Judecatorul CSM Toni Neacsu, trimis in judecata - A decontat ilegal 66.000 lei

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 16:15
3871 citiri
Judecatorul CSM Toni Neacsu, trimis in judecata - A decontat ilegal 66.000 lei
Foto: B1TV

Judecatorul Adrian Toni Neacsu (foto), membru al CSM, a fost trimis in judecata de procurorii anti-coruptie sub acuzatia de abuz in serviciu, fals intelectual si fals in iscrisuri sub semnatura privata.

Conform comunicatului remis presei de DNA, Adrian Toni Neacsu, judecator la Tribunalul Vrancea, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in prezent suspendat, este acuzat de participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma continuata, fals intelectual, in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de uz de fals, in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

De asemenea, soferul sau de la CSM, Gabriel Rosca, este acuzat de participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, in forma continuata, uz de fals, in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Judecatorul si soferul sau au falsificat acte

Procurorii spun ca in cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2012, inculpatul Adrian Toni Neacsu a incasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totala de 66.942 lei, reprezentand venituri din salarii si asociate (din care diurna de detasare in suma de 13.136,12 lei), aferente unui numar de 48 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu.

Magistratul a beneficiat de plata integrala a acestor drepturi de natura salariala si asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat (foi colective de prezenta si cereri pentru plata cheltuielilor de diurna de detasare).

In aceeasi perioada, soferul sau incasat in mod nejustificat suma de 7.668,09 lei reprezentand drepturi de natura salariala si asociate (venitul brut si contributiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile in care a absentat nemotivat de la serviciu.

Si soferul lui Toni Neacsu a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezenta si 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare.

De asemenea, ca urmare a depunerii, la compartimentele de specialitate, a foilor de parcurs false, Rosca Angel-Gabriel a creat in dauna CSM un prejudiciu in suma de 5.985,18 lei, reprezentand contravaloarea combustibilului folosit in interesul sau si al inculpatului Neacsu Adrian Toni.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a constituit parte civila in procesul penal cu sumele retinute cu titlu de prejudiciu pentru cei doi inculpati. Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile apartinand ambilor inculpati in vederea recuperarii prejudiciului.

Dosarul se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adrian Toni Neacsu a fost suspendat si din functia de judecator la Tribunalul Valcea si din calitatea de membru CSM luna trecuta, dupa ce procurorii DNA au declansat actiunea penala impotriva sa. El s-a prezentat in repetate randuri la audieri.

In cazul in care, la finalul procesului el va fi achitat, va reveni si in CSM si in magistratura, in caz contrar el pierzand ambele calitati.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Adrian Neacsu trimis judecata, #Toni Neacsu CMS judecata, #Toni Neacsu judecator CSM , #CSM