Cristi Danilet si Alina Ghica si-au retras candidaturile la CSM (Video)

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 14:05
5880 citiri
Cristi Danilet si Alina Ghica si-au retras candidaturile la CSM (Video)
Foto: luju.ro

Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica si-au retras candidaturile la vicepresedintia Consiliului Superior al Magistraturii. Anuntul celor doi a fost facut miercuri dupa-amiaza.

Danilet si Ghica au renuntat astfel sa mai candideze pentru postul de vicepresedinte al CSM, informeaza Digi 24. Cei doi erau singurii inscrisi pentru postul de vicepresedinte la CSM.

Decizia judecatorilor a fost luata cu putin timp inaintea sedintei in care urmau sa se faca alegeri pentru aceasta functie. Danilet si Ghica si-au depus candidaturile la functia de vicepresedinte al CSM pe 4 ianuarie, dupa alegerea Oanei Schmidt Haineala ca presedinte al CSM.

Potrivit unor surse din cadrul CSM, citate de Mediafax, cel mai probabil Adrian Bordea isi va depune candidatura pentru functia de vicepresedinte al Consiliului.

CSM isi alege miercuri noul vicepresedinte - Ghica si Danilet, singurii candidati, la un pas de revocare

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii ar fi trebuit sa isi aleaga, miercuri, vicepresedintele.

Este a treia oara cand CSM incearca sa se reuneasca, sedintele fiind insa amanate de fiecare data din lipsa de cvorum.

Pentru aceasta functie isi depusesera candidaturile Alina Ghica si Cristi Danilet, magistrati aflati insa la un pas de revocare.

Curtile de Apel s-au pronuntat in majoritate pentru revocarea judecatoarei Alina Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii. Intrucat s-a indeplinit numarul minim de noua curti de apel cerut de lege pentru revocare, in termen de 15 zile, plenul CSM va trebui sa ia act de decizia judecatorilor din adunarile generale ale curtilor de apel care au votat-o in 2010 pe Alina Ghica sa-i reprezinte in forul superior al magistraturii.

Fostul presedinte al CSM Alina Ghica, in prezent candidat la functia de vicepresedinte al CSM, declara recent ca nu s-a invocat niciunul dintre cazurile prevazute de lege pentru revocarea sa din functia de membru al CSM, precizand ca va respecta deciziile luate in adunarile generale ale judecatorilor.

De asemenea, peste 89 de judecatorii, numarul minim necesar, s-au pronunat pentru revocarea lui Cristi Danilet din CSM.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Cristian Danilet retras candidatura CSM, #Alina Ghica retras candidatura CSM, #Ghica Danilet candidatura vicepresedinte CSM , #CSM