Salarii uriase la CSM - cine castiga cel mai mult

Luni, 10 Martie 2014, ora 18:23
6398 citiri
Salarii uriase la CSM - cine castiga cel mai mult
Foto: Arhiva

Angajatii Inspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au venituri care ajung chiar si pana la 20.000 de lei pe luna, daca tinem cont de salariul lunar, diurne si bani de chirie.

In ciuda veniturilor mari, sefa Inspectiei Judiciare, Rica Vasiliu Cravelos, a declarat recent ca resursele institutiei sunt "la limita supravietuirii", potrivit Lumea Justitiei.

"Din pacate, resursele noastre umane si materiale sunt la limita supravietuirii", a afirmat sefa Inspectiei Judiciare a CSM, Rica Vasiliu Cravelos, la prezentarea raportului de activitate pe anul 2013, care a avut loc pe 6 martie.

CSM: Veniturile angajatilor din Ministerul Justitiei, mentinute si in 2014

Lista castigurilor intocmita de jurnalisti si bazata pe declaratiile de avere arata ca veniturile inspectorilor CSM sunt consistente.

Sefa Inspectiei Judiciare castiga aproape 17.000 de lei pe luna, suma care cuprinde atat remuneratia lunara, cat si decontul pentru chirie si alte indemnizatii. De asemenea, adjunctul acesteia, Gheorghe Stan, are un venit lunar de aproximativ 9.000 de lei.

La Directia de Inspectie pentru Judecatori sumele sunt ceva mai mici decat la Directia de Inspectie pentru Procurori. Asadar, castigul unui inspector de la Directia Judecatori este, in medie, de 13.000 de lei pe luna, cel mai mare venit ajungand la 19.000 de lei lunar.

Pe de alta parte, inspectorii Directiei Procurori incaseaza cu aproximativ 1.000 de lei mai mult decat colegii lor in fiecare luna, cel mai mare venit fiind al Tamarei Manea, de peste 21.500 de lei.

Judecatorul CSM Toni Neacsu, trimis in judecata - A decontat ilegal 66.000 lei

Comparativ cu angajatii Inspectiei Judiciare, magistratii cu responsabilitati superioare acestora sunt platiti mai prost. Astfel, Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), are un venit de 15.000 de lei pe luna, in timp ce Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti, castiga circa 7.500 de lei pe luna, iar Laura Codruta Kovesi, procuror-sef la Directia Nationala Anticoruptie, incaseaza lunar 16.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#salarii CSM, #salarii Inspectie Judiciara CSM, #salarii procurori CSM, #salarii judecatori CSM , #CSM