Asociatia Magistratilor deschide proces pentru revocarea lui Ghica si Danilet din CSM

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 23:13
2542 citiri
Asociatia Magistratilor deschide proces pentru revocarea lui Ghica si Danilet din CSM

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) anunta ca a deschis un proces la Curtea de Apel Bucuresti, prin care solicita judecatorilor sa oblige Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sa ii revoce din functie pe Alina Ghica si Cristi Danilet, membrii ai CSM.

"Avand in vedere sfidarea dispozitiilor legale si nesocotirea votului exprimat de peste 1.600 de judecatori de catre Consiliul Superior al Magistraturii, (...) AMR a inregistrat vineri, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, sub nr. 1309/2/2013, o actiune prin care solicita obligarea CSM sa pronunte de indata o hotarare de revocare din functie a celor doi membri", se arata intr-un comunicat al AMR.

AMR transmite ca, separat, s-a formulat o alta solicitare, in temeiul dispozitiilor art. 7 din Legea nr. 554/2004, adresata Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentand procedura prealabila.

"Asociatia Magistratilor din Romania, prin demersurile mentionate mai sus, intelege sa fie alaturi de toate adunarile generale de la nivelul instantelor care au declansat si continuat procedura de revocare a celor doi membri CSM si sa actioneze, in numele membrilor sai, pentru reintrarea in legalitate si respectarea legii de catre Consiliul Superior al Magistraturii", mai declara AMR.

Asociatia Magistratilor din Romania cere Consiliul Superior al Magistraturii, sa puna capat "incercarilor de tergiversare" a finalizarii procedurii de revocare a membrilor alesi Alina Ghica si Cristi Danilet, "intrucat nu este in puterea acestei institutii sa cenzureze votul exprimat de judecatori".

Consiliul Superior al Magistraturii a amanat pe 13 februarie discutarea solicitarilor venite din partea adunarilor generale ale instantelor privind revocarea din functia de membru al CSM a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet.

CSM a amanat acest punct de pe ordinea de zi pentru ca documentele sa fie analizate de Comisia nr. 2 - Eficientizarea activitatii Consiliului Superior al Magistraturii si a institutiilor coordonate, parteneriatul cu institutiile interne si societatea civila.

Potrivit unui comunicat de presa al Judecatoriei Valcea din 23 ianuarie, 135 de judecatorii din tara s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat.

In 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a anuntat ca un numar de 424 de judecatori de la 13 Curti de Apel din tara au votat pentru revocarea din CSM a judecatorului Alina Ghica si ca doar 39 de magistrati au fost impotriva masurii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#AMR proces CSM revocari, #revocare Danilet CSM, #revocare Ghica CSM , #CSM