Judecatorii Danilet si Ghica, revocati din CSM

Marti, 26 Februarie 2013, ora 13:29
8354 citiri
Judecatorii Danilet si Ghica, revocati din CSM
Foto: site CSM

Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati marti din CSM.

In favoarea revocarii judecatorului Cristi Danilet au fost 14 voturi, in timp ce doar 4 voturi au fost impotriva, iar in cazul Alinei Ghica au fost 11 voturi pentru revocare si 7 impotriva, informeaza B1 TV.

Cei doi magistrati pot contesta decizia in contencios administrativ, in conditiile in care ei au sustinut in sedinta de plen a CSM ca procedurile de revocare au fost insotite de numeroase incalcari ale legii. Mai mult, amandoi au sustinut ca nu au fost informati cu privire la motivele pentru care sunt revocati si nici nu li s-a permis sa isi spuna punctul de vedere in adunarile generale care au votat revocarea lor.

Presedintele CSM, Oana Haineala, a declarat, la finalul sedintei, in fata jurnalistilor, ca deciziile plenului au fost luate cu majoritate de voturi, prin urmare nu este nimic de comentat.

Intrebata cand vor fi inlocuiti si de catre cine Alina Ghica si Cristi Danilet, presedintele CSM a declarat ca "depinde de caile de atac pe care le exercita" si de "consecintele" acestor actiuni, pentru ca instantele au posibilitatea sa dispuna suspendarea revocarii celor doi pana la aflarea verdictelor.

Oricum, interimatul celor doua pozitii in CSM va fi asigurat de judecatorii care s-au clasat pe urmatoarele pozitii in alegerile pentru ocuparea functiilor in CSM.

In ceea ce priveste suspendarea sedintelor de judecata, decisa marti dimineata de mai multe judecatorii din tara, in asteptarea revocarii judecatorilor Ghica si Danilet, presedintele CSM a declarat: "Este optiunea dansilor, este firesc pentru judecatori sa fie focusati pe un subiect de maxim interes".

"Noi nu avem voie sa avem greve si proteste, dar faptul ca au manifestat un interes sporit fata de sedinta plenului CSM este de inteles", a declarat Oana Haineala.

Intrebata de jurnalisti, aceasta a confirmat faptul ca judecatorul Cristi Danilet a fost amenintat cu revocarea de mai mult timp, dar nu a detalii suplimentare. De asemenea, Oana Haineala a anuntat ca, personal, va uza de toate caile legale in cazul informatiilor care au aparut luni seara la un post de televiziune si in care era direct vizata.

Plenul CSM s-a reunit inca de dimineata pentru a decide asupra revocarii celor doi magistrati, ca urmare a procedurilor declansate in instante in ultima luna.

Danilet: Mi s-au cerut informatii pe surse, nu am dat. Sunt tinta unei campanii de denigrare

Cei doi judecatori au fost acuzati de colegii lor ca au votat, in sedinta din 4 ianuarie, in favoarea preluarii functiei de presedinte al CSM de catre procurorul Oana Schmidt Haineala.

Decizia a fost privita ca un afront de catre judecatori si de o parte din clasa politica, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu (PNL), dar si europarlamentarul liberal Renate Weber considerand ca este inacceptabil ca un procuror sa conduca CSM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Danilet revocat CSM, #Ghica revocata CSM , #CSM