Care sunt obiectivele noii sefe a CSM

Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 15:04
5558 citiri
Care sunt obiectivele noii sefe a CSM
Foto: Arhiva Ziare.com

Noul presedinte al CSM, Nicoleta Margareta Tint, a declarat, miercuri, ca obiectivele pe care si le-a propus in proiectul de candidatura sunt centrate pe realizarea unor masuri concrete menite sa consolideze increderea magistratilor in capacitatea Consiliului Superior al Magistraturii.

"Obiectivele pe care mi le-am propus in proiectul de candidatura (...) sunt centrate pe realizarea unor masuri concrete menite sa asigure indeplinirea efectiva si sub toate dimensiunile sale a rolului constitutional al Consiliului de garant al independentei Justitiei, dar, in egala masura, si pentru a consolida increderea magistratilor in capacitatea CSM de a gestiona corespunzator toate problemele Justitiei.

Personal, cred cu toata taria ca pentru atingerea fiecarui obiectiv pe care l-am expus in proiectul meu de candidatura este nevoie mai mult, cred, ca oricand, de echilibru, de unitate, de dialog si nu in ultimul timp de viziune, pentru a face fata tuturor provocarilor pe care, probabil, anul 2020 ni le va aduce.

Am convingerea ca obiectivele pe care le-am punctat in proiectul de candidat sunt prioritati pentru toti colegii mei din Consiliu si o spun deschis ca mizez pe sprijinul si pe implicarea tuturor, pentru ca sunt convinsa ca doar impreuna prin efortul nostru conjugat vom putea reusi in demersul de a avea o justitie independenta, o justitie performanta si care sa se bucure de respectul societatii in a carui slujba se afla", a afirmat Margareta Tint la sediul CSM.

Margareta Tint a fost aleasa presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Surse din cadrul Consiliului au precizat ca Tint a fost aleasa cu 15 voturi "pentru" si 4 - "impotriva".

Consiliul Superior al Magistraturii are in componenta 19 membri: noua judecatori si cinci procurori alesi de magistrati in adunarile generale ale instantelor si parchetelor, doi reprezentanti ai societatii civile alesi de Senat si trei membri de drept - ministrul Justitiei, presedintele ICCJ si procurorul general al Romaniei. Mandatul membrilor alesi este de sase ani, fara posibilitatea reinvestirii.

Potrivit Constitutiei si Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul este condus de un presedinte, ajutat de un vicepresedinte, care fac parte din sectii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reinnoit.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Practici cenușii în campania electorală: "Ca în Vestul Sălbatic/ Când donezi materiale cu însemnele partidului apare o mare problemă"
Practici cenușii în campania electorală: "Ca în Vestul Sălbatic/ Când donezi materiale cu însemnele partidului apare o mare problemă"
Legea oferă posibilitatea partidelor să se promoveze prin diverse evenimente, activități sau materiale promoționale în timpul campaniei electorale. Cu toate acestea, anumite practici sunt la...
Cristian Popescu Piedone își ia în serios candidatura la Primăria Capitalei. Ce propunere are pentru PSD și PNL
Cristian Popescu Piedone își ia în serios candidatura la Primăria Capitalei. Ce propunere are pentru PSD și PNL
Candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că a trimis liderului PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, o...
#prioritati noua sefa CSM, #prioritati Nicoleta Tint CSM , #CSM