Un judecator din CSM recurge la lovituri sub centura

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 15:06
6663 citiri
Un judecator din CSM recurge la lovituri sub centura
Foto: membricsm.ro

Judecatorul Adrian Toni Neacsu a declarat intr-o emisiune de televiziune ca o felicita pe colega sa Alina Ghica pentru decizia luata, de a renunta la candidatura pentru vicepresedintia CSM. In replica, Alina Ghica anunta ca nu si-a retras candidatura.

"O felicitam pe doamna Ghica ca a tinut cont de solicitarea sectiei pentru judecatori si o sa-si retraga o candidatura care, in conditiile retragerii masive a sprijinului judecatorilor de la curtile de apel pentru reprezentarea lor prin dumneai, devenise total nelegitima", a declarat Adrian Toni Neacsu, miercuri seara, pentru Digi24.

Si colegul sau Horatius Dumbrava a confirmat retragerea candidaturii Alinei Ghica. Cei doi fac parte din grupul de 7 judecatori membri ai CSM care cer demisia de onoare a presedintelui Oana Haineala si retragerea candidaturilor depuse pentru functia de vicepresedinte de Alina Ghica si Cristi Danilet.

In realitate, magistratul Alina Ghica nu si-a retras candidatura. Contactata de Evenimentul Zilei, aceasta a declarat: "Nu este adevarat, nu am retras candidatura. De altfel doar in cadrul plenului CSM as putea sa o fac si printr-o cerere scrisa. Nu am facut o asemenea cerere, iar decizia imi apartine. Consider declaratia colegului meu o forma de presiune pentru a determina o decizie a mea in sensul dorit".

"Cat priveste legitmitatea candidaturii mele, aceasta se va stabili dupa finalizarea procedurii initiate de Curtea de Apel Cluj", a mai declarat fostul presedinte al CSM.

Alina Ghica si-a retras candidatura de la CSM - Filmul scandalului de la Consiliu

Alina Ghica: In CSM nu sunt partizanate politice - Interviu Ziare.com

Sedinta de Plen a CSM de joi, in care urma sa se discute situatia privind ocuparea postului de vicepresedinte al Consiliului, a fost amanata pana saptamana viitoare din lipsa de cvorum, neputand fi prezenti doi dintre membrii de drept ai CSM si nici cei doi reprezentantii societatii civile.

In urma actiunii Asociatiei Magistratilor din Romania, revocarea judecatoarei Alina Ghica a fost pornita de Curtea de Apel Cluj, prin urmare centralizarea voturilor de la toate curtile de apel va fi facuta de aceasta instanta. Centralizarea voturilor de revocare a judecatorilor Horatius Dumbrava si Alexandru Serban va fi facuta de Curtea de Apel Pitesti, care a votat prima revocarea tuturor celor trei reprezentanti ai Curtilor de Apel in CSM.

Tribunalul Mehedinti centralizeaza voturile pentru revocarea reprezentantilor tribunalelor in CSM, Monalisa Neagoe si Adrian Toni Neacsu, iar Judecatoria Ramnicu-Valcea centralizeaza voturile in cazul revocarii judecatorului Cristi Danilet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Alina Ghica retragere candidatura CSM, #Toni Neacsu CSM, #revocare Alina Ghica, #revocare Cristi Danilet , #CSM