Radu Mazare, in vizorul CSM: A depasit limitele admisibile (Video)

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 15:21
2701 citiri
Radu Mazare, in vizorul CSM: A depasit limitele admisibile (Video)
Foto: Arhiva

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) critica modul in care Radu Mazare a jignit, saptamana trecuta, procurorul DNA care l-a anchetat si le cere tuturor politicienilor sa nu se foloseasca de justitie in lupta politica pentru castigarea prezidentialelor.

"In baza rolului sau constitutional de garant al independentei justitiei, CSM considera ca folosirea, in cadrul unor adunari publice, a unor expresii indecente la adresa procurorilor, cu trimitere la o situatie concreta vizata de un dosar penal, este de natura nu numai a induce un sentiment de nesiguranta raportat la independenta si impartialitatea judecatorilor si procurorilor, ci si de a leza demnitatea acestora.

CSM apreciaza ca prin invectivele adresate de catre primarul Constantei la adresa unui procuror DNA s-au depasit limitele admisibile ale discursului politic public si ale libertatii de exprimare asa cum sunt protejate de dispozitiile art. 10 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In plus, in Constitutia Romaniei se prevede ca "libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine", se mai arata in documentul citat.

Pe de alta parte, CSM solicita "tuturor celor implicati in activitati cu caracter public, generate de apropiata campanie electorala, sa manifeste rezerve in discurs in raport cu activitatea de judecata sau de urmarire penala, pentru a nu lasa impresia ca folosesc aceste teme in lupta politica".

Prezent saptamana trecuta la o reuniune a filialei PSD Constanta, Radu Mazare l-a injurat grosolan de la tribuna pe procurorul care l-a retinut pentru 24 de ore in urma cu cateva luni, iar colegii sai de partid l-au aplaudat indelung. Mazare le-a explicat celor prezenti ca Victor Ponta trebuie votat presedinte, daca vor sa scape de procurorii DNA.

Basescu, despre injuraturile lui Mazare la adresa procurorilor: Sunt o emblema a PSD

"Radu Mazare atata minte are si nu te poti astepta de la altceva de la el. Mai rau este ca o masa de oameni aflata in fata lui aplauda, in loc sa se ririce in picioare sa il dea afara. E o caracteristica a PSD, dar si a activului lor - ura impotriva statului, ura impotriva justitiei, ura impotriva legii. Ei vor legea sa o faca ei, pentru ei si neamurile lor, pentru prietenii lor, dar nu pentru tara", a comentat, sambata, presedintele Traian Basescu.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#CSM Mazare injurat procuror, #Mazare injuratura procuror DNA , #CSM