Ziare.com

Asociatia Magistratilor deschide proces pentru revocarea lui Ghica si Danilet din CSM

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 23:13

   

Asociatia Magistratilor deschide proces pentru revocarea lui Ghica si Danilet din CSM
Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) anunta ca a deschis un proces la Curtea de Apel Bucuresti, prin care solicita judecatorilor sa oblige Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sa ii revoce din functie pe Alina Ghica si Cristi Danilet, membrii ai CSM.

"Avand in vedere sfidarea dispozitiilor legale si nesocotirea votului exprimat de peste 1.600 de judecatori de catre Consiliul Superior al Magistraturii, (...) AMR a inregistrat vineri, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, sub nr. 1309/2/2013, o actiune prin care solicita obligarea CSM sa pronunte de indata o hotarare de revocare din functie a celor doi membri", se arata intr-un comunicat al AMR.

AMR transmite ca, separat, s-a formulat o alta solicitare, in temeiul dispozitiilor art. 7 din Legea nr. 554/2004, adresata Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentand procedura prealabila.

"Asociatia Magistratilor din Romania, prin demersurile mentionate mai sus, intelege sa fie alaturi de toate adunarile generale de la nivelul instantelor care au declansat si continuat procedura de revocare a celor doi membri CSM si sa actioneze, in numele membrilor sai, pentru reintrarea in legalitate si respectarea legii de catre Consiliul Superior al Magistraturii", mai declara AMR.

Asociatia Magistratilor din Romania cere Consiliul Superior al Magistraturii, sa puna capat "incercarilor de tergiversare" a finalizarii procedurii de revocare a membrilor alesi Alina Ghica si Cristi Danilet, "intrucat nu este in puterea acestei institutii sa cenzureze votul exprimat de judecatori".

Consiliul Superior al Magistraturii a amanat pe 13 februarie discutarea solicitarilor venite din partea adunarilor generale ale instantelor privind revocarea din functia de membru al CSM a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet.

CSM a amanat acest punct de pe ordinea de zi pentru ca documentele sa fie analizate de Comisia nr. 2 - Eficientizarea activitatii Consiliului Superior al Magistraturii si a institutiilor coordonate, parteneriatul cu institutiile interne si societatea civila.

Potrivit unui comunicat de presa al Judecatoriei Valcea din 23 ianuarie, 135 de judecatorii din tara s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat.

In 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a anuntat ca un numar de 424 de judecatori de la 13 Curti de Apel din tara au votat pentru revocarea din CSM a judecatorului Alina Ghica si ca doar 39 de magistrati au fost impotriva masurii.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2231 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vax!

Costiniu a semnat? Si nevasta? Si doamana Turcu? Si a fost vizata cererea de catre Catalin Voicu? Atunci e-n regula se poate da drumu' la actiune...

 

justitia este putere a statului

asociatia unora cam frustrati, cam ciudati, m'de
oare cine se simte acolo reprezentat?

magistrati sunt si unii si altii; oare cine va
figura ca si lacramant pe cererea cu pricina?!

Ăștia...

...care sfidează și nesecotesc voturile magistraților treb'e neapărat azvarliți din magistratură și trimiși urgent la ocnă...păi,dacă și magistrații nu respectă legea,ce să mai vorbim!? Așa i-a invățat mafioții portocalii din Justiție,mutantul nașparliu DEMIS de 8,5 milioane de votanți,să nu respecte legea cu niciun chip...și ăia care nesocotesc voturile a 7,5 milioane de votanți trebuie urgent arestați și azvarliți in ocnă...

Uluitorul și fermecătorul senator Voiculesco RESPECTĂ Legea...

 

CSM trebuie revocat urgent...

CSM insusi este măcinat de probleme penale.

Presedintele ***tii de Apel Timisoara, Lidia Barac, a declarat, vineri, că aproape in fiecare săptămană cate un judecător este implicat in fapte de coruptie, sustinand că CSM ar trebui să analizeze cauzele, insă “el insusi" este “măcinat de probleme penale".

NU este vina strălucitului și fascinantului senator Voiculesco ci a Oanei Șnițel-Găineală, Ghica-Buflei, Pompilică Dănileț,tailandeza cu mustață și'ncă fo cațiva....

 

Ma intreb !

cand au "gresit"domnii judecatori ?cand i-au ales in CSM sau acum cand vor sa-i revoce ? Sau poate este ca la piata "mai da unu mai lasa altul" Halal justitie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor