Judecatoria Galati, de acord cu revocarea lui Cristi Danilet din CSM

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 20:30
8550 citiri
Judecatoria Galati, de acord cu revocarea lui Cristi Danilet din CSM
Foto: Arhiva

Judecatoria Galati a decis, marti, in cadrul adunarii generale, revocarea din functia de membru CSM a judecatorului Cristi Danilet. Procedura a fost declansata de Judecatoria Ramnicu Valcea.

Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Galati, Gabriela Chihaia, citata de Presa Galati, din totalul celor 29 de judecatori care au participat la sedinta adunarii generale, 20 au votat in favoarea revocarii din functie a lui Cristi Danilet, indeplinindu-se astfel, cvorumul necesar de doua treimi pentru astfel de situatii. Restul de 9 voturi au fost impotriva.

Judecatorul care a initiat revocarea lui Danilet din CSM, fiu de primar PNL

Procedura de revocare din functia de membru CSM a lui Cristi Danilet a fost initiata si votata, luni, de Judecatoria Ramnicu Valcea.

"In sedinta din data de 7 ianuarie 2013, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea, hotarand revocarea domnului judecator Cristi Vasilica Danilet, membru ales din partea judecatoriilor in Consiliul Superior al Magistraturii, a declansat procedura de revocare a acestuia, in conditiile art. 55 alin. 4 din Legea 317/2004, republicata.

Potrivit acestui text de lege, un membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii poate fi revocat la cererea majoritatii instantelor pe care le reprezinta, acestea hotarand, la randul lor, cu doua treimi din voturile judecatorilor in functie", se arata intr-un comunicat al Judecatoriei Ramnicu Valcea, citat de Agerpres.

Danilet: Imi respect prea mult profesia pentru a imi bate joc de ea - Interviu Ziare.com

Revocarea din functie a judecatorului Danilet a fost motivata de faptul ca acesta "si-a exercitat in mod necorespunzator atributiile incredintate prin alegerea ca membru al Consiliului, participand activ la o procedura netransparenta de alegere a conducerii Consiliului in contra celor insusite in proiectul de candidatura, iar pozitiile sale publice exprimate recent au lasat unui observator obiectiv impresia implicarii mai degraba in alte scopuri precum, fara a fi singurul, cel al promovarii propriei sale imagini decat a intereselor judecatorilor romani", se mai arata in acelasi comunicat de presa.

Cristi Danilet candideaza pentru o functie de vicepresedinte al CSM.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristi Danilet revocat, #Cristi Danilet judecatoria Galati, #Cristi Danilet CSM , #CSM