CSM o contrazice pe Pivniceru: Conducerea a fost aleasa perfect legal

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 11:50
4987 citiri
CSM o contrazice pe Pivniceru: Conducerea a fost aleasa perfect legal
Foto: B1TV

Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza intr-un comunicat remis luni presei ca respingerea solicitarii de revocare a hotararii prin care Oana Haineala a fost aleasa presedinte al CSM s-a facut cu respectarea reglementarilor legale.

Comunicatul vine in contextul in care au existat mai multe contestatii publice la adresa modului in care s-au desfasurat alegerile la CSM in sedinta de vineri.

Scandal la CSM: Judecatorii au cerut anularea alegerilor - refuzati cu 11 voturi la 7

Scandalul CSM continua: Alegerea lui Haineala, contestata si de ministrul Pivniceru

In comunicatul CSM remis Ziare.com se reaminteste ca Sectia pentru judecatori a solicitat revocarea hotararii respective invocand "un presupus blocaj institutional generat de inexistenta unei candidaturi pentru functia de vicepresedinte al Consiliului ca urmare a respingerii de catre plenul CSM a candidaturii doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica".

"In consecinta, a fost convocata o noua sedinta de plen, pentru ora 17.15, in cadrul careia Sectia pentru judecatori a CSM a propus suplimentarea ordinii de zi a sedintei cu solicitarea de revocare sus-mentionata. Propunerea de suplimentare a fost supusa votului si, cu majoritatea celor 18 membri prezenti, a fost aprobata, fiind distribuite ulterior 18 buletine de vot privind aprobarea/respingerea propunerii de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM.

Dupa dezbateri au fost predate aparatului tehnic un numar de 11 buletine, toate exprimand votul de respingere a propunerii. Restul de 7 buletine de vot nu au fost predate. Activitatea de colectare si numarare a buletinelor de vot de catre secretariatul sedintei a fost realizata in cadrul sedintei, in prezenta tuturor membrilor CSM prezenti la sedinta", se precizeaza in comunicatul CSM.

In document se reaminteste ca dispozitiile art. 12 ind. 1 din Regulamentul de organizare si functionare a CSM prevede ca "membrii isi pot exprima in mod valabil votul in plen sau in sectii sub conditia participarii la dezbaterile pe marginea punctului supus procedurii de vot", in concluzie "solicitarea de revocare a hotararii nr. 8 a plenului CSM prin care a fost numit presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a fost respinsa".

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alegeri CSM contestate, #Oana Haineala presedinte CSM , #CSM