Scandal la CSM: Judecatorii au cerut anularea alegerilor - refuzati cu 11 voturi la 7

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 21:25
8400 citiri
Scandal la CSM: Judecatorii au cerut anularea alegerilor - refuzati cu 11 voturi la 7

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat, vineri, anularea alegerilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al CSM.

Presedintele in exercitiu al CSM, Alina Ghica, a anuntat ca s-a cerut revocarea hotararii prin care a fost investita Oana Schmidt-Haineala ca sef al Consiliului.

Plenul CSM a respins insa solicitarea de revocare a hotararii prin care Oana Schmidt Haineala a fost investita ca presedinte al Consiliului.

Cererea a fost respinsa cu 11 voturi "impotriva" si sapte "pentru".

Pentru revocarea hotararii este necesara majoritatea de voturi.

Oana Schmidt-Haineala a fost aleasa, vineri, in functia de presedinte al CSM, fiind pentru prima oara cand Consiliul este condus de un procuror si nu de un judecator. Haineala, fost vicepresedinte al CSM, a obtinut 10 voturi din 18 (minimum de voturi).

"Astazi, 4 ianuarie 2013, in cadrul sedintei de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasa in functia de presedinte al Consiliului, cu majoritatea de voturi a membrilor prezenti, doamna procuror Oana Andrea Schmidt-Haineala", se arata intr-un comunicat al CSM remis vineri seara (21:23) redactiei Ziare.com.

Cine vor fi noii sefi ai CSM - Haineala si Ghica, rocada la conducerea Consiliului?

Desi anularea votului a fost ceruta de sectia pentru judecatori a CSM, doua din cele zece voturi primite de Schmidt-Haineala au venit chiar de la doi judecatori.

"Procedura a fost perfect legala", a declarat Oana Schmidt-Haineala, vineri seara, la ora 19:30, precizand ca vicepresedintele CSM urmeaza sa fie ales saptamana viitoare.

Haineala, noua sefa a CSM - Consiliul, condus in premiera de un procuror

Judecatoarea Alina Ghica nu a intrunit numarul de voturi pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, votarea urmand sa fie reluata. Ghica ramasese singurul candidat, dupa ce procurorul Gheorge Muscalu s-a retras, vineri seara.

Haineala, noua sefa a CSM - Consiliul, condus in premiera de un procuror

Saptamana viitoare, cand votul va fi reluat, impotriva Alinei Ghica va candida si judecatorul Cristian Danilet, pentru postul de vicepresedinte al CSM, informeaza B1 TV.

"In cadrul acestei sedinte de plen (de vineri - n.r.) a fost reluata procedura de alegere a vicepresedintelui CSM, fiind depuse doua candidaturi, cea a doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica si a domnului judecator Cristi Vasilica Danilet - ambii membri alesi ai CSM.

Avand in vedere faptul ca in aceasta din urma sesiune de sedinta nu s-a

putut realiza cvorumul necesar, Plenul CSM a decis continuarea procedurii de

alegere a vicepresedintelui CSM intr-o sedinta de plen ce urmeaza a fi

programata pentru saptamana viitoare", se mai arata in comunicatul CSM.

Alina Ghica trebuia sa fie votata de cel putin zece membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, insa a primit doar opt voturi favorabile. In aceste conditii, procedura pentru alegerea vicepresedintelui CSM va fi reluata.

Basescu: Pe Constitutie, CSM propune procurorul general si seful DNA, nu ministrul (Video)

Alegerile pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii au avut loc vineri, in conditiile in care mandatele presedintelui CSM, Alina Ghica, si vicepresedintelui Oana Schmidt-Haineala expirau curand. Cele doua au fost alese la conducerea Consiliului in urma cu un an.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a cerut public CSM ca alegerea conducerii CSM, programata pentru vineri, sa fie amanata, pentru a oferi posibilitatea unei dezbateri reale a proiectelor candidatilor, potrivit unui comunicat.

UNJR preciza ca a solicitat in mod oficial actualei conduceri a CSM, inca din 19 decembrie 2012, asumarea publica a candidaturilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al Consiliului si a proiectelor candidatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#scandal CSM anulare alegeri, #anulare alegeri CSM , #CSM