul judecatorilor si nu se bucura la randul ei de garantiile cu privire la respectarea carora trebuie sa vegheze", se mai arata in documentul citat.

Asociatia Magistratilor din Romania considera ca ceea ce s-a intamplat este o situatie neobisnuita si ca era necesara o reactie imediata si ferma.

Drept urmare, s-a decis "convocarea Consiliului Director pentru data de miercuri 09.01.2013 pentru a dispune - dupa consultarea prealabila a magistratilor din Romania - cu privire la demersurile necesare pentru respectarea legalitatii, respectiv a traditiei si cutumei institutionale create in relativ scurta perioada de timp in care Consiliul Superior al Magistraturii a functionat in actuala forma".

Oana Schmidt-Haineala a fost aleasa, vineri, in functia de presedinte al CSM, fiind pentru prima oara cand Consiliul este condus de un procuror si nu de un judecator.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Asociatia Magistratilor din Romania, #Asociatia Magistratilor Romania CSM, #Haineala presedinte CSM , #CSM
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza maxi
maxi
rank 5
Pai e ilegal sau nu e ilegal ca un procuror sa fie presedinte CSM!?