CSM isi alege conducerea intr-o sedinta condusa de Klaus Iohannis

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 20:49
3792 citiri
CSM isi alege conducerea intr-o sedinta condusa de Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis va participa si va conduce, marti, prima sedinta din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in care va fi aleasa noua conducere a institutiei.

"Presedintele Romaniei va conduce marti, incepand cu ora 10.00, prima sedinta din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi se afla prezentarea raportului de activitate a CSM pe anul 2014 si alegerea noii conduceri a institutiei. Principalul rol constitutional al Consiliului este acela de garant al independentei justitiei", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Marti, plenul CSM se reuneste pentru alegerea noii conduceri, fiind trei candidati pentru doua posturi - de presedinte si vicepresedinte.

Judecatorii Alexandru Serban si Marius Tudose Badea sunt cei doi magistrati care isi doresc sa ajunga presedinte al CSM, in timp ce procurorul Bogdan Gabor este singurul candidat pentru functia de vicepresedinte al institutiei.

Trei magistrati si-au anuntat candidaturile pentru conducerea CSM - la alegeri vine si Iohannis

Judecatorul Alexandru Serban, in varsta de 39 de ani si membru CSM din 2011, are ca obiectiv apararea independentei justitiei si a magistratilor de catre institutie, fiind totodata pentru modificari legislative pentru favorizarea acestui aspect.

Judecatorul Marius Tudose Badea, in varsta de 42 de ani si membru CSM din 2011, vrea continuarea procesului demarat in acelasi an, privind rationalizarea instantelor si Parchetelor, dorind astfel cresterea eficientei si calitatea actului de justitie.

Procurorul Bogdan Gabor, in varsta de 39 de ani, este magistrat din anul 1999, fiind procuror DNA Cluj in perioada 2007-2010 si membru CSM din 2012. El vrea sesizarea Ministerului Justitiei in legatura cu necesitatea schimbarii pachetului de legi ale Justitiei. In plus, are ca obiectiv si "reanalizarea si redimensionarea a schemelor de personal din cadrul Parchetelor".

De asemenea, marti se va prezenta si raportul de activitate al CSM pe anul 2014, cand institutia a fost condusa de presedintele Adrian Bordea si vicepresedintele Gheorghe Muscalu.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis sedinta CSM, #alegeri conducere CSM , #CSM