Danilet (CSM): Noi suntem platiti la fel, indiferent de numarul de dosare solutionate

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 12:46
2344 citiri
Danilet (CSM): Noi suntem platiti la fel, indiferent de numarul de dosare solutionate
Foto: CSM

Judecatorul Cristi Danilet, membru CSM, a declarat, vineri, in timpul sedintei pentru alegerea sefiei consiliului, ca independenta Justitiei este mult mai importanta pentru cetatenii cinstiti decat pentru magistrati.

"Am mai demonstrat ca independenta a fost asumata de CSM. Nimeni nu este pus sau mutat dintr-o functie pe critetii politice, ci meritocratice. Acest lucru s-a facut datorita CSM. Cetateanul onest are dreptul la independenta.

Noi suntem platiti la fel, indiferent de numarul de dosare solutionate, indiferent de calitatea lor. Noi nu suntem platiti la metrul cub de dosare, nu avem un beneficiu cu privire la independenta, dar cetateanul are. Societatea civila este prima care trebuie sa se lupte pentru independenta", a subliniat Danilet.

Acesta a mai spus ca independenta in Justitie este o valoare civica, nu politica, dar si ca o persoana care nu doreste Justitie, nu doreste democratie.

Judecatorul CSM a adaugat ca multi colegi ai sai se simt stanjeniti de faptul ca Justitia este, uneori, criticata cam dur.

Basescu, la CSM: Mai bine razboi, decat Justitie neindependenta

"Colegii mei din tara simt nevoia sa traiasca in mod demn in acest sistem, pentru ca de multe ori Justitia a fost criticata. (...) Sunt colegi care vor sa li se recunoasca meritele. Cred ca, odata cu ultimele rapoarte ale UE, a inceput sa se vada. E o evolutie a sistemului", a continuat Danilet.

Acesta a mentionat ca el, ca si magistrat, nu accepta ca Justitia sa se faca in Parlament sau ca oamenii sa se stranga in momentul iesirii din inchisoare a unui lider local si sa il aplaude ca si cum ar fi erou.

"Nu poti sa accepti faptul ca sunt politicieni care aduna colegii de partid in fata tribunalelor pentru a presa o solutie. (...) Asta nu trebuie sa se intample intr-o societate evoluata si intr-o democratie consolidata", a adaugat judecatorul.

Declaratiile lui Cristi Danilet au fost facute in timpul sedintei CSM, in cadrul careia se va alege conducerea consiliului, la care participa Traian Basescu si Mona Pivniceru.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Danilet judecatori dosare solutionate, #Danilet judecatori independenta, #Danilet judecator CSM , #CSM