Efectul Nicolescu: Sanatatea arestatilor preventiv, verificata de o comisie de experti

Vineri, 18 Martie 2011, ora 18:06
2625 citiri
Efectul Nicolescu: Sanatatea arestatilor preventiv, verificata de o comisie de experti
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horatius Dumbrava, spune ca se discuta tot mai serios ideea constituirii unei comisii multidisciplinare formata din experti care sa se pronunte cu obiectivitate asupra starii de sanatate a unei persoane care ar trebui sa fie arestata, asa cum a fost cazul presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu.

Subiectul a fost intens dezbatut in presa in conditiile in care Constantin Nicolescu, lider al PSD Arges, nu a facut nicio zi de arest dupa ce i s-a facut rau in sala de judecata la aflarea deciziei si a fost dus de urgenta la Bucuresti, unde a fost operat de o echipa de medici apropiata PSD.

Beuran dezminte ca l-ar fi operat pe Constantin Nicolescu

"S-a avansat ideea existentei unei comisii multidisciplinare formata din experti - medici, evident - independenti si integri care, in cauze de complexitate deosebita si cu impact public si mediatic deosebit, sa se pronunte in cel mai scurt timp posibil asupra starii de sanatate a persoanei care face obiectul unei cereri de arest preventiv", a declarat presedintele CSM intr-un interviu acordat pentru Romania Curata.

Horatius Dumbrava a explicat ca, din punct de vedere legal, exista posibilitatea expertizarii medico-legale, insa aceasta expertiza cere o perioada mai lunga de timp de efectuare a raportului medico-legal.

"In schimb, prin aplicarea dispozitiilor art. 112 Cod procedura penala, care prevad posibilitatea ca instanta sa apeleze la cunostintele unui specialist in cazuri urgente, si prin constituirea unei astfel de comisii independente a caror membri sa fie mai presus de orice banuieli, ar putea fi rezolvata o astfel de problema", a precizat presedintele CSM.

Presedintele CJ Arges a fost arestat. Nicolescu a facut atac de cord

Liderii PSD fac scut in jurul lui Nicolescu - Vanghelie asteapta sa fie si el saltat de mascati

Tot cazul Nicolescu a declansat o dezbatere publica si pe tema faptului ca in timp ce avocatii inculpatilor sau politicienii pot lansa diverse acuzatii publice defaimatoare la adresa judecatorilor fara sa dea socoteala, magistratilor nu li se permite sa se apere sau sa prezinte propriul punct de vedere.

CSM: Acuzatiile politice in cazul Nicolescu au incalcat principiul separarii puterilor in stat

"Din pacate, lipsesc mijloacele eficiente, concrete, de aparare a reputatiei unui judecator sau procuror fata de care CSM a constatat ca reputatia profesionala le-a fost afectata. Spre exemplu, ar fi util daca ar fi prevazut un cadru legislativ privind modalitatea in care chiar acele ziare sau posturi TV/radio care au fost vehiculul, de multe ori fara voie, unor informatii false sau eronate sa revina cu informatiile furnizate de CSM, de data aceasta corecte si integre", a mai declarat presedintele CSM.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Constantin Nicolescu Arges, #Nicolescu arestat preventiv, #CSM comisie sanatate arestati , #CSM