CSM isi alege vineri conducerea

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 23:47
1712 citiri
CSM isi alege vineri conducerea

Consiliul Superior al Magistraturii isi alege vineri conducerea, iar judecatorul Alexandru Serban si-a anuntat deja candidatura pentru functia de presedinte.

Acesta a spus ca toate candidaturile depuse trebuie sa fie cunoscute din timp de catre cei interesati de activitatea Consiliului.

"Publicitatea trebuie sa vizeze atat candidaturile in sine, cat si proiectele pe care le prezinta candidatii si pe care le propun pentru anul care urmeaza. In aceste conditii, votul pe care il vor da colegii din CSM va fi unul avizat, in cunostinta de cauza si va viza obiectivele pe care le urmareste fiecare candidat in anul 2012", a declarat Alexandru Serban, intr-un interviu pentru Juridice.ro.

Acesta a apreciat activitatea actualului presedinte al CSM, Horatius Dumbrava, ca fiind "in ansamblu pozitiva si, sub unele aspecte, inovatoare". Judecatorul sustine ca, in cazul in care va fi ales, va continua proiectele incepute in 2011.

"Principalul obiectiv pe care-l vad este o consolidare institutionala si nu numai a Consiliului.

Vizez o coeziune mult mai larga decat pana acum a membrilor CSM, printr-o comunicare mai buna in interior, dar si o strangere a relatiilor cu sistemul judiciar prin intalniri mai dese si printr-o comunicare mult mai larga cu acesta.

Sigur, noi avem si un plan in ceea ce priveste realizarea recomandarilor din ultimul raport MCV, si acest plan privind MCV, alaturi de planul nostru multianual si de planul strategiei priviind intarirea integritatii in sistemul judiciar vor fi unele din principalele obiective pentru anul 2012", a mai declarat Alexandru Serban.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se reuneste, vineri, in sedinta pentru a alege noul presedinte si noul vicepresedinte al CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii este format din 14 magistrati (noua judecatori si cinci procurori) alesi in adunarile generale ale magistratilor si validati de Senatul Romaniei. In componenta CSM sunt si doi reprezentanti ai societatii civile, alesi de Senat. Exista si trei membri de drept, respectiv presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ministrul Justitiei si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Presedintele si vicepresedintele sunt alesi dintre cei 14 magistrati, membri ai Consiliului. Atunci cand presedintele CSM este judecator, vicepresedintele trebuie sa fie procuror si invers.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#CSM alegeri, #presedinte CSM, #alegeri presedinte CSM , #CSM
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Da', aşa-zisa putere "judecătorească" (în realitate, doar o parte a