CSM a aprobat pensionarea lui Florin Costiniu

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 11:12
4385 citiri
CSM a aprobat pensionarea lui Florin Costiniu

CSM a aprobat cererea de pensionarea a judecatorului Florin Costiniu, fostul sef al Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Solicitarea va fi transmisa presedintelui Traian Basescu.

CSM a dat aviz, pe 7 aprilie, pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, anchetat in dosarul in care a fost arestat preventiv senatorul PSD Catalin Voicu.

Florica Bejinaru, presedintele CSM, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatia, declarand ca aceste date au caracter confidential, procesul fiind "nepublic".

Este pentru prima data cand DNA a obtinut un aviz de arestare pentru retinerea unui judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorul Florin Costiniu a declarat ca este nevinovat si nu a savarsit nicio infractiune, in contextul in care anterior CSM a emis un aviz pentru retinerea si arestarea sa.

Arestarea lui Florin Costiniu a dus si la suspendarea sa din functia de judecator de catre CSM, insa acesta doreste acum sa iasa la pensie.

Imediat dupa inceperea anchetei in cazul "Voicu", judecatorul Florin Costiniu a cerut, la 14 decembrie 2009, Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea de a se pensiona.

CSM nu a luat insa in discutie solicitarea sa intrucat magistratul nu depusese la Consiliu si decizia Casei de Pensii, document atasat de Costiniu la dosarul de pensionare abia la 1 aprilie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Florin Costiniu pensionare, #Florin Costiniu CSM , #CSM