Cerere de cercetare disciplinara pe numele lui Tiberiu Nitu, dupa demiterea lui Papici

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 15:46
3436 citiri
Cerere de cercetare disciplinara pe numele lui Tiberiu Nitu, dupa demiterea lui Papici
Foto: Arhiva

Alianta pentru Dreptate si Adevar solicita Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa declanseze procedura cercetarii disciplinare asupra procurorului general, Tiberiu Nitu, in cazul revocarii din functie a procurorului Lucian Papici.

"Consideram ca sunt suficiente temeiuri legale pentru a considera actiunea procurorului general drept un abuz", sustin cei trei co-presedinti ai Aliantei DA, Mihai-Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu si Vlad Moisescu.

Alianta DA considera ca procurorul general a incalcat dispozitiile articolului 99, literele a, m si t din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, motiv pentru care acesta ar trebui sa raspunda disciplinar.

"Potrivit Legii privind Statutul Judecatorilor si Procurorilor, raportata la prevederile regulamentului de organizare si functionare interna a Directiei Nationale Anticoruptie, procedura de revocare din functie a unui sef de sectie din cadrul DNA prevede ca aceasta se realizeaza la propunerea procurorului-sef al DNA", se arata in comunicat.

Procurorul Lucian Papici cere CSM sa ii apere reputatia

De asemenea, Alianta DA solicita CSM sa "apere public prestigiul DNA, grav afectat de atacurile premierului Victor Ponta impotriva procurorului Lucian Papici".

"Afirmatiile sefului Executivului la adresa activitatii unui procuror constituie un fapt de o gravitate extrema, inacceptabil intr-un stat de drept, membru al Uniunii Europene. (...) Aceasta reactie este de natura sa intareasca convingerea ca obiectivul principal al guvernarii USL este instituirea controlului politic asupra Justitiei, mai ales in contextul in care revocarea procurorului Lucian Papici s-a produs imediat dupa finalizarea rechizitoriului in dosarul fraudelor de la referendumul privind demiterea presedintelui, din iulie 2012, dosar in care inculpat este actualul ministru al Dezvoltarii, Liviu Dragnea ", puncteaza cei trei co-presedinti.

CSM, instiintat despre inlocuirea procurorilor Papici si Alexandru. Tensiuni Kovesi-Nitu

Basescu: Analizez sa denunt pactul de coabitare. Ponta s-a bagat cu bocancii in justitie

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a dispus miercuri incetarea delegarii procurorului Lucian Papici, cel care s-a ocupat de ancheta in cazul Dragnea, in functia de sef al sectiei I din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. In urma cu o saptamana, Tiberiu Nitu ii prelungise lui Papici delegarea in functia de conducere cu inca trei luni, la cererea procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.

Tot miercuri, Tiberiu Nitu a semnat si revocarea delegarii adjunctului sefului sectiei I, Mariana Alexandru, acesta si Lucian Papici urmand sa activeze ca simpli procurori la DNA. Prin decizia procurorului general, in locul lui Papici a fost delegata in functie Iuliana Bendeac, iar in locul Marianei Alexandru a fost numit procurorul Viorel Cerbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Tiberiu Nitu cercetat penal Papici, #Tiberiu Nitu cercetat CSM, #Alianta DA plangere Nitu, #Papici CSM , #CSM