Consiliul Superior al Magistraturii si-a ales conducerea - Cine sunt noii sefi (Video)

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 14:02
6853 citiri
Consiliul Superior al Magistraturii si-a ales conducerea - Cine sunt noii sefi (Video)
Foto: Lumea Justitiei

Judecatorul Marius Tudose a fost ales, marti, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Pentru acest post a mai candidat si judecatorul Alexandru Serban.

Totodata, procurorul Bogdan Gabor a fost ales vicepresedinte al institutiei.

In 2014, CSM a fost condus de presedintele Adrian Bordea si vicepresedintele Gheorghe Muscalu.

Ionannis conduce in premiera sedinta CSM - miza mare pentru 2015

Judecatorul Marius Tudose Badea are 42 de ani, este membru CSM din 2011 si isi propune continuarea procesului de rationalizare a instantelor si Parchetelor, dorind astfel cresterea eficientei si calitatea actului de justitie.

Prima propunere marca Iohannis pentru Justitie: CSM, Inalta Curte si Parchetul ICCJ - drept de initiativa legislativa

Procurorul Bogdan Gabor, in varsta de 39 de ani, este magistrat din 1999, procuror DNA Cluj in perioada 2007-2010 si membru CSM din 2012. Urmareste sesizarea Ministerului Justitiei in legatura cu necesitatea schimbarii pachetului de legi ale Justitiei. In plus, are ca obiectiv si "reanalizarea si redimensionarea schemelor de personal din cadrul Parchetelor".

Mesajul lui Iohannis pentru Justitie: Un magistrat e atat de independent cat alege el sa fie

Sedinta de marti a CSM, in care a fost aleasa noua conducere a institutiei, a fost condusa de presedintele Klaus Iohannis.

In cadrul acesteia, seful statului a facut si prima propunere pentru Justitie, afirmand ca CSM, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul General ar trebui sa aiba drept de initiativa legislativa.

Totodata, in opinia sefului statului, procurorul general al Romaniei ar trebui sa fie membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

"Institutiile trebuie consolidate in ansamblu: DNA, DIICOT, Parchetul General. In perspectiva regandirii institutionale a legii sigurantei nationale si a legii CSAT este util sa vedem daca intre membrii CSAT nu trebuie sa se numere si procurorul general.

Cred ca CSM si Parchetul General ar trebui sa aiba drept de initiativa legislativa. Dumneavoastra stiti cel mai bine ca magistratul trebuie sa judece in baza probelor, nu in baza informatiilor", a declarat Klaus Ioahannis.

In acelasi timp, presedintele i-a asigurat pe magistrati ca este alaturi de ei, afirmand ca le va fi un partener loial in depasirea oricaror piedici.

"Sa ne opunem impreuna oricaror tentative de distorsionare a realitatilor. Nu ma aveti alaturi doar pe mine, ci milioanele de cetateni care au venit la vot in noiembrie 2014", a declarat seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Marius Tudose presedinte CSM, #nou presedinte CSM, #Klaus Iohannis justitie , #CSM